Bugün; 18 Nisan 2024, Perşembe
Konya Kitap Günleri Şehir Meydanı’nda Açıldı
Tarih : 2014.11.29  01:03:26
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Konya Kitap Günleri, 157 yayınevinin katılımıyla açıldı.
Şehir Meydanı’nda gerçekleşen açılış programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın her yönüyle bir Büyükşehir olduğunu belirterek, 21. yüzyılda da örnek bir şehir olma misyonu taşıdığını söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinde kitap okuma oranları yüksek iken Türkiye’de düşük olmasından üzüntü duyduklarını ifade eden Başkan Akyürek, “Bizim medeniyetimiz aslında kitaplı bir medeniyet olarak anılır. Kitap en çok bize yakışır. Kitapla yeniden buluşalım, yeniden tanışalım” dedi.

Konya’nın sadece fiziki yatırımlarla değil, en başta kitapla, değerler eğitimiyle, kültürle anılması gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, toplumun tüm kesimlerini 7 Aralık’a kadar Şehir Meydanı’nda açık kalacak Konya Kitap Günleri’nde kitapla buluşmaya davet etti.

BİLGİ KİTAPLA ELDE EDİLİR

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de bilginin elde edilmesinin ancak kitapla olacağını belirterek, medeniyetleri kütüphaneleri en güçlü, ilim sahipleri en çok olan milletlerin kurduğunu dile getirdi.

Konya’da kitap okuma bilincinin yaygınlaştırmasını temenni eden Üzülmez, Konya Kitap Günleri’nin hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve protokol üyeleri hep birlikte Konya Kitap Günleri’nin açılışını yaparak stantları gezdiler.

Bu haber toplam 842 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi