Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
“Hâyâ ve edep imandandır”
Tarih : 2014.12.04  18:51:49
Aydınlar Ocağı’nda Mü’minun Suresini yorumlayan Muammer Koşdaş Hoca, “Müslümanlar ahlâklı ve edepli olmak zorundadır. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ‘hâyâ ve edep imandandır.’”

Konya Aydınlar Ocağı’nın Tefsir Sohbetleri’nde Kur’ân-ı Kerîm’in 23. sûresi olan ve Mekke döneminde nazil olarak 118 âyetten teşekkül eden Mü’minûn Sûresini yorumlayan Tefsir ve Hadis Uzmanı Muammer Koşdaş, mü’minin vasıflarının bu surede dile getirildiğini belirterek “Hâya ve edep imandandır” ifadelerine yer verdi.

Mü’minin vasıfları arasında “namaz kılmak, boş söz konuşmak ve malayani işlerden yüz çevirmek, zekat vermek, emanetlere riayet etmek ve sözünde durmak” bulunduğuna dikkati çeken Muammer Koşdaş Hoca, “Göz Allah’ın insana bahşettiği bir emanettir. O gözlerle harama bakmak ise ihanettir” dedi. Hâya ve edebin de mü’minlerin güzel vasıfları arasında önemli bir yere sahip olduğunu ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiği üzerinde de duran Koşdaş Hoca, Müslüman insanların Allah’a daha çok yaklaşmak ve güzel bir hayat yaşamaları için namazlarını hûşu içerisinde kılmaları ve korku ile ümit içinde bir hayat yaşayarak her an daha iyi, daha güzel bir müslümanlığa çabalamaları gerektiğini belirtti. İyi bir mü’min olmanın yolunun kitap ve sünneti tanımaktan geçtiğini kaydeden Koşdaş Hoca, Kur’ân ve sünnetin bilinmeden lüzumlu ve lüzumsuz, boş ve dolu şeylerin de bilinemeyeceğini ifade ederek şunları dile getirdi:

“Müslüman aynı zamanda hâya sahibi olan insan demektir. Müslümanlar ahlâklı ve edepli olmak zorundadır. Ailemizden başlamak kaydıyla insanlığa örnek insanlar ve şahsiyetler olmak istiyorsak namazlarımızı doğru dürüst kılacak, hâya ve edebimizi muhafaza edecek, bize verilen emanetlere asla ihanet içerisinde olmayacağız. Peygamber Efendimizin de dediği gibi hâyâ ve edep imandandır.”

Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi