Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Başbakan, Kelebekler Vadisini açtı
Tarih : 2015.07.06  10:22:43
Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya ve Türkiye’ye kazandırılan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'nin açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirdi.

 

  • Açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, “Tropikal Kelebek Bahçesi, Avrupa'da birinci. Türkiye'de de Kelebekler Vadisi kendi alanında en geniş alana sahip olan bahçelerden biri olacak” dedi.

Selçuklu Belediyesi tarafından ülke turizme kazandırılan Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve Konya’nın en büyük parkı Kelebekler Vadisi Parkı’nın resmi açılışı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Kelebekler Vadisi Parkı’nda düzenlenen açılış programına Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti milletvekilleri, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, partililer, çok sayıda protokol, ulusal ve yerel basının temcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törenin başlangıcında bir konuşma yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi’nin çeşitli başyapıt projelerinden ve Konya’ya kazandırdıkları eserlerden bahsetti.

 Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen iki önemli projenin Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından açılacağını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kelebekler Vadisi Parkı Konya’nın en büyük Parkı. 385 bin m²’lik alanda hemşehrilerimizin günlük kullanımları için ihtiyaçlarını giderecekleri bir alan. Kamelyaları, yürüyüş alanları, göletleri, spor alanlarıyla şehrin merkezinde 54 futbol sahası büyüklüğünde bir alan inşa ettik. Kelebekler Vadisi Parkı Konya’nın yeni cazibe merkezlerinden biri oldu. Kelebekler Vadisi Parkı’nın içerisinde bulunan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin açılışı da Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla bugün gerçekleşecek. Bahçemiz girişinden itibaren sizi farklı bir dünyaya taşıyor. İçerisinde 98 ayrı türde 20 bin tropik bitkiyi görebileceksiniz ve aranızda hiçbir ayırıcı malzeme olmadan uçan Kelebekleri Konyalılarla kavuşturmuş olacağız” dedi.

Bu projede temel amaçlarının Hz. Mevlana’ya ziyarete gelen 2 milyon turist için yeni bir cazibe alanı oluşturmak olduğu ifade eden Başkan Altay, “Burada yapılan gezintiden sonra kelebeklerin larvadan kelebek haline gelişlerinin tüm evrelerini gösteren bir kelebek müzesi ve dünyadaki tüm böceklerin görülebileceği bir müze alanı mevcut. Ayrıca hediyelik eşya alanlarıyla burası önemli bir ziyaret alanına dönüşmüş olacak” dedi.

Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan, Tropikal Kelebek Bahçesi'nin açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Tropikal Kelebek Bahçesinin alanında Avrupa birincisi olduğunu bildirdi. Davutoğlu, Selçuklu Belediyesinin Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'nin açılış töreninde, Konya'ya güzel bir renk katacak projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, “Dünya’da nadir olan bahçelerden biri Konya’ya kazandırıldı”

Eserin yapımında emeğini geçenleri tebrik eden Davutoğlu, projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konya'yı medeniyetlerin ve maneviyatın başkenti olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu,“Konya’mızın en iyi şekilde gelişmesi için gerekli adımları atıyoruz. Aynı zamanda da Konya’mızın estetiğini, tabiatını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi bu anlamda çok güzel bir eser. Burada 385 bin metrekarelik alanda Konya güzel bir çevre ortamına sahip olmanın yanında çok iyi bir dinlenme ve rekreasyon alanına sahip olacak. Hizmete açacağımız Tropikal Kelebek Bahçesi pek çok açıdan önemli. Kelebekler çok kısa ömürlerinde bize çok şey öğretirler. Bugün Tropikal Kelebek Bahçesini açarken dünyada nadir olan bahçelerden birini Konya’mıza kazandırmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz” dedi.

Kelebekler Vadisi projesi kapsamında yapılanlara ilişkin bilgi veren Başbakan Davutoğlu, projeyle 10 bin ağaç, 600 bin mevsimlik çiçek, 100 bin gül ve 2 milyon lalenin toprakla buluştuğuna dikkati çekti.

Avrupa’da Birinci, Türkiye’de İlk

"Gül gibi insanların" diyarı olarak nitelendirdiği Konya'nın Kelebekler Vadisi ile güller, ağaçlar ve yeşillikler diyarı da olacağını ifade eden Davutoğlu, "Tropikal Kelebek Bahçesi, Avrupa'da birinci. Türkiye'de de Kelebekler Vadisi kendi alanında en geniş alana sahip olan bahçelerden biri olacak" diye konuştu.

Kelebekleri her bakıldığında Allah'ın mucizesini hatırlatan yüce varlıklar olarak nitelendiren Davutoğlu, kelebeklerin kısa ömürlerinde insanlara çok şey anlattığını, öğrettiğini söyledi.

Dünyada çok nadir bulunan bu bahçelerden birini Konya'ya kazandırmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Davutoğlu, gelecek nesillerin, çocukların bu Kelebek Bahçesi'nde, güzelliklerin Konya'sını görebileceğini de kaydetti.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Bir Ay Ücretsiz

Konuşmasının ardından Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve diğer yetkililerle kurdele keserek Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebek Vadisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Kurdeleyi kesmeden önce vatandaşlara tekrar hitap eden Davutoğlu, Tropikal Kelebek Bahçesi'nin bir ay süreyle ücretsiz ziyaret edilebileceğini açıkladı. Açılışın ardından Davutoğlu, beraberindekilerle Tropikal Kelebek Bahçesi'ni gezdi.

Bu haber toplam 1150 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi