Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Okullara Kar Tatili
Tarih : 2011.03.09  09:48:35
Konya'da dünden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle şehir beyaza bürünürken, ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi.

Ülkemizin genelinde etkili olan soğuk ve kar, Konya'da da etkisini gösterdi.  Şehrimizde dün aralıklarla yağan kar, gece saatlerinden itibaren şiddetini arttırdı ve sabaha kadar her yer beyaza büründü. İl merkezinde 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, ulaşımda  aksamalara sebep oldu.

Yoğun kar nedeniyle Konya'da ilk ve orta dereceli okullarda 2 gün, Güneysınır, Ahırlı, Akşehir, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. 

Karın getirdiği bereketin yanında şehrimizde de harika bir görüntü oluşturdu.  Mevlana Müzesi'nin yeşil kubbesi beyaza bürününce ortaya çok güzel bir manzara çıktı.

 Sabah işlerine gitmek için dışarıya çıkan vatandaşlar, karla kaplı olan araçlarını temizlemek için epeyce uğraşmak zorunda kaldılar. Belediye ekipleri yolları ve kaldırımların temizliğine gece saatlerinde başladı.

Konya'yı Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman, Adana, Antalya, Isparta ve Ankara'ya bağlayan karayollarında ulaşımın kar yağışı ve buzlanma nedeniyle güçlükle sağlandığı bildirildi. Trafik ekipleri zincirsiz araçların şehirler arası yollarda seyahatine izin vermiyor.

Yoğun kar yağışı özellikle çocukları çok sevindirdi. Kartopu oynayan ve kardan adam yapan çocukların mutluluğuna diyecek yoktu.

 

Bu haber toplam 50843 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
YAŞAM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi