Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Ramazan Kitap Günleri Açıldı
Tarih : 2014.06.27  15:54:49
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri arasında bulunan Kitap Günleri Tarihi Şehir Meydanı’nda açıldı. Programda ilahilerle Mustafa Ceceli konseri de yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Ramazan Kitap Günleri’nin açılışı yapıldı. Programda ilahilerle Mustafa Ceceli konseri de yapıldı.

Tarihi Şehir Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan Kitap Günleri ile önemli bir etkinlik daha gerçekleştirdiklerini söyledi.

RAMAZAN BİR İSRAF AYI OLMASIN

Ramazan ayında iftar programları ve Konya geleneğine uygun onlarca faaliyet olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Ramazan-ı Şerif bir eğlence ayı değildir. Ramazan-ı Şerif bir oyun ve oyalanma ayı değildir. İnsan sadece elden, ayaktan, gözden, kulaktan, yani bedenden ibaret değildir. İnsan aynı zamanda ruhtan ve maneviyattan ibarettir. Ramazan-ı Şerif bir ziyafet ayı ve israf ayı olmamalıdır. Kimsesizin yanında olduğumuz, soframızı fakirlerle şenlendirdiğimiz, ihtiyaç sahiplerini gözettiğimiz, kimsesizlerin kimsesi olduğumuz bir rahmet ayı olarak idrak edilmelidir. Buna özellikle vurgu yapıyorum. Konya’mıza yakışan bir bereket ayını hep birlikte idrak edeceğiz. Konya’nın en önemli özelliği birlik ve beraberliktir. Herhangi bir ayrım gözetmeden hep birlikte Ramazan ayında birlik ve beraberliğimizi pekiştirelim” dedi.

RAMAZAN UCUZLUK AYI OLSUN

Ramazan ayının aynı zamanda indirim ayı olması gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Gelin bir Konya geleneği başlatalım. Ramazan-ı Şerif Konya’da ucuzluk ayı olsun. İhtiyaç sahiplerine böylece destek verelim. Akşamları da güzel bir şekilde Ramazan ayını ihya edelim. Mevlana Meydanı’nda adeta bir Medine havasını hep birlikte teravihlerde yaşayalım. Yine camilerimiz, ibadethanelerimiz, mescitlerimiz coşku ile dolsun ve boşalsın. Çocuklarımızı inancımızın gerekleri ile tanıştıralım. Teravihten sonra da Rahmet Akşamları programlarında tasavvuf musikisi konserlerinde, sohbetlerde, seminerlerde zamanımızı değerlendirmiş olalım” diye konuştu.

Konya Valisi Muammer Erol da, Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri ile Konya’da bir havayı soluyacaklarını, dostluğun, kardeşliğin pekişeceğini belirterek, açılışı yapılan Ramazan Kitap Günleri’nin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve protokol üyeleri, Ramazan Kitap Günleri’nin kurdelesini gençlerle birlikte keserek açılışını yaptılar.

Program kapsamında daha sonra ünlü sanatçı Mustafa Ceceli’nin ilahi konseri yapıldı. Binlerce kişinin izlediği programda sanatçı birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, program sonrası Şehir Meydanı ve Kültürpark’ta bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Bu haber toplam 932 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi