Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Ali Akmaz: Bu seçim mazlum dünyanın seçimidir
Tarih : 2015.03.07  23:54:38
AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Ali Akmaz, düzenlediği basın toplantısında çalışmalarını ve aday adayı olma nedenini anlattı.

Şırnak Üniversitesi rektörlüğünden istifa ederek aday adaylığını açıklayan Prof.Dr. Ali Akmaz, Yeni Türkiye sürecinde aday adayı olmanın önemine işaret etti. Aday Adayı Prof. Dr. Ali Akmaz, “Türkiye artık siyasi kararlar noktasında bölgesel güç haline geldi. Çözüm süreci sona ulaşma noktasında. Bölge halkı barışa susamış halde. Dünya artık 5’ten büyük, bizde varız diyen ekibin arasında olmak bana gurur verecektir. Sivil anayasanın yapımında rol almak ülke için verilecek hizmetlerin en kıymetlisidir. Bu seçim sadece Türkiye’nin değil, ümmetin hatta mazlum dünyanın seçimidir” diye konuştu.

Akmaz, ”Vatanın her köşesi bir cennettir, bu sözle olmuyor gelip yaşamakla oluyor. Biz gelip yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde bütün toplumumuz bir bütündür. Eğer bu devletin büyüklüklerini, bu devletin tarih değerlerini, bu devletin milli değerlerini, bu devletin kültürel değerlerini yaşatmak istiyorsak, önce gönüllerimiz bal bıçağı gibi yapışmak zorundadır. Bu olmasa olmazımızdır. ”dedi.

“Şırnak’ta, Hakkari’de belli bir süre geçirmeyen kimse Türkiye’yi tanıyorum demesin” diyen Prof. Dr. Ali Akmaz, “Etrafımdaki insanlarla yaptığım istişareler sonucunda böyle bir karar verdim. Siyaset zemininde Konyalı hemşerilerimize hizmet sunacağımız alana baktığımız zaman akademik hayatın yanında siyasi geçmişim de mevcut. 1989 yılından bu yana Tarım Bakanlığı Araştırma Kurulu Üyeliğim devam ediyor. Devlet Planlama Teşkilatı’nda İktisas Komisyonu üyeliği görevim oldu tarım alanında. 54 ve 55. Hükümetler döneminde Tarım Bakanlığı danışmanı olarak emeklerimiz oldu.Prof. Dr. Sami Güçlü’nün Tarım Bakanlığı döneminde ar-ge üyeliği yaptım, rektörlüğüm sürecinde de devam etti. Rektörlüğüm sürecinde de Konya’ya ilişkin çalışmalarım oldu. Tarım Master Planı ve Torku’nun Et ve Süt Entegre Tesisleri’nin fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdim. İnşallah bu birikimimi teveccüh ederse Konyalı halkımız değerlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyasetten hiçbir zaman uzaklaşmadığını ve öğrencilik yıllarından itibaren siyasetin içerisinde yer aldığını aktaran Prof. Dr. Akmaz, “1976 yılında Karasınır Beldesi’nde Akıncılar Derneği’ni kurdum. Ankara Üniversitesi’nde MSP Gençlik Kolları üyeliği görevinde bulundum. 1980 ihtilalinin arifesinde rahmetli Erbakan Hocam’ın isteği üzerine Hekimler Birliği Vakfı’nın kuruluşunda yer aldım. Türkiye Ekonomik Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’nı da bundan bir yıl önce kurmuştuk. 1983 yılına kadar Hekimler Birliği Vakfı’nda fiili emek verdim. Sonra 1984 yılında Selçuk Üniversitesi’ne asistan olarak girdim. 1984 yılında da Konya’da aynı vakfı kurduk. 1987 yılına kadar görevim devam etti. 1987 yılında Tarımsal Kalkınma Vakfı’nı kurduk. Aynı zamanda Konya’da da aynı vakfın kuruluşunu gerçekleştirdik. Şırnak Üniversitesi’ne gidinceye kadar da Sivil Toplum Kuruluşları’nın icra kurulunda yer aldım” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Konya Şubesi’nin kurucu başkanı olarak görev yaptığını da dile getiren Prof. Dr. Akmaz, “1993 yılında Refah Partisi’nde Meslek Kuruluşları Birim Başkanı’ydım. 1996-97 yıllarında Bakanlıkta görev aldık. Daha sonra Refah Partisi Genel Merkezi’nde görev yaptım. Hiç ara vermeden Refah, Fazilet ve Saadet Partisi dönemlerinde Isparta ve Burdur sorumlusu olarak görev yaptım. 2003 yılında fakültemde ana bilim dalı başkanı olunca siyasi görevlerden istifa ettim. ESAM Başkanı olarak 2008 yılına kadar devam ettim. Bu süreçte Şırnak Üniversitesi’ndeki kurucu rektörlük görevi verildi. Sosyal, siyasi ve akademik çalışma alanları birbiriyle iç içe geçmiş bir şekilde devam etti” diye konuştu.

Amacının taşıdığı değerleri ve düşünceleri siyasete yansıtmak olduğunu kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Ali Akmaz, “Memleketin uç bölgesinden siyaset buradaki gibi görünmüyor. Türkiye’nin bu güçten bir adım geriye gidemeyecek konuma geldi. Türkiye artık bölgesel bir ülke oldu. Önümüzdeki süreçte gelecek olan iktidarlar küresel bir ülke konumuna getirmekle mükelleftir. Türkiye’nin güvenlik sınırı artık Avrupa’da Adriyatik’ten, Afrika’da Fas, Tunus ve Cezayir’den başlıyor. Kuzey’de Kırım ve Ahıska’dan başlayıp Aden Körfezi’nde bitiyor. Dolayısıyla bundan sonraki siyasi vizyonumuz ve misyonumuz bu kitleyi harekete geçirecek düzeyde olmalıdır. Türkiye’deki seçim Ahmet’le Mehmet arasında yapılmış bir seçim değil. Bu, Türkiye’nin önümüzdeki 100 yılına yön verecek bir atılım seçimi olacak” dedi.

20.11.1958 tarihinde Konya’nın Güneysınır ilçesinde doğan Ali Akmaz ilkokul öğrenimini Güneysınır’da, ortaokul ve lise öğrenimini Konya Mevlana Ortaokulu ve Konya Gazi lisesinde tamamladı.1983 yılında Ankara Üniversitesi Veterinerlik fakültesinden mezun olan Ali Akmaz, 1984 yılında Selçuk Üniversitesi Veterinerlik fakültesinde araştırma görevlisi olarak başladı. 2008-2015 yılları arasında Şırnak Üniversitesi rektörü olarak görev yapan Ali Akmaz evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 1374 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
SİYASET

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi