Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
3 Anaokulu törenle açıldı
Tarih : 2013.11.05  07:16:53
Eğitime olan desteğini her alanda sürdüren Karatay Belediyesi, Fetih, Erenler ve Kumköprü mahallelerinde 3 anaokulunun yapımını tamamlayarak düzenlenen törenle açılışını gerçekleştirerek eğitime kazandırdı.

Fetihkent Anaokulu bahçesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Belde Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, oda başkanları, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Müslime Ali Yaman İlkokulu Halkoyunları gurubu ve Fevzi Çakmak Anaokulu Mehter Takımının gösterilerinin ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, 0 – 4 yaş çocukluk döneminin çocuğun en hızlı geliştiği dönem olduğunu belirterek okul öncesi eğitimin önemine değindi. Eğitim kalitesi kadar fiziki şartların da önemli olduğunu belirten Gürsoy, “Eğitim; öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninden oluşan bir platformdur” dedi. Mukadder Gürsoy ayrıca eğitime katkılarından dolayı Başkan Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında 3 Anaokulunun Karatay’a hayırlı olmasını dileyerek önceki yıllarda ilçe genelinde toplamda 3 olan anaokulu sayısının bugün 8’e çıktığını söyledi. Anaokulları hakkında katılımcılara teknik bilgiler veren Hançerli, okulların her türlü ihtiyacının Karatay Belediyesince karşılandığını söyledi.  Yatırımlarda Milli Eğitimin payının büyük olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, ilçeye 25 tesis kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurguladı. Hz. Mevlana’nın diyarına hizmet etmek için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; “Karatay değişiyor ve yenileniyor” dedi.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise konuşmasında sınıf mevcudunun 35 kişilik olan Karatay’da eğitim düzeyinin iyi olduğunu söyledi. Okul öncesi eğitim ile çocuğun şekillendiğini belirten Altıntaş özellikle 0 – 4 yaş eğitimin önemine değindi. Altıntaş; “Biz geleceğin ileri Türkiye’sini yakalamak için okul öncesi eğitime önem vermek durumundayız” diyerek anaokullarının hayırlı olmasını diledi.

Son olarak söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konuşmasında, 3 Anaokulu açılış töreninin yapıldığı bölgede Büyükşehir Belediyesi yatırımlarından 10 Bin kişilik Kapalı Spor salonu inşatının hızla devam ettiğini Şeb-i Aruz törenlerine yetişmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Konya belediyelerinin çalışmalarının ortada olduğunu vurgulayan Akyürek, yapılan çalışmaların il dışından dahi takdirle karşılandığını vurguladı. Konya’nın gelişmesi, Türkiye’nin gelişmesi olduğunu belirten Tahir Akyürek; “Biz hizmet belediyeciliği yapıyoruz ve yaptıklarımızla konuşuruz” dedi.

Konuşmaların ardından Fetihkent, Erenler ve Gazi Osman Paşa anaokullarının açılışı törenine katılan protokol tarafından gerçekleşti.

Bu haber toplam 3391 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EĞİTİM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi