Bugün; 18 Nisan 2024, Perşembe
Tahir Biter CHP'den Aday Adayı
Tarih : 2015.02.14  15:50:44
Emekli Bürokrat Tahir Biter, düzenlediği basın toplantısıyla CHP Konya Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı

CHP Konya il binasında basın toplantısı düzenleyerek CHP’den Konya Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayan Emekli Bürokrat Tahir Biter, “Toplumun tüm kesimlerinin haklarını gözeten, emeği en yüce değer olarak gören, sosyal demokrasinin gerektirdiği hizmet anlayışının etkin kılınması için, geliştirilecek projelerde çaba harcamak için, ülkemiz ve Konya’nın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak için, Konya’nın yatırımlarda ve hizmetlerde hak ettiğini alması için, Kadına şiddet ve çocuk istismarında çok kötü bir noktaya gelindiği için, milletvekili aday adayıyım” dedi.  

CHP, Bu Gidişata Dur Diyecek

 

Türkiye’nin AKP iktidarları tarafından iyi yönetilmediğine ve bu gidişata CHP’nin dur diyeceğini belirten CHP Konya Milletvekili Aday Adayı Tahir Biter, “AKP’nin ülkeyi getirdiği nokta ortadadır. Her yerde yolsuzluk var. Özellikle eğitim ve sağlıkta yenilikler getirilmiş ise de; uygulamalarla sorunlar daha da çoğalmıştır. 4+4+4 sistemi ile eğitim vahim hale getirilmiştir. Bu gidişata dur diyecek tek oluşum CHP’dir. Bu yüzden kimse ümitsiz olmamalı. Ben bu inançtayım. El ele vererek iktidar olacağımıza inanıyorum. Yeter ki inançlı insanlarla birlikte ve beraber olalım. Ülkemin, içine sürüklendiği karanlığa karşı bir ışık da ben olmak için adayım. Örgütten gelen, örgütün tozunu yutmuş ve bütün kademelerinde görev almış, senelerce partimizin çeşitli kollarında hizmet vermiş, memuriyet dönemimde de halkımız ile iç içe olmuş,  halkımızca ve partimizce tanınan birisiyim. Benim samimiyetime inananlar için ve başaracağım için aday adayıyım” diye konuştu.  

 

Siyaset Toplum İçin Yapılır

 

CHP Konya Milletvekili Aday Adayı Tahir Biter, siyasetin toplum için yapıldığını ve böylede devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Siyaset toplum için yapılır. Ben de bunu kendime rehber edindim. Milletvekili olduğumda da sadece meclis sıralarında oturmayacağım. Her zaman sokakta, öğrencilerle, kadınlarla, ezilen sınıflarla birlikte olacağım. Esnafımızın, çiftçimizin içinde bulunduğu sorunların çözümü için çalışacağım. Cumhuriyetimiz, kazanımları ve devrimleri ortadan kaldırmak isteyen zihniyetle savaşmak için aday adayıyım. 7 Haziran seçimleri geleceğimizin kurtuluş günüdür. Aslında başarının iki maddelik çok kısa bir reçetesi vardır. Doğru Strateji ve İyi Uygulamadır. Bu ikisi mutlaka gereklidir. Bunu yeterli kılabilmek ve başarılı olabilmek için çok ama çok çalışmamız gerektiğini biliyorum ve bunun içinde CHP Konya Milletvekili aday adayıyım. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘’Bu Milletin Vekili Asıl Olana Hizmet Etmek Zorundadır” şeklinde konuştu.

TAHiR BiTER Kimdir ( Özgeçmiş )

Konya Selçuklu İlçesi Sulutas Mahallesinde(Köyü) 1956 yılında doğdum.

İlkokulu Sulutas Köyünde, Ortaokulu ve Liseyi Akşam Bölümlerinde Konya’da okudum,

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu mezunuyum.

1975 yılında Konya DSİ 4. Bölge 41 Şube Şefliğinde İşçi olarak çalışmaya başladım. 1976 yılında memur sınavı sonucu TMO Horozlu Şube Müdürlüğüne memur olarak atandım. 1988 yılına kadar aynı yerde memur hayatım sürdü. Konya’nın Büyükşehir olması nedeniyle 1988-2005 yıllarında Selçuklu Kaymakamlığı Yazı İşlerinde Şeflik ve Yazı İşlerinde Müdürlüğü görevlerinde bulundum. Ayrıca Kaymakamlık bünyesinde bulunan İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 12 yıl sekreterliğini yaptım.

Yine Selçuklu Kaymakamlığında görevim devam ederken, İlçenin Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı görevini 4 yıl süre ile yaptım. Asli kadrom TMO’da ve Selçuklu Kaymakamlığında görevli iken Adli teşkilatlardaki güven ve tarafsızlığım nedeniyle Konya 2. nci İlçe Seçim Kurulu ve daha sonra ilçelere ayrılması ile Selçuklu İlçe Seçim Kurulunda sürekli sorumlu personel olarak ikinci görevimi de başarı ile yürüttüm.

2005 yılında Karapınar İlçesi Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü olarak atandım. Bu görevime ilaveten Karapınar İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı ve İlçe İnsan Hakları Temsilciliği görevlerini emekli olduğum Mayıs 2008 tarihe kadar devam ettirdim.

Devlet kurumlarında yaptığımım görevlerden dolayı defalarca takdir, teşekkür, plaket ve maddi ödül ile ödüllendirildim. Hizmet süresinde hizmet içi eğitimler ile inceleme ve soruşturma kursuna katıldım.

Emekli olduktan sonra bir inşaat şirketinde Müdürlük görevini yürüttüm. Sivil Toplum Örgütlerinden Selçuklu İlçesi Halk Eğitim Dernek başkanlığını 2010-2013 yılları arasında yaptım. Şu anda siyasi çalışmalarımıza devam etmekteyim.

Evli ve üç çocuk babasıyım.  

Siyasi Yaşantım

Serbest çalışıp ortaokul ve liseye devam ederken 1973 yılında CHP Konya İl Teşkilat Gençlik kollarına üye olup, 27.10.1974 tarihinde yapılan Merkez İlçe Genlik Kongresinde Gençlik Kolları Sekreterliğine seçilerek memuriyete başladığım 1976 yılına kadar görevi sürdürdüm.

2008 yılında emekli olduktan sonra partime üye oldum. Sırasıyla, 2009 yılındaki Mahalli Seçimlerde Selçuklu İlçesinde İl Genel Meclisi 1. Sıra adayı oldum. Partimin bir önceki seçimlerde almış olduğu oyu iki katın üzerine çıkarmayı başardım. 2010 yılında Selçuklu İlçe Başkanlığına aday oldum. 2010 yılında da il kongresinde il yönetim kurulu üyeliğine aday oldum. 2010-2012 yılları arasında partimin ilçe seçim kurulu temsilcisi olarak görev aldım.

2012 yılında yapılan il kongresinde çarşaf listeden il yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Yaklaşık 2,5 yıl Konya İl Yönetim Kurulunda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan yardımcılığı görevini başarılı ile sürdürdüm. 2015 yılı Genel Seçimlerinde Konya Milletvekilli Aday adayı olmak için görevimden istifa ettim. 

Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
SİYASET

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi