Bugün; 28 Mart 2024, Perşembe
Müslümanlar Bir Binanın Tuğlaları Gibidir
Tarih : 2015.06.29  10:35:19
İlçe iftarları kapsamında Ahırlı, Yalıhüyük ve Akkise’de binlerce kişiyle buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Müslümanların bir binanın tuğlaları, bir vücudun organları gibi olduğunu belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde yaptığı iftar programlarını hafta sonunda Ahırlı ve Yalıhüyük İlçeleri ile Akkise Mahallesi’nde sürdürdü. İftar programlarında takdirname alan 4. sınıf öğrencilerine bisiklet veren Başkan Akyürek, Ramazan ve iftarların sağladığı birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Konya’da başlattıkları ve ilçelerde devam ettikleri iftar buluşmalarının zengin fakir ayrımı yapmadan herkesi buluşturduğunu ve kardeşliğe katkı yaptığını kaydeden Başkan Akyürek, Konya’da ibadet ve Ramazan coşkusunun doya doya yaşandığını vurguladı.

Konuşmasında İslam coğrafyalarındaki zulümlere de dikkat çeken Başkan Akyürek şunları söyledi: “Müslümanlar, mazlumlar, bütün insanlar bir binanın tuğlaları gibidir. Yeryüzünde bir yerde kan akıyorsa, bir yerde feryat figan varsa, bir yerde çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler acımasız bir şekilde katlediliyorsa, kan dökülüyorsa bütün ıstırabı kendi bünyesinde hissetmesi gerekir. Çünkü bütün insanlık adeta bir insanda özetlenir. Çünkü bütün Müslümanlar aynı zamanda bir vücudun organları, azaları gibidir. Bugün İslam coğrafyasında Müslümanların kanı akıyor. Eritre’de, Moro’da Burma’da, Doğu Türkistan’da, Irak, Suriye, Libya, Mısır, Bangladeş, idamlar, terörist faaliyet ve zulümler Müslümanların kanını akıtıyor. Uygur Türkleri oruç tutmaktan vazgeçiriliyor, oruç tutanlar işkenceye tabi tutuluyor. Ramazan-ı Şerif vesilesiyle sadece kendi mahallemizi, kendi sokağımızı, ilçemizi, şehrimizi değil, dünya coğrafyasını da düşünelim. Dünya coğrafyasında değişik bölgelerde zulüm altında inleyen kardeşlerimiz için de dua edelim. Biz Müslümanlar olarak, Türkiye insanları olarak dünyada hiçbir mazlum kalmamasını arzu ederiz. Sadece Müslüman coğrafyasında değil, bütün insanlık aleminde hiçbir zulüm olmasın dileriz. Bu duygularımızı Ramazan-ı Şerif’te Cenab-ı Hakka bir yakarış olarak da gönderelim. Böylece kamil Müslüman, kamil insan olma yolunda daha farklı bir noktaya kendimizi taşıyalım.”

Ahırlı Kaymakamı Yasin Ortakcı, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer’in de katıldığı programlarda çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Akyürek, takdirname alan 4. sınıf öğrencilerine bisiklet hediye etti.

ECDADIMIZIN BIRAKTIĞI ESERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Başkan Akyürek, iftar programlarından sonra Akkise’de restorasyonu tamamlanmak üzere olan Cuma Camii’ni de inceledi. Ecdadımızın bıraktığı eserleri koruyarak gelecek nesle aynı şekilde bırakmak gerektiğine işaret eden Başkan Akyürek, “Konya’mızdaki birçok tarihi yapıyı restore ediyoruz. Şu anda 17 camide restorasyon çalışmaları devam ediyor. İnşallah önümüzdeki 4 yıl içinde Konya’mızda restorasyonu tamamlanmamış, restorasyona ihtiyacı olan hiçbir tarihi eser kalmamış olacak. Bunlar bizim ecdadımıza karşı vazifemiz, görevimiz, sorumluluğumuz. Devraldığımız mirası bizden sonraki nesillere de sağlam ve kullanılır, amacına uygun bir şekilde taşımak bizim yeni nesiller olarak ecdadımıza karşı sorumluluğumuz. Camilerimizi, tarihi eserlerimizi, tarihi yapılarımızı koruyalım” dedi.

Bu haber toplam 709 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi