Bugün; 28 Mart 2024, Perşembe
"Kötülüğe iyilikle cevap ver"
Tarih : 2015.02.12  15:20:14
Konya Aydınlar Ocağı’nın Tefsir Sohbetleri’nde, Tefsir ve Hadis Uzmanı Muammer Koşdaş, Mü’minun Suresini 79. âyetten itibaren yorumlamaya devam etti.

TEFSİR UZMANI KOŞDAŞ HOCA:  “Eğer kötülüğü yok etmek istiyorsak bir başkasına iyilik yapmalıyız. Yeri geldiğinde kötülüğe iyilikle mukabelede bulunmalıyız. Unutmayalım ki huzur ve kurtuluş Kur’an’a sarılmakla olur.”

Konya Aydınlar Ocağı’nın Tefsir Sohbetleri’nde, Mü’minun Suresini kaldığı 79. âyetten itibaren yorumlamaya devam eden Tefsir ve Hadis Uzmanı Muammer Koşdaş, Allah’a olan imanın önemine değinerek müşriklerin, Allah’ı kabul ettiklerini fakat inanmadıkları için ilah edindikleri putlara taptıklarını dile getirdi. Müşriklerin Peygamber Efendimiz’in ne peygamberliğine, ne tebliğ ettiği Kur’an’a inanmayarak ciddiye almadıklarını ve ahreti inkâr ettiklerini ifade eden Muammer Koşdaş Hoca, hıristiyan ve musevîlerin Allah’a şirk koştuklarını belirterek “Yeryüzünde en büyük olan ve en yüce olan Allah’ın kendisidir. Ekber olan Allah’dır” dedi. Bu surede dua ayetlerinin de olduğuna dikkati çeken Muammer Hoca, halk arasında yaygınlaşan ve insanların birbirlerine devamlı olarak “kendine iyi bak” demek yerine; “Selâmetle git.. En güzel koruma senin üzerine olsun” şeklinde bir anlam ifade eden sözler söylenmesi gerektiğini söyledi.

Duanın mü’minin kalkanı oluğunu ve “Rabbim! Şeytanların vesvesesinden Sana sığınırım” diye dua etmemiz gerektiğini söyleyen Muammer Hoca,  şeytanın varlık sebebinin düşmanlık olduğunu belirterek “Eğer kötülüğü yok etmek istiyorsak bir başkasına iyilik yapmalıyız. Yeri geldiğinde kötülüğe iyilikle mukabelede bulunmalıyız” dedi. Huzur ve kurtuluşun Kur’an’a dönüş ve sarılışta olduğunu ifade eden Koşdaş Hoca, bizi dünyada kurtaracak olan sadece takva, iman ve güzel ameller olduğunu vurguladı.

Büyü ve sihirle uğraşanların sorgusuz sualsiz cehennemi boylayacaklarını söyleyen Koşdaş Hoca, “Bu dünyada havaya ve suya ihtiyaç duyduğumuz kadar Allah’ın rahmetine de ihtiyacımız var. Eskiyen imanımızı ise “Lâ ilahe illallah” diyerek yenilemeliyiz. Ben bazen televizyonlardaki ve özellikle güldürü programlarında Allah’ın ayetlerinin alaya alındığını görüyorum. Allah’ın ayetleri alaya alındığı an imanınız gider. Günümüzde Müslüman ve mü’min olarak yaşamak gerçekten sabır gerektiriyor” dedi.

Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi