Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Yalnız İslam, Başkası Değil...
Tarih : 2015.05.06  15:45:26
Vuslat Dergisi, Mayıs sayısında “Yalnız İslam Başkası Değil” manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Dergi, huzurun ve adaletin adresinin Yalnız İslam olduğunu hatırlatıyor.

Yönetim Şeklini Sorgulamak

Günümüz dünyasında Müslümanlar, İslâmî olmayan düzenlerde yaşadıkları için, zaman içerisinde, İslâmî olmayan her şey insanoğluna normal gelmeye başladı.

Derin bir tefekkürle düşünmeliyiz, Müslümanların yönetim şekli İslâm mı olmalı? Yoksa diğer beşerî ideolojiler mi? Allah’ın kanunlarını mı tercih etmeliyiz? Yoksa beşerî sistemlerin kanunlarını mı?..

Gayr-i İslâmî sistemlerden razı olmak, kendi cellâdına âşık olmak gibi bir durumdur. Allah, şirki haram kılmışken, demokratik yönetimler şirkten beslenir. Bugün yeryüzünde ne kadar bozgunculuk/ talan/ soygun/ tecavüz/ hakların gasp edilmesi varsa, bunların hepsi beşerî sistemlerin ürünüdür. Beşerî sistemlerde zalimler güçlü, mazlumlar ise köle hükmündedir. Beşerî sistemlerin temelinde, haklının değil, güçlünün menfaati esastır.

İslam Dünyası Ağır İmtihanlardan Geçiyor

İslâm coğrafyası, ağır imtihanlardan geçmektedir.  İslâm dünyasında yaşanan acı olayların sebebi,  devlet yönetimlerinin tağutların elinde olmasından kaynaklamaktadır. Demokrasi, İslâm coğrafyasına kan, gözyaşı, katlîamdan başka bir şey getirmemiştir. Zaten Allah’ın razı olmadığı tağutî bir düzen, insanlara bundan başka ne verebilirdi ki?

Barışın Adresi İslam’dır

Yeryüzünde huzur, barış, özgürlük, beşerî sistemlerde değil, Allah’ın kanunları ile gerçekleşir. Gerçek özgürlük, Allah’ın hükümlerine tabi olmaktır. Sahte özgürlük ise, beşerî sistemlere boyun büküp, itaat etmektir.

Dergide Yazısı Olan Yazarlar

Hüsnü Aktaş, Hüseyin Kerim Ece, Ahmet Varol, Abduallah Dai, Ziya Gündüz, Halil Kara, Süleyman Gülek, Nasruddin Yasin, Seyfulislam Çapanoğlu, İbrahim Dönertaş, Recep Arslan, Ahmet Bal, Yakup Paslı, Tülay Demircan Koyuncu, Selahaddin Işık…

Dergi Hakkında Detaylı Bilgi İçin: (216) 612 78 22 web: www.vuslatdergisi.com

Bu haber toplam 627 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi