Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Konya iş dünyasından Cumhurbaşkanı bildirisi
Tarih : 2014.08.07  13:35:39
Konya'nın en önemli Sivil Toplum Örgütleri ve İş adamları dernekleri arasında yer alan ASKON, MÜSİAD, TÜMSİAD, İPEKYOLU ve DERSİAD işadamları dernekleri Cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili olarak ortak bir bildiri yayınladılar.
MÜSİAD Başkanı Lütfi Şimşek, ASKON Başkanı Yakup Yıldırım, TÜMSİAD Başkanı Celalettin Akpınar, İPEKYOLU Başkanı Tahir Şahin imzalı  bildiride şu görüşlere yer verildi:

"Son dönemlerde Millet, Devlet ve İslam alemi olarak zorlu süreçlerden geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Bu sürece 10 Ağustos'ta tarihi bir dönüm noktası daha eklenecek, millet olarak ilk kez doğrudan kendi irademizle Cumhurbaşkanını seçeceğiz.

Milletin oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve Yeniden Büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğunu da üstlenecektir. Milletin oylarıyla seçilecek Cumhurbaşkanımız; istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir.

MİLLET DAHA HUZULU DAHA MÜREFFEH

Son 12 yıldır yapılan reformlar ve gelişmelerle Millet daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu. Hayat kalitemiz sürekli yükseliyor. Çözüm süreciyle birlikte terör ve terör mağduriyeti sona eriyor.

BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDEN AMA BİZİ GURULANDIRAN TABLO

Ülkeyi baştan sona kat eden duble ve otoyollar, alternatif ulaşım olarak hızlı tren, sağlıkta yapılan devrim niteliğinde gelişmeler, tüm illere üniversite ve havalimanları, İstanbul’a 3. Köprü, KANALİSTANBUL, MARMARAY’dan sonra ikinci bir TÜP GEÇİT, Dünyanın en büyük HAVALİMANI inşası, Milli Uçak, Tank, Helikopter, İnsansız Hava Aracı ve Milli Uydu gibi projelerin birbiri ardına uygulamaya konması birilerini rahatsız etse de bizleri onurlandıran ve gururlandıran tablolardır. Artık konuşan değil yapan, uydu değil lider bir Türkiye var. Yine Konya özelinde de Hızlı tren projesi,KOP projesi ve buna bağlı Bağbaşı barajı Taşkent Avşar hadimi barajı, bozkır barajı , gelişen eğitim düzeyi,700 km bitirilen yepyeni duble yollar ve ulaşım olanakları ve gelişen sağlık hizmetleri ile geleceğe yürüyen bir Konya var.

2002 yılında 3492 dolar olan kişi başına düşen Milli Gelirin 2014 yılında 11 bin dolar, 2023 yılında 25 bin dolar olması beklenen, ekonomisi ile dünyanın dikkatlerini üzerine çeken bir Türkiye.

Bütün bu hayırlı hizmetlerin ve kalkınma yolunda atılan büyük adımların artarak devam edebilmesi için Konya Sanayici ve İşadamları Dernekleri olarak 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde;

VESAYETLE MÜCADELE EDECEK BİR CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ

Vesayetle mücadele edecek, İnsan hakları, insan onuru ve eşit vatandaşlığı önemseyecek, Sivilleşmeyi hızlandıracak, sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olacak, Çözüm Sürecini Devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek, Kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşasında tarihsel sorumluluk üstlenerek, medeniyet ve kültür değerlerimizi dünya ile buluşturacak, Kültür-Gençlik-Eğitim ve Ahlak alanlarında hem Devlet erklerine hem de topluma öncülük yapacak, Milletin ortak talebi ve hedefi olan Sivil Anayasa’nın; eşit vatandaşlık temelli bir anlayışla yapım ve yazımına öncülük edecek, Şeffaf ve hesap verebilir bir Devlet yönetimi için denge ve denetleme mekanizmalarının kurulmasına ve işletilmesine öncülük edecek, Emek ve Sermaye kesimiyle iletişim kuracak ve bu kesimler arasında ihtiyaç duyulduğunda uzlaşma zemini oluşturabilecek, Avrupa Birliğinin özgürlükler konusundaki çifte standart uygulamalarını sona erdirmek için mücadele edecek, Bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak lider bir Cumhurbaşkanı istiyoruz.

Bu özellikleri döneme ve ortama göre şekil alan kişiler taşıyamayacağından, Türkiye’nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden bir yaklaşımın devamının olması dileğiyle, tüm bu hizmetlere teşekkür ediyor bu seçimin ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyoruz."

Bu haber toplam 685 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi