Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
100. Yılında Çanakkale Etkinlikleri
Tarih : 2015.03.18  12:28:22
Konya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle, özellikle gençlere yönelik çeşitli programlar düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, tüm Türkiye’de büyük bir gururla anılan Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında çeşitli etkinlikler düzenleyerek, destanın yeni nesillere aktarılmasını sağlıyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde, Kahraman Tazeoğlu ve İbrahim Sadri’nin yazdığı, Murat Demirkıranlardan’ın yönettiği “Eğer Yarın Olursa” isimli tiyatro sahnelendi. Kahraman Tazeoğlu’nun şiirleri ve sunumu eşliğinde gerçekleşen oyunda, Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen Mehmetçiklerin birbirlerine kenetlenerek verdiği mücadele anlatıldı. Büyük ilgi gören oyun, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

BENİM ADIM ÇANAKKALE TİYATROSU

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Konya’nın tüm ilçelerinde “Benim Adım Çanakkale” isimli tiyatro oyununu sahneliyor. 11 Mart’ta başlayan, 24 Mart’a kadar devam edecek programlarda Çanakkale’de ecdadımızın yaptığı fedakarlıklar ve cephe gerisinde yaşananlar anlatılıyor.

ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE ANLATILIYOR

Yine etkinlikler kapsamında Konya’nın çeşitli ilçelerinden öğrencileri Konya’ya getiren Konya Büyükşehir Belediyesi, gençlerdeki Çanakkale ve vatan sevgisini geliştirmek için İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ile tarihi mekanlara geziler düzenliyor.

Şehitler Abidesi’nde Çanakkale’de ve diğer cephelerde hayatını feda eden şehitlerin isimlerinin bulunduğu alanı, o günleri anlatan müzeyi gezerek bilgi alan gençlere gaziler de eşlik ediyor.

100. YILINDA ÇANAKKALE KONFERANSI

Konya Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Salı günü de Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde Tarihçi Talha Uğurluel’in katılımıyla “100. Yılında Çanakkale” isimli konferans düzenleyecek.

Bu haber toplam 700 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi