Bugün; 23 Nisan 2024, Salı
KOP Yerel Yönetimleri güçlendiriyor
Tarih : 2014.11.11  23:29:15
“KOP Yerel Yönetimleri Güçlendirme” toplantısı Niğde’de yapıldı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Niğde Valiliği işbirliği ile yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve ilçelerin kalkındırılmasına yönelik toplantı Niğde’nin Ulukışla ilçesinde yapıldı. KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, kırsal-dağlık ilçelerdeki insanların kalkınması için dört yıldır önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, proje ofisleri kurarak KOP ilçelerini Türkiye'ye ve dünyaya açmayı amaçladıklarını ifade etti.

Birincisi Konya’nın Bozkır ilçesinde yapılan “Yerel Yönetimleri Güçlendirme Toplantısı”nın ikincisi Niğde’nin Ulukışla İlçesi Çiftehan Beldesinde gerçekleştirildi. Toplantıya KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ile İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, yerel yönetimlerin güçlenmesi için öncelikli olarak bölgenin yatırımlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, KOP Eylem Planında önemli projelere yer verildiğini ancak bunun yanında destekleyici çalışma toplantıları ile yerel yönetimlerin kendi kendine yeter hale gelebilmesinin önünü açmak istediklerini söyledi. 

“KOP ilçelerinin kurumsal kapasiteleri geliştirilecek”

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 2014 yılı içerisinde açıklanması beklenen KOP Eylem Planı ile KOP illerinin kalkınma potansiyellerinin ön plana çıkarılacağının altını çizen KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Başkan Babaoğlu güçlü yerel yönetimler için öncelikli olarak ilçelerde Belediye ve Kaymakamlıkların kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi gerektiğini, buradan doğacak ivmenin ilin tamamında kurumsal kapasitenin geliştirilmesinde çok önemli bir faktör oluşturacağına dikkat çekti.

KOP ili Niğde’nin başta Valilik olmak üzere kurumlarıyla başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu belirten Başkan Babaoğlu, “Proje üreten, kendi fonları temin ederek kendi ihtiyaçlarını kendisi gideren yerel yönetimlerin geliştirilmesini arzu ediyoruz. KOP İdaresi olarak Belediyeler ve Kaymakamlıklarımıza her türlü teknik ve eğitim faaliyetleri ile destek vereceğiz.” diye konuştu.

Toplantının son bölümünde KOP İdaresi uzmanları tarafından KOP kapsamında yürütülmekte olan kalkınma programları hakkında bilgi verilerek, kırsal-dağlık alanlarda çilek, kiraz, üzüm gibi ürünlere öncelik verilerek bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmalar planlandı.

Bu haber toplam 901 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi