Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Konya Bilim Festivali Yoğun İlgi Gördü
Tarih : 2015.05.04  16:21:54
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirdiği Konya Bilim Festivali yoğun ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirdiği ve 2 gün süren Konya Bilim Festivali büyük ilgi gördü. Çok sayıda etkinliğin gerçekleştirildiği Bilim Festivali’ni ve Konya Bilim Merkezi’ni hafta sonu tatilinde 85 bin kişi ziyaret etti.

Toplumda bilim kültürü oluşturmak, öğrencilerde etkileşimli bilimsel etkinliklerle farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen ve 2 gün süren Bilim Festivali, “Bilimle Eğlenerek Öğren” sloganıyla hayata geçirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerde, bilim çadırlarında bilim atölyeleri, gece astronomi gözlemleri, sahnede ‘Keloğlan ve Huysuz Uzayda’ müzikal tiyatrosu, temalı bilim gösterileri, Konya Bilim Merkezi konferans salonlarında bilim söyleşileri, planetaryumda ise film gösterimleri yapıldı.

Festival kapsamında Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşilere uzayda namaz kılan astronot olarak tanınan Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, Bilim Tarihi uzmanlarından Dr. Robert Van Gent, Hüseyin Şen, Serap Ekizler Sönmez, Fizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Sinan Canan, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz ile Türk Yıldızları’nda görevli pilotlar konuk oldu.

1 Mayıs’ın da tatil olmasıyla Konya Bilim Merkezi ile 2-3 Mayıs’ta açık kalan Konya Bilim Festivali’ni yaklaşık 85 bin kişi ziyaret etti.

ŞEHİTLER ABİDESİ DE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehitlerin aziz hatırası için yaptırılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi de hafta sonu tatilinde yoğun ilgi gördü.

Şehitlerin hatıralarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemli bir hizmet olan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ne hem Konyalılar, hem de Mevlana Türbesi’ni ziyaret etmek ve her cumartesi düzenlenen sema programlarını izlemek üzere Konya’ya gelen ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Mimari yapısı ve manevi iklimiyle ziyarete gelenleri etkileyen İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni 1 Mayıs’ın da bulunduğu hafta sonu tatilinde 24 bin 447 kişi ziyaret etti.

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi