Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Karatay'a 3 adet süt toplama merkezi kuruluyor
Tarih : 2014.08.13  12:36:23
Karatay Belediyesi çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek tarım ve hayvancılık sektörünün yaygın olduğu Karatay'a 3 adet süt toplama tesisi kazandırıyor.

         Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, öncelikle seçimlerinde %52 oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Türkiye'de Büyükşehirler arasındaki metropol ilçelerde yine Karatay ilçesinin %87.02 lik oy oranıyla birinci olduğunu vurgulayan Hançerli, tüm Karataylıları tebrik ediyorum dedi. Hizmetlerin devam ettiğini dile getiren Başkan Hançerli bu bağlamda 6360 sayılı kanun gereği belediyelerin tarımsal amaçlı yatırım yapabileceğini belirterek bu doğrultuda Erler, Şatır ve Sakyatan mahallelerine süt toplama merkezi yapımına başlanacağını söyledi. Her bir tesisin 400 m² arsa alanı üzerinde 107 m² inşaat alanına sahip olduğunu ifade eden Hançerli, tesis içerisinde süt tankları, idari ofis ve laboratuar bulunacağını belirtti. Yaklaşık 500 Bin TL' ye mal olacak tesislerin, üç ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Başkan Mehmet Hançerli, Karatay'da kaliteli ve hijyenik süt üretimi yapılması, süt üretiminin artırılması amacıyla süt toplama merkezlerini halkın hizmetine sunacaklarını ifade ederek, amaçlarının başta halkın sağlığını korumak ve üretilen sütün kalitesinin arttırılması noktasında bir çalışma başlatıldığını sözlerine ekledi.

        Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ayrıca asfalt ekiplerinin Karatay'ın en uzak mahallelerinde satıh kaplama çalışmalarına devam ettiğini, Bakırtolu ve Hayıroğlu mahallelerinin asfaltının tamamlandığını kaydederek Kanal caddesinden Ereğli çevre yoluna bağlantı yolunun açılması için altyapı ve asfalt çalışmalarına girileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 664 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi