Bugün; 16 Nisan 2024, Salı
Konya İle Hannover Arasında Mesleki Eğitim İşbirliği
Tarih : 2014.12.06  16:50:15
Konya Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyet, Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi’nin daveti üzerine Almanya’ya giderek çeşitli temaslarda bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyet, Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi’nin daveti üzerine gittiği Hannover’de mesleki eğitim alanında incelemelerde bulundu. Heyete Aşağı Saksonya Eyalet Milletvekili Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder'in eşi Doris Schröder-Köpf ile Türk asıllı milletvekilleri Mustafa Erkan ve Belit Nejat Onay eşlik etti.


Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil, Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok ve Türk asıllı milletvekillerinin geçtiğimiz aylarda Konya’da gerçekleştirdiği temasların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ve beraberindeki KOMEK heyeti çeşitli temaslarda bulundu.

Heyeti Hannover’de Aşağı Saksonya Eyalet Milletvekili, Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder'in eşi Doris Schröder-Köpf ile Türk asıllı milletvekilleri Mustafa Erkan ve Belit Nejat Onay karşıladı. Doris Schröder-Köpf, ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, Konya ile kardeş şehir protokolü imzalanan Hannover arasındaki işbirliğinin güçlenerek devam etmesini diledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, iki şehir arasındaki işbirliğinin gelişmesine önem verdiklerini, özellikle mesleki eğitim alanında yeni projelere imza atmak istediklerini belirterek, milletvekillerine ebru tablosu hediye etti.

Temaslar kapsamında Hannover Halk Okulu’nu ziyaret eden heyet, burada incelemeler yaparak yetişkin eğiticileri ile fikir alışverişinde bulundu. Daha sonra Fürstenberg Porselen İmalathane’nde incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi heyetindeki öğretmenler, Selçuklu ve Osmanlı sanatları olan çini ve ebru hakkında bilgi vererek uygulama yaptı.

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi