Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Mehmet Akif, Vefatının 78. Yılında Anıldı
Tarih : 2014.12.29  23:57:48
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her hafta düzenlenen Camlı Köşk’te Gençlik Söyleşileri’nde vefatının 78. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her hafta düzenlenen Camlı Köşk’te Gençlik Söyleşileri’nde vefatının 78. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy anıldı. Programa konuk olan Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Akif’in duruşu ve seciyesiyle Türk gençliğince örnek alınması gerektiğini söyledi.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Camlı Köşk’te düzenlediği Gençlik Söyleşileri’nde bu hafta, vefatının 78. yıldönümünde İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy anlatıldı. Programların bu haftaki konuğu olan Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Mehmet Akif’in Mücadele Hayatı” başlıklı bir konuşma yaptı.

Camlı Köşk’te yoğun katılımla yapılan söyleşide Mehmet Akif Ersoy’un edebi yönünü ve Milli Mücadele’ye katkısını anlatan Güçlü, Akif’in hayatının bütün Türk gençliği tarafından her bir zerresine kadar çok iyi tahlil etmesi ve bilinmesi gerektiğini söyledi.

Mehmet Akif’e vefa borcu olarak, doğum tarihi olan 20 Aralık ile vefat tarihi olan 27 Aralık tarihleri arasında Mehmet Akif İhtifalleri düzenlenmesi teklifinde bulunan Güçlü, onun bütün yönlerinin, en önemlisi de seciyesi ve dik duruşunun Türk gençlerine örnek olmasını diledi.

Bu haber toplam 882 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi