Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
5-0' lık maçtan sonra Kocaman; "Çok ağır oldu"
Tarih : 2014.12.14  00:05:51
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a evinde 5-0 mağlup olan Torku Konyaspor'da teknik direktör Aykut Kocaman skorun çok ağır olduğunu söyledi.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 5-0 Gatasaray'ın üstünlüğüyle sona eren maçla ilgili, "Çıkan skor çok kabul edilebilecek, hazmedilecek bir skor olmadı. 3 puan kaybetmenin ötesinde özellikle oluşan skor bizim için iyi olmadı" dedi.

Kocaman, Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena'da maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, düşündüklerini sahaya yansıtamadıkları, istemedikleri bir sonuçla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

"Düşündüğümüzün tam aksi bir sonuçla karşı karşıya kaldık" diyen Kocaman, şunları kaydetti:

"Büyük takımlara karşı kazanmak ne kadar sürpriz değilse kaybetmek de sürpriz değil. Ancak bu şekilde kaybetmek ağır oldu. Çıkan skor çok kabul edilebilecek, hazmedilecek bir skor olmadı. 3 puan kaybetmenin ötesinde özellikle oluşan skor bizim için iyi olmadı. Stat açıldığından bu yana Konyaspor adına stadı doldurmayı başardığımız bir maçta iyi bir skor alamadık. Kaybettiğimiz 3 puanın yanında şahsım ve takımım adına üzüntü verici şeylerden biri bu oldu.”

Kocaman, oyunla ilgili söylenecek fazla bir şey olmadığını ifade ederek, “Galatasaray belki de tarihinin en yüzdeli maçlarından birini oynadı. İlk pozisyonları gol, ardından gelen pozisyonları gol. Hemen arkasından rakibin ayağına verdiğimiz pozisyondan sonra skor 3-0 oldu. Bundan sonra da biz demoralize olduk. Çünkü maç öncesi beklediklerimiz hiçbir şekilde gerçekleşmeyince tamamen oyundan düştük. Ondan sonrası tamamen Galatasaray’ın kontrolünde geçti. Maçın değerlendirmesini yaptıktan sonra bu maçı derhal unutmamız gerekiyor. Maç öncesi takımımızın bulunduğu zihinsel duruma dönmeliyiz" şeklinde konuştu.

Galatasaray cephesi

Gatalasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise basın toplantısına, 5-0 sonucunu elde eden oyuncularını kutlayarak başladı. Hamzaoğlu, oyuncularının böyük bölümünün çok yorgun olmalarına karşın maçın başından sonuna kadar büyük bir özveri gösterdiğini anlattı.

Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Son 15 dakika da bizim açımızdan çok verimli geçti. Hem takım olarak savunma yapma hem de yorgunken savunma yapmayla ilgili oldukça faydalı bir 15 dakika yaşadık. Maça iyi başladık, golü de erken bulduğumuzu düşünüyorum. Oyun disiplininden kopmadan oyunumuza devam ettik. Arka arkaya goller geldi. Torku Konyaspor iyi bir takım, çok zor bir deplasmandan kolay bir skorla ayrıldık. Bundan sonraki maçlarda Konyaspor'a da başarılar dilerim. Biz sonraki maçlarda da aynı çıkışımızı daha da artırarak sürdürmeyi amaçlıyoruz."

TORKU KONYASPOR:0 - GALATASARAY:5

STAT: Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena

HAKEMLER: Süleyman Abay**, Alpaslan Dedeş**, Erdem Bayık**

TORKU KONYASPOR: Belec*, Selim Ay*, Ömer Ali Şahiner*, Ali Çamdalı*, Rangelov* (Dk. 46 Djalma*), Hleb*, Tolga Ünlü* (Dk. 60 Torje*), Kokalovic*, Mehmet Uslu*, Uğur İnceman*, Hasan Kabze*

GALATASARAY: Muslera***, Melo**, Selçuk İnan***, Umut Bulut*** (Dk. 68 Yasin Öztekin*), Sneijder***, Telles***, Burak Yılmaz***, Chedjou**, Semih Kaya** (Dk. 73 Hakan Balta*), Emre Çolak*** (Dk. 58 Hamit Altıntop**), Sabri Sarıoğlu***

GOLLER: Dk. 16 Umut Bulut, Dk. 23 Emre Çolak, Dk. 37 ve 57 Burak Yılmaz, Dk. 62 Hamit Altıntop  (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 19 Hasan Kabze, Dk. 25 Selim Ay, Dk. 41 Uğur İnceman (Torku Konyaspor),

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Ligi’n 13. haftasında Galatasaray'ı Konya Büyükşehir Torku Arena'da konuk etti. Torku Konyaspor taraftarları stadın büyük kısmını doldurdu. Maçı 37 bin 100 taraftarın izlediği açıklandı. Yeşil Beyazlı taraftarlar maç öncesi teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolcuların bulunduğu "Coğrafya yalan söylemez. En büyük biziz" dev pankartını açtı.  Ne varki mükemmel başlayan gece  aynı güzellikle bitmedi. Umut, Emre ve Burak’ın golleriyle ilk yarıyı 3-0 yenik kapatan yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda Burak ve Hamit’in gollerine engel olamadı ve sahadan 5-0 yenik ayrıldı ve stadı dolduran taraftarlarına kabus gibi bir gece yaşattı.

6-0'DAN SONRA İKİNCİ  5-0

Torku Konyaspor, bu sonuçla Galatasaray’a karşı tarihindeki en farklı ikinci mağlubiyetini ikinci kez  aldı. Yeşil-beyazlılar 1992- 93 sesonunda da rakibine 5-0 yenilmişti. 2007-2008 sezonunda İstanbul'da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı  ise Galatasaray 6-0 kazanmıştı. Öte yandan Torku Arena’da Mevlana Haftası'nda 3 büyüklerin taraftarlarının hoşgörü kenti Konya'da müsabakayı yan yana izlemesi güzel görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

.

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
SPOR

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi