Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Bakan Elvan, Konya’ya Ulaşımla İlgili Müjdeler Verdi
Tarih : 2015.01.17  23:46:01
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısına katılarak Konya yatırımları hakkında bilgi verdi.

Hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu'nun cenaze törenine katılmak için Konya’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısına katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın 2014 yılında Türkiye’de en çok karayolu yatırımı alan şehir olduğunu belirterek, Bakan Elvan’a teşekkür etti.

Yeni Büyükşehir Yasası ile oluşan 31 metropol ilçenin 2015 yılında yapılacak yolları ve altyapı yatırımlarıyla ilgili şu ana kadar yaklaşık 300 milyon liralık ihale yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, bunun 150 milyon lirasının yeni mahalle yolu ve asfalt yatırımından oluştuğunu vurguladı.

KONYA İÇİN ÖNEMLİ YATIRIMLAR BAŞLADI

Konya Çevre Yolu konusunda çalışmanın başlamış olmasından dolayı müteşekkir olduklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Eski sanayi bölgesinde Selçuklu’ya hitap eden yeni tren garı konusunda en son adımlar atıldı. Burası, şehir trafiğini rahatlatacak ve şehir içi raylı sistem hatlarını buluşturacak. Sayın Bakanımızın talimatını verdiği Lojistik Merkez konusu da Konya’nın ticaretini, ekonomik potansiyelini, yatırım gücünü artıracak bir proje. Tüm bu yatırımlar için teşekkür ediyoruz” dedi.

KONYA’DA İNSAN KAYNAĞINDA İNANILMAZ BİR GELİŞME OLDU

Bir ilin, bir bölgenin olmazsa olmazlarının başında ulaşım ve erişim altyapısını güçlendirmenin geldiğini ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Eğer ulaşım ve erişim alanında tıkanan damarları açmışsanız, iliniz daha kolay ulaşılabilir, daha kolay erişilebilir bir yapıya kavuşmuşsa, o zaman önemli bir altyapıya sahipsiniz demektir. Böyle bir altyapı için gerekli olan ise nitelikli insan kaynağı. Şöyle geçmişe baktığımızda Konya’da insan kaynağında özellikle 10-12 yılda inanılmaz bir gelişme oldu” dedi.

KONYA-AKŞEHİR ARASINA RAYBÜS

Konuşmasında hızlı trende yeni bir setin hazır olduğunu ifade eden Bakan Elvan, şöyle devam etti: “Şubat ayının ortalarına doğru Ankara-Konya güzergahında 300 kilometre hız yapan, 330 kilometreye kadar çıkan, ki testlerimiz 330 kilometre hız üzerinden yapılıyor, trenin test çalışmaları hemen hemen tamamlandı. Şubat ayı ortalarında yeni bir trenimiz, minimum 300 kilometre hız yapan trenimiz de devreye girecek. Sefer sayılarımızda da artış olacak. Akşehir'e kadar olan bölüme raybüs seferleri başlatacağız. İlk imal edilen raybüs tren setimizi Konya'ya vereceğiz. İnşallah Konya ve Akşehir arasına ulaşımı raybüs ile sağlamış olacağız.”

Konya Valisi Muammer Erol ile Karaman Valisi Murat Koca’nın katıldığı toplantıda Bakan Elvan, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin bölgeleri ile ilgili taleplerini dinleyerek sorularını yanıtladı.

Bu haber toplam 807 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi