Bugün; 17 Ekim 2026, Cumartesi
SBS kalkıyor, dershaneler kapatılıyor
Tarih : 2013.07.03  12:57:50
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS'nin kalkacağını ve dershanelerin kapanacağını duyurdu. Avcı, "Veliler öğrencileri dershanelere kayıt ettirmekte acele etmesinler" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, televizyon-gazete Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirleri ile kahvaltıda yaptığı toplantıda Seviye Belirleme Sınavı'nın önümüzdeki yıldan itibaren kalkacağını söyledi.

Avcı, dersanelerin kapanması konusunda da 'Dersaneler de kapanacak. Ancak kapanan dersanelerin özel okullara dönüştürülmesi için düzenleme yapıyoruz' dedi.

'Çocuklarımıza gönlümüzden geçen becerileri kazandıramadık' diyen Avcı, değerler eğitimi konusunda da istenilen yerde olamadıklarını söyledi.

Avcı, velilerin dershanelere kayıt konusunda acele etmemelerini tavsiye etti.

DERSHANELER KAPATILACAK

Dershanelerin de kapatılacağını belirten Avcı, "Amacımız nitelikli kuruluşların özel eğitim kurumlarına dönmesi" dedi. Avcı, ''Dershaneler konusunda mevcut kayıt için velilerimiz çok acele etmesin'' şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yıldan itibaren SBS'nin yerine dönem içi yapılan yazılı sınavların merkezi bir sistemde gerçekleştirileceğini belirten Avcı, "Dershanelerin özel eğitim kurumlarına dönüştürülmesi çalışmaları devam ediyor. Yasal alt yapı çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki ders yılından itibaren yürürlüğe girecek şekilde hazırladık. Amacımız nitelikli kuruluşların özel eğitim kurumlarına dönüşmesinin önünü açmak. Çocukların dershaneye ihtiyaç duymayacak şekilde eğitim sistemini ayarlamak." diye konuştu.

Avcı, dershaneye kayıt konusunda velilerin çok acele etmemesi gerektiğini hatırlattı.

SBS KALKACAK MI?

Bir gazetecinin, "SBS kalkacak mı? Dersanelerle ilgili son durum nedir?" şeklindeki sorusuna Bakan Avcı şu cevabı verdi; "Çocuklarımızın 4 yıllık eğitiminin bir sınava tabi tutulmasının psikolojik bir yük olduğunu biliyoruz. Bunu çözmek için belli bir mesafeye geldik. Tek bir sınav olmayacak bütün Anadolu liseleri için tek sınav olmayacak. Kapısında yığılmalar olabilecek olan okullar için ise ayrı bir sınav, küçük ölçekli bir sınav olacak. Bu tür okullara 50 bin kontenjan oluyor. 100-120 bin kişinin katıldığı ayrı bir sınav olacak. Çağ nüfusunun genel değerlendirmesini SBS ile yapılan değerlendirmeye sene içinde yapılan sınavlara bir çeki düzen getirerek yapacağız. Matematik, tarih, fen bilgisinden sene için yazılı yoklama yapılıyor. Bu sınav sonuçlarının, çocukların gerçekten sınıfta gördükleri derslerden sınavlardaki başarıları değerlendirilecek. Dersanelerde kazandırılan test becerileri yerine o yarıyılda o dersten ne öğrendiklerini ne beceriler kazandıklarını ölçen sene içi yazılılarını kullanılabilir hale getireceğiz. Çocukların okul başarısını ölçebiliyor muyuz. Geçmiş yıllarda araştırmalarımızda okullarda yapılan sınavlara ilişkin değerlendirme sağlıklı olmuyor. Okullararası değerlendirme birbirini tutmuyor. Öğretmenlerimiz not verirken bazılarına cömert, bazılarına tutumlu davranıyor. Bu yüzden o notların daha sonra kullanılamadığını gördük. Bu nedenle matematik, Türkçe, fen bilgisi gibi derslerden birer tanesini merkezden yapacağız. Bakanlık olarak biz yapacağız bu sınavları. Hazırlanışı, uygulanışı ve değerlendirilmesini biz üstenelim, böylece standart daha adil bir genel not havuzu oluşsun. Türkiye genelinde öğrencilerinde notlarında bir standart oluşacak. Gelecek yıldan itibaren bu uygulama sisteme girecek."

Bu haber toplam 2179 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EĞİTİM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi