Bugün; 16 Nisan 2024, Salı
KOMEK Yaz Okulu’ndan Beyşehir Gezisi
Tarih : 2014.08.28  20:37:04
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez açılan ve büyük ilgi gören KOMEK Yaz Okulları, öğrencileri hem eğitiyor, hem de şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını tanımalarını sağlıyor.

Öğrencilere çeşitli kurslar, spor faaliyetleri, yarışmalar ve kültür gezileri ile dolu dolu bir yaz tatili yaşatan Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK Yaz Okulları, son olarak Beyşehir gezisi düzenledi. Öğrenciler hem tarihi mekanları gezdi, hem de gönüllerince eğlendi.

KOMEK bünyesinde 11 merkezde düzenlenen yaz kurslarında 3 bine yakın öğrenci, çeşitli kurslar, spor faaliyetleri, yarışmalar, kültür gezileri, doğa yürüyüşleri ile hem eğitim aldılar, hem de hoşça vakit geçirdiler.

ÖĞRENCİLER BEYŞEHİR’İ GEZDİ

KOMEK Yaz Okulu bünyesinde son olarak KOMEK yöneticileri ile birlikte 230 kişinin katıldığı Beyşehir gezisi düzenlendi. Geziye katılan öğrenciler Eflatunpınar Hitit Anıtı ve Eşrefoğlu Camii gibi tarihi mekanları ziyaret ederek bilgi sahibi olurken Beyşehir Gölü’nde yat gezisine katıldılar.

Gün boyu Beyşehir’de gönüllerinde eğlenen ve tarihi mekanları gezen öğrenciler, Beyşehir’den çok etkilendiklerini dile getirdiler.

KOMEK Yaz Okulu’nun faaliyetlerinden çok memnun olduklarını, gelecek yıl da gelmeyi düşündüklerini belirten öğrenciler, kurslarda Kur’an öğrendiklerini, yabancı dillerini geliştirdiklerini, yüzme ve çeşitli sporlarla yaz aylarını en güzel şekilde değerlendirdiklerini vurguladılar.

KONYA’YI GEZEREK ÖĞRENDİLER

KOMEK Yaz Okulu’na katılan öğrenciler, başta Mevlana Türbesi olmak üzere Sille, Alaeddin Camii, Sırçalı Medrese, Bilim Merkezi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Japon Parkı gibi tarihi ve turistik mekanları gezdiler.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve İlahi Söyleme yarışmaları düzenleyerek birincileri ödüllendiren Konya Büyükşehir Belediyesi, satranç, futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisi branşlarında da öğrenciler arasında turnuva düzenleyerek dereceye girenleri ödüllendirdi.

Bu haber toplam 731 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi