Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Melahat Ürkmez kitaplarını imzalayacak
Tarih : 2014.07.11  14:36:14
Yazar Melâhat Ürkmez’in yeni kitabı Ödlek Musa, Gençlik Kitabevi yayınlarından çıktı.

Yazar Melâhat Ürkmez’in yeni kitabı Ödlek Musa, Gençlik Kitabevi yayınlarından çıktı. Aynı zamanda TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu’nda olan Yazar Melahat Ürkmez, yeni kitabını yeni Şehir Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan Kitap Günleri'nde imzalayacak. Melahat Ürkmez, 13 Temmuz Pazar günü, saat 21’de Ramazan Kitap Günleri kapsamında açılan irfan çadırlarındaki TYB Konya Şubesi’nin reyonunda olacak. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Kitap Günleri kapsamında Konyalı yazarları okurlarıyla bir araya getirmeye devam ettiklerini belirtti. Köseoğlu, Melahat Ürkmez’in alanında ses getiren eserlere imza atan bir yazar olduğunu belirterek, “Konyalı kitap okurlarını 13 Temmuz Pazar günü, saat 21’de reyonumuza bekliyoruz” dedi.

MELAHAT ÜRKMEZ KİMDİR?

Konya’nın Hadim kazasında 1959 yılında doğdu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü’nden ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1976-79 yıllarında Türkiye Halk Bankası’nda memur olarak görev yaptı. Evlilik nedeniyle memuriyetten ayrıldı. Şu anda Mehmet Beğen Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapıyor.

2003 yılında Kültür Bakanlığı ve Türk Edebiyatı Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması’nda “Buzkaşi” isimli ilk hikâyesi ödül alarak, “Kurban” ismiyle kitaplaştırılan on hikâye arasında yer adı.  İlk romanı olan, “Sözcüklerin Nefesinde Ateizmden Allah’a” İstanbul’da Beyan Yayınevi’nin açtığı roman yarışmasında, “Okunabilir En İyi Roman” seçildi.

İkinci romanı olan, “Gönül Bahçesinde Mevlâna”, 2004 yılında T.C. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından basılıp yayımlandı. Takip eden yıllarda beş yıl İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü tarafından yeniden basılıp yayımlandı. Aynı romanı, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi’nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, bastığı kitaplardan dolayı “Özel Ödül” verdiği altı kitap arasında yer aldı. 2007 yılında Nesil Yayınevi tarafından da yayımlandı. Yine aynı romanı Japoncaya çevrildi ve Japonca çevirisi Hollanda UETD tarafından 2008 yılında basılıp yayımlandı.

Araştırma-İnceleme dalında, “Mevlâna’da Aşk Sırrı ve Nihai Bütünleşme” adlı kitabı, 2005 yılında NKM tarafından, 2. Ve 3. baskısı, Ağustos 2009 ve 2010 yılında Palet Yayınları tarafından yayımlandı. Kısa zamanda 8. baskıya ulaşan ve alanında bir ilk olarak gösterilen, “Şems-i Tebrizî” isimli araştırma-inceleme kitabı, 2007 yılında T.C. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, 2. ve 3.baskısı, NKM tarafından, 4. baskısı Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tekrar yayımlandı. Diğer baskıları Tuna Yayınevi tarafından yayımlandı.

 “Diyâr-ı Aşk / İlâhî Ulak Şems-i Tebrizî” adlı romanı 2010 yılında okuyucuları ile buluştu.

Yaptığı televizyon programları, yayımlanan kitapları, sunduğu bildiriler, katıldığı paneller dolayısıyla Konya Kültürüne katkılarından dolayı çeşitli resmi kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Örgütlerinden ödüller ve plâketler aldı. Türkiye Yazarlar Birliği Denetleme Kurulu ve YEBAV üyesidir.

 

Bu haber toplam 1108 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi