Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
TEDES Genişliyor
Tarih : 2015.05.15  17:05:48
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir arasında Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) için ek protokol imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir arasında Konya merkezde 2 yeni güzergaha daha TEDES kurulması için protokol imzalandı.      

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, trafik güvenliği ve trafik denetim sistemleri konusunda Konya belediyeleri olarak Emniyet Müdürlüğü ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla trafik denetim mekanizmalarının oluşturulması konusunda bazı yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, imzalanan protokolle TEDES’de yeni hatların devreye konulmuş olacağını dile getirdi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması için Emniyet Müdürlüğü ile sürekli işbirliği içinde olduklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Bugüne kadar şehrimizin trafik problemleri ile ilgili gayretleri nedeniyle Sayın Emniyet Müdürümüzün şahsında emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da Konya’nın huzuru, refahı ve trafik problemlerinin çözümü için işbirliği içinde çalışacağız” dedi.

Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde Konya’nın yeni metropol ilçelerinde de İl Emniyet Müdürlüğü ile yatırımlar konusunda işbirliğinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de Konya’da kurumlar arasında çok güzel bir uyum ve işbirliği olduğunu belirterek, bunun en güzel örneklerinin TEDES ve MOBESE olduğunu ifade etti. Şu anda 5 noktada 10 koridorda hizmet veren TEDES’in yeni 2 güzergahla zenginleşeceğini kaydeden Demir, önümüzdeki süreçte Ankara ve İstanbul güzergahlarında TEDES yaygınlaşınca trafik güvenliğinin üst seviyeye çıkmış olacağını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları bir diğer işbirliğinin de MOBESE olduğunu hatırlatan Demir, “Konya merkezde aktif olarak çalışan 70’e yakın kamera bulunuyor. Büyükşehir Belediyemizden 36 tane daha kamera bugün itibariyle Konya’nın güvenliğine katılmış oluyor. Bakanlığımızın da katkıları ile ilçelerimizin de tamamında MOBESE devreye girecektir. Bize her türlü desteği veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir arasında TEDES ek protokolü imzalandı.

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi