Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
"Macar - Türk Dostluğu"
Tarih : 2015.04.15  16:07:53
Macar siyasetçi Vona Gabor, 16 Nisan Perşembe günü saat 14.00’da Alâeddin Kampüsü Malazgirt Salonu’nda “Macar-Türk Dostluğu” üzerine konferans verecek.

Macar siyasetçi ve Jobbik Partisi Genel Başkanı Vona Gabor, “Macar-Türk Dostluğu” üzerine konferans vermek üzere Konya’ya geliyor.

Milliyetçi bir parti olan Jobbik Genel Başkanı Vona Gabor, beraberindeki heyetle birlikte 16 Nisan Perşembe günü saat 14.00’da Alâeddin Kampüsü SDKM Malazgirt Salonu’nda, Macar-Türk dostluğu üzerine açıklamalarda bulunarak kendisinin nasıl bir Türk hayranı olduğunu dile getirecek. 36 yaşında genç bir politikacı olan Gabor, 2006 yılında genel başkanlığa seçildiği Jobbik partisini 2010 yılındaki genel seçimlerde yaklaşık yüzde 17’lik oy oranıyla Macaristan Milli Meclisi’nde 47 koltuk elde ederek ülkenin üçüncü büyük partisi yaptı. 2014’deki genel seçimlerde ise partisinin oy oranını yüzde 20,54’e yükseltti. Üniversite mezunu ve tarih öğretmeni olan Gabor, Hristiyan ve katolik olmasına rağmen medyada çıkan “Bugün İslam medeniyeti, insanlığın geleneksel kültürünün son kalesidir. Onun başarısı ya da başarısızlığı bence insanlık perspektifinden bakılınca önemlidir. Eğer İslam düşerse, ışık tamamen kaybolur ve geriye küreselleşme karanlığına karşı koyacak hiçbir şey kalmaz" şeklinde açıklamalarıyla dikkatleri üzerine topladı.

Macar siyasetçi Gabor, Marmara Üniversitesi’nde verdiği bir konferansta da şunları ifade etmişti: “Avrupa Birliği'ne girdikten 9 yıl sonra milli borcumuz 4 katına çıktı, yarım milyondan fazla Macar genci işsizlikten yurt dışına gitti. Sömürgeci Avrupa Birliği'nde olmaktansa, aynı kanı taşıdığımız kardeşlerimizle Turan'da buluşmayı arzuluyoruz. Karabağ, Güney Azerbaycan ve Türkistan elbet bağımsızlığına kavuşacaktır.”

Bu haber toplam 806 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi