Bugün; 19 Mart 2024, Salı
"GDO'lu ürüne toleransımız yok"
Tarih : 2014.05.27  20:15:53
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "GDO tespit edilen bebek mamaları" ile ilgili, hiçbir şekilde GDO'lu ürüne toleransları olmadığını söyledi.
Konya Ticaret Odası-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Konya 12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın açılışına katılan Eker, ardından Endonezya Tarım Bakanı Dr. Ir Suswono Mma ile ikili görüşmede bulundu.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularına yanıtlayan Eker, bir bebek mamasının toplatıldığı yönündeki haberlerle ilgili soru üzerine; Türkiye'de bebek mamalarında ve insan gıdalarında, insanların tükettiği hiçbir gıdada GDO'ya hiçbir şekilde izin vermediklerini belirtti.

Eker, şunları kaydetti:"Burada da laboratuvarlarımız, piyasa denetimleri esnasında bir mamada, tahıl içerisinde var-yok analizinde... Bu tabii milyonda bir de olabilir, küçük bir şey de olabilir. O ileri tetkiklerde ortaya çıkar. Ama biz hiçbir şekilde tolere etmiyoruz. O tespit edildi, tespit edilince ürünün toplatılmasına karar verildi. Savcılığa intikal ettirildi. Bakanlık da ayrıca soruşturma açtı. Bununla ilgili süreç devam ediyor. Bizim hiçbir şekilde GDO'lu ürüne toleransımız yok."dedi.

Bu haber toplam 20814 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
SAĞLIK

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi