Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Selçuklu'da 36 park törenle açıldı
Tarih : 2015.05.21  11:48:47
Selçuklu Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarında yapımı tamamlanan 36 park gerçekleştirilen toplu açılış töreni ile açıldı.

Selçuklu Belediyesi, ilçeye yeni yeşil alan ve parklar kazandırmaya devam ediyor. İlçenin farklı bölgelerinde yapımı ve revizesi tamamlanan 36 park Dumlupınar Mahallesi Osmangazi Parkı’nda düzenlenen törenle açıldı. Programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Ak Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Halil Etyemez, Ak Parti, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Zerrin Özer, Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti İlçe Teşkilatı Yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Bembirsen Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapmaya AK Parti olarak devam edeceğiz diyen AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, “Selçuklu Belediyesi tarafından bugün hizmete açılan 36 parkın hayırlı olmasını diliyorum. Belediyelerimiz tarafından açılan parklar, sıradan, sadece şehir güzelleşsin diye yapılan parklar değil gerçekten kullanılan, hemşehrilerimizin hoş vakit geçirdikleri alanlar. Belediyelerimiz bu parkların içerisine yaptıkları hanım lokalleri, emekli lokalleri ve spor alanları gibi sosyal alanlarla parklarımızı daha kullanılır hale getiriyorlar” dedi.

Ak Parti’nin belediyecilik anlayışının temelinde insana hizmet olduğunu ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Halil Etyemez,“Ak Parti iktidarında Türkiye’de yaşanan gelişim ve değişimle ilgili örnekler verdi. Etyemez,“Ekonomide istikrar bu dönemde sağlandı. Yollar, köprüler, sağlık, eğitim ve tarım ve birçok alanda önemli başarılara bu dönemde imza atıldı” dedi. Etyemez, “Türkiye yeni dönemde de kalkınmasına devam edecektir” dedi.  

“Konya’da devletimizin ve belediyelerimizin gücü hizmet olarak dönüyor ve hemen hemen her gün bir açılışa şahit oluyoruz” diyen Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “Ülkemize 70 senede yapılanların daha fazlasını 13 senede yapmanın gururunu yaşıyoruz. 13 sene önce hayal edilemeyecek hizmetler Ak Parti İktidarı ile gerçek oldu. 8 Haziran’dan itibaren milletimizin güçlü desteği ile Konyalı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kaldığımız yerden hizmete devam edeceğiz” dedi.

Selçuklu’nun Parkları Şehre Güzellik Katıyor

Mahallelerimizin istekleri doğrultusunda hizmet üretiyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Göreve başladığımızda yapmış olduğumuz anketlerle, mahallelerimizin sorunlarını doğru tespit edip ona göre çözümler üretmeye başlamıştık. Bu taleplerin en büyüğü de mahalle parklarının revizyonu, yeni mahalle parklarının yapılması ve Selçuklu’ nun şehir ölçeğinde büyük parklara olan ihtiyacıydı. Bunları gidermek için bir program dahilinde çalışmalar yürüttük ve bugün olduğu gibi aynı anda 21 park, 23 park, 25 park açılışı ve nihayet 36 park açarak mahallelerimizde nefes alacak alanlar oluşturuyoruz. Bununla birlikte Piri Reis Parkı, Sancaktepe Parkı gibi 50 bin m² büyüklüğünde parklar oluşturduk. Kanyon Park 122 bin m²lik alanda açıldı ve şuanda vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Yine Selçuklu’nun en önemli park projelerinden ve vizyon projelerinden olan Kelebekler Vadisi Parkı’nın yapımı tamamlandı ve Hıdırellez Etkinliği ile birlikte fiilen kullanılmaya başladı. 385 bin m²lik alanıyla Kelebekler Vadisi Parkı şuan için Konya’nın en büyük parkı. Yaklaşık 25 milyon TL’ye mal oldu parkımız. Bununla birlikte kelebek uçuş alanıyla ilgili işlemlerimiz son aşamaya geldi ve inşallah o da birkaç gün içerisinde açılacak ve Konya’ya gelen ziyaretçilerin Mevlana’nın türbesini ziyaretten sonra ziyaret edebilecekleri yeni bir alan oluşturuyoruz. Bunlar hem mahallelerdeki kardeşlerimizin nezih ortamlarda vakit geçirmelerini, çocuklarımızın daha güzel ortamlarda oyun oynamalarını sağlıyor. Burada da gördüğünüz gibi tüm parklarımıza suni çim sahalar, basketbol sahaları oluşturmak istiyoruz ki çocuklarımızı sporun altyapısına hazır hale getiriyoruz. Yazın gelmesiyle birlikte yaz spor okullarımızın da kayıtları başladı şuanda 2 bine yakın bir kayıt aldık. Bu yıl ilk defa yüzme ve satranç branşları açtık. Velilerimizin bir an önce kayıt yaptırmaları konusunda buradan bilgilendiriyorum. Çünkü bazı branşlarda kayıtlarımız şimdiden dolmaya başladı.

200’ün Üzerinde Nadide Eser Sergilenecek

Selçuklu Belediyesi olarak birçok proje yürütüyoruz ama Medeniyetten gelen sorumluluğumuzun da bilincindeyiz diyen Başkan Altay, “Bu sabah Türkiye Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Akademi ile birlikte Konya’da ki kültürel mirasla ilgili bir programın başlangıcını yaptık. Selçuklu Belediyesi, kültürel mirasının ortaya çıkarılması, restorasyonu ve Selçuklu Medeniyeti ile ilgili önemli projeler yürütmekte. Hepinizin bildiği gibi burası kadim bir başkent, Selçuklulara başkentlik yapmış bir

şehirde yaşıyoruz. Bu medeniyetin ismini taşıyan belediye olarak, Selçuklu Medeniyetiyle ilgili önemli projelere yürüttük.  Büyük Selçuklu Mirası kitabı geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Köşkünde lansmanı yapılarak, tüm dünyadaki akademisyenlere ve bu konuyla uğraşanlara tanıtıldı. Bununle birlikte bugünlerde öenmli bir proje yürütüyoruz. İnşallah mayıs ayının sonunda Ayasofya Meydanında bulunan İbrahim Paşa Sarayındaki Türk-İslam Eserleri Müzesi’nde, Türkiye ve Dünyadaki Selçuklu eserlerinin nadide parçalarından oluşan 200’ün üzerinde eserinde eserin sergilendiği çok büyük bir Selçuklu Sergisi açıyoruz. Böylece ülke gündeminde Selçukluların daha fazla konuşulması için önemli bir çalışma

yürütülüyor. Bu sergimizin açılışını da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımlarıyla yapmayı planlıyoruz” dedi.

Sille Cazibe Merkezi Olacak

Sille’nin Anadolu turizmine kazandırılması için projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Altay, “Sille’de yapmış olduğumuz restorasyon çalışmaları, sokak sağlıklaştırmaları ve cephe iyileştirme çalışmaları ile Sille’yi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Sille’de önemli bir park projesi devam ediyor. Bugüne kadar yapmış olduğumuz parklarla toplam 1 milyon 537 bin m² park alanına ulaştı Selçuklu. Beş yıllık hedefimiz 1 milyon m²lik parktı ve bu hedefi %50 oranında aşmış olduk. Ama şu günlerde devam eden ve önümüzdeki günlerden temelini atacağımız Sille Himmet Ölçmen Barajı ve civarında 2 milyon m² park alanı düzenliyoruz. Bu alan Konya’nın hemen yanında içinde 2 milyon 400 bin metreküp su bulunan, ağaç varlığı ile de önemli bir eksiği giderecek çok önemli bir çalışma. Yaklaşık 20 Milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Böylece şehrin nefes alabileceği, piknik alanları, motorlu-motorsuz su sporları, yürüyüş yolları, kafeteryaları, restoranları ile Sille Himmet Ölçmen Barajı, Selçuklu’nun önemli cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek” dedi.

Özkaynaklarımızla Borçlanmadan Büyük Projeler Üretiyoruz

Selçuklu Belediyesi’nin tüm projeleri işleri öz kaynaklarıyla yaptığını söyleyen Başkan Altay, “Selçuklu birçok proje yürütüyor ama bu projeleri, 60 milyonla aldığımız ve 240 milyona getirdiğimiz yani 4 katına çıkardığımız bütçeyle bugüne kadar borçsuz olarak yapmaya gayret ettik. İnşallah bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu kadar iş yapılıyor, proje üretiliyor ama Selçuklu Belediyesi borçsuz yapısını da korumaya devam ediyor” dedi.

Konuşmasının sonunda Başkan Altay, “Parklarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum, mahallelerimizdeki her yaş grubundan hemşehrimizin parklarımızı kullanmasını rica ediyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 807 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi