Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Konya Gazeteciler Cemiyeti, Gazetecileri unutmadı
Tarih : 2015.01.10  23:33:13
Konya Gazeteciler Cemiyet (KGC), ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ vesilesiyle yerel ve yaygın basın temsilcilerini kahvaltıda buluşturdu.
Konya Gazeteciler Cemiyet (KGC), gazetecileri unutmadı ve ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ vesilesiyle yerel ve yaygın basın temsilcilerini kahvaltıda buluşturdu. Çok sayıda gazetecinin katıldığı organizasyonda KGC Başkanı Adem Alemdar, “Bugün bu buluşma ile birliğimiz, beraberliğimiz pekişmiş oldu” dedi.
‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ vesilesiyle Konya Gazetciler Cemiyeti (KGC), çok sayıda yerel ve yaygın basın temsilcisini Damla Restoran’da kahvaltıda buluşturdu. Sıcak ve samimi bir ortam eşliğinde gerçekleşen kahvaltı programında gazeteciler birbirleriyle sohbet etti, anılarını, hatıralarını paylaştı. Kahvaltının ardından söz alan KGC Başkanı Adem Alemdar, buluşma vesilesiyle tüm meslektaşlarıyla birliklerinin ve beraberliklerinin pekiştiğini vurgulayarak, “Basın, toplumu bilgilendirme ve aydınlatma gibi önemli bir görevi büyük fedakarlıklar içerisinde yerine getirmeye çalışıyor. Gazetecilik, şartları ağır olan önemli bir meslektir. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımız, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini büyük özveriyle yerine getirmektedirler” dedi.
Konya basınının Anadolu’da önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Başkan Alemdar, “Konya basını, gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler göstermiş ve Türkiye’de saygın bir yere sahiptir. Mesleğimize gönül vermiş ve gece-gündüz demeden toplumu bilgilendirme görevini yürüten tüm gazeteci meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” ifadelerini kullandı.
10 Ocak’ın neden Gazeteciler Günü olarak kutlandığı hakkında bilgi de veren Alemdar şöyle dedi: “10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa basın sektöründe çalışan meslektaşlarımıza önemli kazanımlar sağladı ve 10 Ocak tarihi ‘Çalışan Gazeteciler Bayramı’ olarak ilan edildi. Ancak 12 Mart 1971 müdahalesinden sonra çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, ‘Bayram’ olmaktan çıkarıldı ve ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak anılmaya başlandı.”
Bu haber toplam 750 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi