Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
‘Yeni Türkiye’de Çanakkale ruhuna ihtiyaç var’
Tarih : 2015.03.31  21:45:45
Meram Belediyesi ve Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü tarafından 51. Kütüphane Haftası kapsamında hazırlanan Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergisi açıldı.

Meram Belediyesi ve Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü tarafından 51. Kütüphane Haftası kapsamında hazırlanan Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergisi açıldı. Başkan Fatma Toru, “Ecdadımızın Çanakkale ruhunu her daim canlı tutmalıyız” dedi.

Meram Belediyesi’ndeki serginin açılışına Konya Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Meram Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin ve diğer davetliler katıldı. Çanakkale Savaşı’na ait fotoğraf sergisi hafta boyunca Meram Belediyesi’nde ziyaret edilebilecek.

İMAN VE VATAN SEVGİSİ ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ YAPTI

Sergi hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü ile birlikte ortak bir çalışma yaptık ve Çanakkale Savaşı dönemine ait 35 fotoğrafı kapsayan bu sergiyi açtık. Yeni yetişen gençliğimizde ve yeni Türkiye’de Çanakkale ruhuna ihtiyaç var. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin; o günün şartlarında atalarımızın yoklukla ve hiçlikle kazandıkları bu ruhu anlamaları gerekir. O gün Türk milleti olarak yoklukla imtihan edildik. Düşmanda her türlü imkân varken bizde imkânlar çok sınırlıydı. Ama bu milletin ruhunda olan iman ve vatan sevgisi, Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiş oldu. Bu ruhu her daim canlı tutmak için yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapıyoruz ve bu amaçla bu sergiyi açtık. Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle bastırdığımız ve o döneme ait gazetelerden seçme mecmuaların yer aldığı dergiye de yoğun talep oldu ve ikinci baskısını yaptırdık. Bu vesileyle Çanakkale Savaşı’ndaki tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Sergide Millet Yazma Eser Kütüphanesi’nde Müdafaa-i Milliye Cemiyeti tarafından yayımlanmış Harb-i Umumi albümlerinden Çanakkale Cephesiyle ilgili olan fotoğrafların büyük bir kısmı, düşman kuvvetlerinin Çanakkale’yi geçemeyeceklerini anlayarak cepheden çekildikten sonra alınmış fotoğraflardan oluşuyor. Albümlerdeki bu fotoğraflar;
Tarihin en yoğun dönemine, “ölüm-kalım günlerine” ışık tutuyor. Cephede fedakârlığı da, kahramanlığı da, çekilen sıkıntıların büyüklüğünü de söze gerek kalmadan bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için tek vücut haline gelmiş bir milletin neler yapabileceğini anlatıyor.

Bu haber toplam 627 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi