Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Konya Bayram'a hazır
Tarih : 2014.07.25  19:37:27
Konya Belediyeleri, Ramazan Bayramı'nın sorunsuz yaşanması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını açıkladılar.

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı’na Hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda şehirde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldı.

MEZARLIKLARDA TEMİZLİK VE GÜVENLİK

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, vatandaşların mezar ziyaretlerini huzur içinde gerçekleştirmeleri için temizlik çalışmalarını yaptı, güvenlik tedbirlerini artırdı. Çevre ekipleri, bayram süresince vatandaşların rahat ve sükununu bozacak gürültünün önlenmesi için gerekli denetimleri yaparken; hava ve gürültü kirliliği ile ilgili her türlü şikayete cevap verecek. Temizlik ekipleri ise kaldırım, yol, altgeçit ve bariyer temizleme araçları ile şehir merkezinde temizlik hizmetlerini gerçekleştirecek. Ayrıca, bayram süresince açık alanlarda haşere ile mücadele kapsamında gerekli çalışmalar sürdürülürken; başıboş hayvanlarla ilgili rehabilite çalışmaları ilçe belediyeleri ile birlikte yapılmaya devam edecek.

KOSKİ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar; su ve kanalizasyon arızaları için ALO 185’i veya 221 61 00 numaralı telefonu arayabilecekler.

İTFAİYE, ŞEHİR MERKEZİNDE VE 28 İLÇE MERKEZİNDE

Bayram süresince normal mesaisine devam edecek olan İtfaiye Dairesi Başkanlığı; Selçuklu, Meram, Karatay, Sancak, Kaşınhanı Grup Amirlikleri ve 28 ilçe merkezinde çalışmaya devam edecek. Vatandaşlar, yangın ve benzeri tabii afetlerle ilgili ihbarlarını 110 no’lu telefona bildirebilecekler.

TOPLU ULAŞIMDA GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Bayram süresince Pazar tarifesi uygulaması ile hizmet verecek olan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı.

ZABITA, BAYRAMDA DA ÇALIŞIYOR

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı da Ramazan Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Bayram tatili süresince Kültürpark, Otogar ve Çevre Zabıta Amirliklerinde 24 saat, Mevlana Türbesi çevresinde 09.00 - 19.30 arası hizmet verecek. Zabıta ile ilgili şikayetler için 353 50 48 ve 265 01 93 no’lu telefonlar aranabilecek.

FEN İŞLERİ ANINDA MÜDAHALE EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde de bayram süresince, yol, tretuvar, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek Acil Müdahale Ekibi hizmet verecek.

Meram’da tüm ekipler seferber oldu

Meram Belediyesi, Ramazan Bayramı süresince hizmetlerin aksamadan devam etmesi için tüm tedbirlerini aldı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, vatandaşların bayramı rahat ve huzurlu geçirmesi için tüm ekiplerin seferber olduğunu söyledi.

Meram Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda hizmetlerin aralıksız devam etmesi için nöbetçi ekiplerle hizmet verecek. Özellikle bayram öncesinde vatandaşların daha rahat alışveriş yapabilmesi için Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını ve denetimlerini sıklaştırdı. Temizlik işlerinin aksamaması için Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin görevlerinin başında olacağı Ramazan Bayramı’nda, Fen İşleri Müdürlüğü de 4 ekiple, oluşabilecek arızalara ve problemlere karşı nöbette olacak. Parkların ve sokakların daha güzel kokması için Ramazan’da uygulanan, havuzlara gül suyu bırakma uygulaması bayramda da devam edecek.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru “Hemşehrilerimizin huzurlu bir bayram geçirmesi için ekiplerimiz şu anda 7/24 görevlerinin başında. Bayramda da aynı şekilde devam edecek. Zabıta, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz hem rutin çalışmalarını yapacak, hem de vatandaşlarımızdan gelen isteklere anında cevap verecek. Hizmetlerimiz her zaman olduğu gibi arife ve bayramın 3 günü de kesintisiz devam edecek. Tüm hemşehrilerime hayırlı, huzurlu bayramlar diliyorum” dedi. 

80 BİNDE DEVR-İ ALEM PARKI BAYRAMDA AÇIK

Çocukların hoşça vakit geçirdiği, Konya ve Türkiye’den ziyaretçi akınına uğrayan 80 Binde Devr-i Alem Parkı, bayram boyunca açık olacak. Park bayramın ilk günü 11:00 ila 21:00, ikinci ve üçüncü gün ise 9:00 ila 21:00 saatlerinde hizmet verecek.

Vatandaşlar bayram boyunca Meram Belediyesi’nin 444 30 42  ve  320 10 00 numaralı telefonlarından isteklerini iletebilecek.

Bu haber toplam 775 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi