Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Kamalak ve Destici Milli İttifaka yetki istedi
Tarih : 2015.06.06  00:51:09
Milli İttifak liderleri Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Şehir Meydanı'nda düzenlenen Büyük Konya Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti.

Milli İttifak liderleri Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Şehir Meydanı'nda düzenlenen Büyük Konya Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti. Mitinge Saadet Partisi Konya Milletvekili adayları, Büyük Birlik Partisi Konya İl Teşkilatı mensupları ve çok sayıda partili katıldı. Miting öncesi Sanatçı Hasan Sağındık ve Harun Beyaz birbirinden güzel ezgilerle miting meydanını coşturdu. Mitingde Saadet Partisi Konya Milletvekili adayları platforma çıkarak, partilileri selamladı. 

Mitingde partililere hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Bugün tarihi bir gündür. Bugün anlamlı bir gündür. Bugün bir cihan devletinin Selçuklu'nun payitahtındayız. Konya'nın yiğitleri bugün tarih yazıyor. Konya'nın yiğit anaları bugün tarih yazıyor. 'Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmem' diyen Muhsin Yazıcıoğlu'nun Alperenleri bugün tarih yazıyor. 'Hayat iman ve cihattır' diyen Necmettin Erbakan Hocamızın mücahitleri bugün tarih yazıyor" dedi.

YENİ BİR SİYASETE İHTİYAÇ VAR

"Türkiye'nin yeni bir sese, yeni bir söze, yeni bir siyasete ihtiyacı vardır" diyen Prof. Dr. Kamalak, şunları söyledi: "Bu siyasetin adresi Milli İttifak'ın adresi olan Saadet Partisi'dir. Barajlar çoktan yıkıldı. Saadet Partisi bolluk, bereket ve refahın bir teminatıdır. Saadet Partisi kutuplaşmanın değil, kucaklaşmanın, kardeşliğin ve birliğin teminatıdır. İnsan iki sandıkta tek başına olacaktır. Biri seçim sandığı, diğeri ise kabir sandığıdır. Pazar günü oyunuzu kullanırken, vicdanınızla baş başa olacaksınız. Vicdanınızın sesine kulak verin. Bu seçimde sadece milletvekili seçmeyeceğiz. Vereceğiniz her bir oyla Türkiye'nin istikametini belirleyeceğiz. Türkiye İslam ülkelerine öncü mü olsun, yoksa Batı'ya uydu olarak mı kalsın? Bu imzaları atan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olsaydı insanlarımız nasıl bir tavır takınırdı? Türkiye yeni bir dünya mı kursun? Yoksa küresel beylere taşeron mu olsun? Bu seçimde bunlara karar vereceğiz. Mazisi tertemiz, sicili tertemiz iki kardeş bu birliği kurarak, seçimlere girdik. 46 yıllık tarihimizde Milli Görüş'ten ne gibi bir kemlik gördünüz? Mazlum milletler, Konyalım bizlerden ne yanlış gördünüz? Konyamız bir cazibe merkezi olsun, bir ilim merkezi olsun diyorsanız gelin beraber yürüyelim. Hangi partiye vermiş olursanız olun gelin birlikte yürüyelim. Yeniden büyük Türkiye'yi birlikte kuralım. Konya özüne dönüyor, Türkiye kendine geliyor. Akın akın Saadet'e geliyor. Bu büyük ittifak birilerini fena halde korkutmuş durumda. Partimiz hakkında ahlaksızca bir iftira kampanyası başlattılar. Mustafa Kamalak'ın korumaları camii imamı dövdü diye haberler çıktı. Nerede dövmüş? İstanbul'da dövmüş. Allah'tan korkun Mustafa Kamalak 27 Mayıs'ta Ankara'da il başkanlarıyla toplantı yapıyordu.  Bunlar yakında Mustafa Kamalak, cami bombaladı da derler. Bunu derlerse şaşırmam. Bazı gazetelerde tam sayfa ilan verilmiş. Saadet'te buluşalım. Fransa ile bir olup Kaddafi'yi linç ederek, öldüren kirli ittifaka dur deyin ve Saadet'e gelin. Netanyahu ile el ele yürüyen kirli ittifak dur deyin. Konyalım 7 Haziran'da bütün kanlı ve kirli ittifaklara dur diyelim. İmdat diye bağıran mazlum kardeşlerimizin yardımına birlikte koşalım." 

ÜRETMEYEN BİR EKONOMİ HUZUR GETİRMEZ

Üretmeyen bir ekonominin milletine huzur ve refah getiremeyeceğini dile getiren Kamalak, şunları kaydetti: "Kayseri'de 1931'de uçak fabrikası vardı. Burada üretilen uçaklardan birini de İran'a hediye etmiştik. Ak Partili kardeşlerimiz her seçim öncesi yerli uçağımız yapıldı diyorlar. Her yeri yerli uçak, yerli helikopter, yerli araba maketleriyle donatıyorlar. Nerede bu uçak fabrikaları. O uçaklar sadece afişlerde var. 55 yıl önce yüzde 100 yerli olan Devrim otomobilini 1 yılda yapmıştık. 13 yıldır sadece lafını ediyorlar. Biz büyük bir milletiz. Uçağı da otomobili de yaparız. Ancak bunun için azim lazım. Çok daha önemlisi iman lazım. Asgari ücretliye 950 TL maaşı çok görüyorlar. Kaynak yok diyorlar. Bu adaletsizliğe karşıyım diyorsanız buna sessiz kalmayın" dedi.

MİLLİ İTTİFAK'A YETKİ VERİN

Türkiye'de sadece tarımın ve sanayinin bitmediğinin bin yıllık kardeşliğin de bitirildiğini vurgulayan Kamalak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Çözüm süreci adı altında bu ülkede kardeşliği bitirme noktasına getirdiler. Kıblemiz bir, ezanımız bir, bayrağımız birdir. Ülkenin birliği için, milletin birliği için Konyalı kardeşim sen de gel. Her seçim öncesi gerçekleri örtmek için sünni bir gündem oluşturuyorlar. Daha önce yeni anayasa diyorlardı. Şimdi ise Başkanlık sistemi diyorlar. 10 yıl önce mi Türkiye'nin borçları daha fazlaydı. Şimdi mi daha fazla? 10 yıl önce mi taşoren işçilerin sayısı daha fazlaydı şimdi mi? 10 yıl önce mi komşularımızla ilişkilerimiz daha kötüydü şimdi mi? Sanki bütün bu sorunları başkanlık sistemi çözecek. Ben laf değil gerçekten güçlü Türkiye istiyorum diyorsan sen de gel. Bizi Kıbrıs Barış Harekatı'ndan, denk bütçeden, D-8'lerden biliyorsunuz. Gel beraber yürüyelim. Konyamızın sorunlarını beraber çözelim. Torunlarınızın istikbali için Milli Görüş'e gel, Saadet'e gel diyoruz. İşçiye memura yüzde 50 zam verilsin diyorsanız gel kardeşim oyunu Saadet'e ver. Çiftçi kardeşim mazot çiftçiye 1 TL'den verilsin diyorsan sen de gel. Ezilen kardeşim taşeronluk kaldırılsın diyorsan gel oyunu Saadet'e ver. Atanamayan öğretmen kardeşim gel oyunu Saadet'e ver. Türkiye'nin çözülemeyecek bir sorunu yoktur. Yetki verin bütün sorunları çözelim. Yeterki azim olsun, karar olsun. İman olsun. Yaşanabilir bir Türkiye'yi, yeniden büyük bir Türkiye'yi yeniden kuralım" dedi.

7 HAZİRAN TARİHİ BİR SEÇİM

Mustafa Kamalak'ın ardından kürsüye gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, "Pazar günü ya mazlumlar kazanacak, ya zalimler kazanacak. Ya vurguncular kazanacak, ya da ekmeğini taştan çıkaran insanlar kazanacak. Onun için bu seçimin vebali var. Milli İttifak'ın çatısı Saadet Partisi'ne mührü basacaksınız. Yetim malına el uzatanlar, onları tribünlere çıkaranlar da aynı suçu işliyor. İnşallah Allah'ın izniyle milli iktidarı hep birlikte kuracağız. Meclis'te 4 parti var. Bu partilerin dördü de bu düzenden memnun. Kendi menfaatlerine gelince nasıl anlaştıklarını hep birlikte görüyoruz. Bunların aynısının olduğu bir Meclis tablosu ortaya çıkarsa aynı sorunlar artarak devam edecektir. AK Parti iktidarı yeni anayasa yaptı mı?  2007'de yetki verdiniz yaptı mı?  Onun için siz 7 Haziran'da sizi değiştiriyoruz diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

YENİ Mİ ÖĞRENDİNİZ?

Hükümetin çözüm süreci adı altında ciddi tavizler verdiğini dile getiren Destici, "Konyamızda 3 tane gazimize haciz gönderildi. Kendisine 12 milyara saray. 3 tane gaziye protez vermemiş. Evlerine haciz göndermiş. Kendileri trilyonluk mercedeslerde, trilyonluk uçaklarda. Gazilerimize üç kuruş için haciz gönderiyor. Allah şehitlerimizden gazilerimizden razı olsun. Biz bu topraklar için bedel ödedik. Terör örgütüyle görüşmeler yaptılar. Şimdide çıkıyorlar. Demirtaş'ın kardeşi terörist. Bunların bir ucu dağda diyorlar. Siz bunları yeni mi öğrendiniz. Bunlarla Oslo'da görüşürken aklınız neredeydiniz? Siz koskoca Türkiye Cumhuriyetini 3.5'luk PKK ile masaya oturttunuz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN DOSTU KALMADI

Mitingde konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yasin Hatipoğlu, Saadet Partisi'nin her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Hocamızın kapısında beslenenler şimdi kimleri besliyorlar, kimlere kölelik yapıyorlar. Nerede D-8'ler. Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimle 91 seçimlerinde birlikte çalıştık. Muhsin Başkan da, merhum Hocamızda bu milletin öz evlatlarıydı" dedi.  Selamlama konuşması için kürsüye Saadet Partisi Mardin Milletvekili Adayı Ahmet Özal, "Türkiye'de adalet kalmadı. 14 yaşındaki çocuklar pankart astı diye tutuklanıyor. Memurlar hükümet karşıtı bir şey söylerse işten çıkarılıyor. Türkiye'de demokrasi diye bir şey gelmedi. Sayın Davutoğlu,'7 Haziran Mursi için çok önemli' diyor. Ben de dedim ki; 'Sayın Başbakan sakın karışmayın. Yoksa adamı hemen asacaklar'. Türkiye'nin bölgede dostu kalmadı. İstikrara oy verin diyorlar. Türkiye'de istikrar mı kaldı? İşçilerin durumuna bakın. Taşeron işçilerin durumuna bakın. Hangi istikrarlardan bahsediyorlar. Sizler mücahitsiniz, ama diğer partiye giden mücahitlerin hepsi müteahhit oldu. Sizler mücahit olmaya devam edin asla müteahhit olmayın. Bu dünyanın parası bu dünyada kalır" dedi.

MİLLİ İTTİFAK İKTİDARA YÜRÜYOR

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Büyüktermiyeci, Bu meydan bugün bizlere heyecan veriyor, mutluluk veriyor. Müjdeler olsun Meclis'e Saadet geliyor. Burası Konya'dır, burası Milli Görüş'ün kalesidir. Konya kendine geliyor. Milletin Meclisi'ne Saadet geliyor" dedi. Milletvekili adayları adına selamlama konuşması yapan Mehmet Cemal Erkoç, "Bugün bu meydanda muhteşem birlikteliğin coşkusunu yaşıyoruz. Milletimize umutsuz olmayın diyoruz. Bugün Milli İttifak iktidara yürüyor. Bu umut o umuttur. Bugün mukaddes değerlerimizin içininin boşaltıldığı, ahlaki değerlerin içinin boşaltıldığı kamplaşmanın arttığı bir dönemdeyiz. Hukuka güven kalmamıştır. Düşünce hürriyeti, basın hürriyeti ayaklar altındadır. İnsanların umutları çalınıyor. İnsanlar korkutuluyor. Dinimiz, Peygamber efendimiz istismar ediliyor. Bizler milli ve manevi değerlerin istismarcısı değil, bekçisiyiz. Vatanımızı, milletimize üzerinde ameliyat yapmak isteyenlere karşı durmaya devam edeceğiz. Milletimize tepeden bakmayacağız. Çıkarı uğruna herşeyini feda edenlerden olmayacağız. Milletimizin sağduyusu inşallah 7 Haziran'da galip gelecektir. Milli İttifak kazanacaktır" dedi.

ERBAKAN VE YAZICIOĞLU'NUN BEREKETİ VAR

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya ise konuşmasında şunları söyledi: 46 yıllık bir Konya klasiği bugün burada. Bu bir gelenek haline geldi. Bugünki bu çalışmamız bereketli olsun diyoruz. Bugünki bu muhteşem manzara bana geçmişteki bazı mitingleri hatırlatıyor. Kudüs Mitingini hatırlıyoruz. Refah Partisi'nin şahlanış ve iktidara yürüyüş mitingini hatırlıyoruz. Bugün bu meydanda BBP lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun bereketi var. Bugün burada "hayattır imandır" diyerek, bir ömrü Hak yolunda geçiren merhum Necmettin Erbakan'ın bereketi var. O bu ülkenin önündeki engelleri kaldırdı. Bütün mağdur ve mazlumlar üzerindeki engelleri kaldırdı. Reçete Milli Görüş'tür. Reçete Saadet Partisi'nin seçim beyannamesidir. Saadet Partisi'nde hak en üstündür. Ondan büyük yoktur. Saadet Partisi'nin reçetesinde üretimi vardır, refah vardır, huzur vardır, kardeşlik ve adil paylaşım vardır. Bölgemizde mağduriyetler yaşanıyor. Elbetteki bu zulüm düzenini yıkacağız. Bizde inanç, aşk ve iman var. Gitmedik yer, çalmadık kapı bırakmadık. Konya, Milli Görüş'ü yeniden iktidara taşıyacaktır inşallah."

Bu haber toplam 2110 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
SİYASET

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi