Bugün; 23 Nisan 2024, Salı
23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu açıldı
Tarih : 2013.09.24  07:58:47
Karatay Belediyesi’nin kendi bütçesiyle yaptırdığı 15 nci okul olan Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Okul açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu, Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak halk oyunları gösterisi sunuldu. Protokol konuşmaları öncesi bir öğrencinin Sakarya şiirini okunmasının ardından söz alan İl Mili Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Eğitime %100 destek kampanyası çerçevesinde Karatay Belediyesi’nin ilçeye birçok eğitim hizmeti kazandırdığına vurgu yaparak Başkan Mehmet Hançerliye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu’nun valilik binasında imzalanan protokolün ardından hızla inşasına başlandığını ve kısa bir süre içerisinde tamamlanarak eğitim ve öğretime kazandırıldığını söyledi. Açılışı gerçekleşen okulun Karatay Belediyesi’nin kendi bütçesinden eğitime kazandırdığı 15 nci okul olduğunu belirten Hançerli, belediye olarak bir taraftan okul binası yaptıklarını diğer yandan eğitim alanlarına spor salonları, anaokulları, çevre düzenlemeleri ve birçok eksikliğin giderildiğini ifade etti. Sadece ilçe merkezindeki okullar değil belde ve köylerde de okulların eksikliklerin giderildiğini sözlerine ekledi.

Ardından söz alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalarla okullardaki derslik mevcudunun artırılarak sınıflardaki öğrenci mevcudunun azaltıldığını söyledi. Belediyeler olarak eğitime katkının devam edeceğini ifade eden Akyürek, “Şehir kalitesi ve ülke yapısının yükselmesi için eğitim çalışmalarımız sürüyor” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise konuşmasında AK Parti Hükümetinin ulaşım, eğitim ve sağlık alanının eskisi gibi olmadığına dikkat çekerek Türkiye’nin dev yatırımlara imza attığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas kısa bir selamlama konuşması yaparak günümüz öğrencilerinin modern okullarda eğitim görmesi yönünde çok şanslı olduklarını dile getirdi. Karatay Belediyesi’nin eğitime olan katkısından dolayı teşekkür eden Bakan Yardımcısı Kafkas, Konya’ya 550 Milyon TL yatırımlık bir hastane yapılacağının müjdesini vererek açılışı gerçekleşen okulun hayırlı olmasını diledi.

Son olarak söz alan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, açılış vesilesiyle Konya’da olmaktan memnun olduğunu ifade etti. Konya Merkez ilçe belediyelerinin eğitime olan katkılarının takdire şayan olduğunu, özellikle Karatay Belediyesi’nin kendi bütçesinden 15 okulu eğitim ve öğretime kazandırmasının önemine değindi. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Konya’da 2300 derslik yapımı hedeflediklerini bunun 1400 dersliğinin tamamlandığını belirten Erdem, Fatih Projesi kapsamında yürütülen etkileşimli tahta ve tablet pc dağıtımı ile Türkiye’de modern eğitimin başladığını söyleyerek Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulunun hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulunun açılışı, törene katılan protokol ve öğrenciler tarafından kurdelesi kesilerek eğitim ve öğretime kazandırıldı.

Bu haber toplam 3858 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EĞİTİM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi