Bugün; 24 Nisan 2024, Çarşamba
Başbakan için Konya tek yürek olmalı
Tarih : 2015.06.04  14:26:52
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Konya’nın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Konya’nın siyasi görüşleri bir yana bırakarak, kendi içinden çıkan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Konya için tarihi fırsat olduğunun altını çizen Başkan Yakup Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Konya’nın evladı olarak bizim bir değerimizdir. Kendisi, bugün Konya’yla bağını koparmamış, her zaman ayrı bir yerde tutan ve gerekeni her zaman yapan bir isim olmuştur. Konya, olarak elimize geçen bu tarihi fırsatı değerlendirmeli ve kendi evladımıza destek olmalıyız. Siyasi görüşleri bir yana bırakarak, Konyalı hemşerimiz olduğu için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu sahiplenmeliyiz. Nitekim kendisi her zaman Konyalı olduğunu övünerek söylemiş ve meydanlarda haykırmıştır. Biz de kendi evladımıza kucak aşmalı ve sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

KONYA TEK YÜREK OLMALI

ASKON olarak Konya’yı birlikteliğe davet eden Yakup Yıldırım, “Sağcısıyla, solcusuyla, Kürdüyle, Türküyle, Konya olarak Başbakan için tek yürek olmalıyız. Özellikle sanayici kardeşlerimiz, memleketimiz için bunu iyi algılamalıdırlar. Lojistik hatları, demir yolları, çevre yolu, limana bağlanma gibi projelerle Konya geleceğin Türkiye’ye yön veren şehri olacaktır. Sadece bunların uygulamaya geçmesinde bile Başbakan’ın büyük emeği vardır. Kendisine sahip çıkmamız ona aynı zamanda bir vefa borcumuzdur” ifadelerini kullandı.

METRO İLE HEYECANLANDIK

Metro Projesi’ni Konya’ya kazandırılmasının büyük bir atılımın olduğunu da dile getiren Yıldırım, “3 Milyar TL’ye mal olacak proje Konya’ya tarihinin en büyük yatırımı olarak tarihe geçecektir. Şehrin değerini artıracak metro, yerli ve yabancı yarımcıların Konya’yı tercih etmelerine katkı sağlayacaktır. Konya turizmini hareketlendirecek Metro hizmetler sektörü başta olmak üzere, Konya esnafına önemli girdiler kazandıracaktır. Ayrıca sanayi bölgelerine raylı ulaşımın sağlanacak olması da son derece olumlu bir gelişmedir. Sanayiye ulaşımın raylı sistemle çözülmesi şehrin trafik sorununa da neşter vuracaktır. Başbakanımız, bakanlarımız ve tüm emeği geçenlere ASKON Konya Şubesi olarak teşekkür ediyoruz” diyerek, tüm işadamlarını Başbakan’a destek olmaya davet etti.

Bu haber toplam 1702 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
SİYASET

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi