Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Bayram mesajları ve Bayramlaşma programları
Tarih : 2015.07.15  15:56:21
Çeşitli kururm ve kuruluşların Ramazan Bayramı mesajları ile Bayramlaşma programları şöyle:

Konya Valiliğinin Bayramlaşma programı:

Garnizon Şehitliği Ziyareti:

16 Temmuz Perşembe (Arife) günü: - Saat:17.00-18.00

Bayramlaşma -17 Temmuz 2015 Cuma Bayramın 1. Günü:  Saat:14:00-15.00-

 Yer: Mevlana Kültür Merkezi

Kurum Ziyaretleri

-15.15-15.45 Mevlana Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu.

-15.50-16.20 Dr.İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, yaşanan bayram coşkusunun bütün gönüllerin bayram yapmasına vesile olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Ramazan Bayramı mesajı şöyle: “Manevi iklimimizde müstesna faziletleriyle önemli bir yere sahip olan Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini, neşesini ve bereketini yaşıyoruz. Rabbimize hamd olsun, şükrolsun.

 

Sevgi ve hoşgörü kapılarının aralandığı; endişelerin ve sıkıntıların bir an için unutulduğu; duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleri olan bu güzel güne kavuşmanın huzuru içindeyiz.

Bayramlarla birlikte dargınlıklar, küskünlükler giderildiği gibi, sevgiler ve dostluklar da pekiştirilir. Şüphesiz, aramızdaki sevgi ve dostluğu, dayanışma ve yardımlaşmayı muhafaza ettiğimiz sürece birliğimiz bozulmadan dimdik ayakta kalacaktır. Bayram günlerinde bu hissiyat, bu ruh, bu inanç çok daha güçlü bir biçimde tezahür ediyor.

Mübarek Ramazan ayında bir ay boyunca sabırla, umutla atılan tohumlar, bayramların gelişi ile sevgi ve coşkuyla tomurcuklarını vermeye başlar. Ramazan ayını doyasıya yaşayan bir şehir olan Konya’da hemşerilerimiz bu kutlu ayın bereketini, insanlığı mutluluğa erdiren manevi atmosferini evlerinde yaşamış, çevrelerinde yaşatmış, sofralarını ve gönüllerini muhtaçlara açmış, Ramazan ayını; dini, sosyal ve kültürel yaşamları için canlı bir dönem haline getirmişlerdir.

Şimdi gönül birliği içinde bayramı idrak ediyoruz. Bu güzel beraberlik ve kaynaşma günlerinde komşularımızı, yakınlarımızı, dostlarımızı ziyaret ederek sevindireceğiz. Yoksulların, yetimlerin, çocukların yüzünü güldürmeye devam edeceğiz.

Bizler ülkemizde Ramazan ayını ve bayramı huzur içinde yaşarken ne yazık ki Müslüman coğrafyalarda masumların akan kanlarına şâhid oluyoruz. İçimiz kanıyor. Mübarek ayda, zulüm altında olan, canı yanan, feryat eden Müslüman kardeşlerimizi de unutmadık. Müslümanların bir binanın tuğlaları gibi olduğu düşüncesiyle onların acısını kendi acımız bilip çektikleri sıkıntılardan kurtulmaları için Cenab-ı Hakk’a yalvardık.

Mübarek Ramazan Bayramı vesilesiyle diliyorum ki, coğrafyamıza dönük küresel düşmanlıklar yok olsun. Diliyorum ki, bir barış ve esenlik dini olan İslam'ın merhametli dili herkesi kuşatsın. Adaletin hâkim olduğu bir değerler sistemi içinde herkes, yaşadığı dünyada onurlu bir insan olarak hayatını idame ettirsin. Kırgınlıklarımız, küslüklerimiz bu bayramın içinde erisin.

Bu duygularla, bayramı birlik ve beraberlik içinde huzurla geçirmenizi Cenâb-ı Hâk’tan diliyor; bu güzel bayram coşkusunun bütün gönüllerin bayram yapmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Ramazan Bayramımız mübarek olsun.”

Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, mesajında şu ifadeleri kullandı;

“İslam âlemi olarak onbir ayın sultanı ramazan ayını hep birlikte idrak ederek Ramazan Bayramı’na ulaştık. Bizleri bu güzel günlere ulaştıran Rabbimize sonsuz şükrediyoruz. Onlarca gönül sultanını bağrında barındıran ilim ve huzur şehri Konya’mızda ramazan-ı şerifi elhamdülillah rahat bir şekilde idrak ettik. Farklı mahallelerimizde iftar sofralarımızı paylaştık ve on binlerce hemşehrimizle bir araya geldik.Ancak mübarek ramazan ayında bile mazlum kardeşlerimiz şiddet ve baskıya maruz kaldı. Doğu Türkistan, Mısır, Suriye ve Irak başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde birçok kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu şiddet ve kargaşa ortamının sona ererek, tüm insanlığın kurtuluşa ermesini Rabbimizden niyaz ediyorum. Bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyor, sağlıklı ve mutlu bayramlar diliyorum.”

RİBAT EĞİTİM VAKFI BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BAYRAMIN 3. GÜNÜNDE

Ribat Eğitim Vakfı Bayramlaşma Programı Bayramın 3. Gününde, 19. Temmuz 2015 Pazar tarihinde Aziziye Kültür Merkezinde Saat 10.00'da yapılacak.

Bayramların gerçek Bayramlara dönmesi için dua ettiklerini belirten Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük Ramazan Bayramının bu yılda buruk bir sevinç ile idrak edeceklerini ifade etti.

Ribat Eğitim Vakfı Ramazan Bayramına hazır...

Yoğun bir Ramazanı geride bırakan Ribat Eğitim Vakfı, Konya başta olmak üzere, ülkemizde bir çok il, ilçe, köy ve kasabaya Ramazan coşkusunu ulaştırırken, başta Gazze olmak üzere, Sudan, Somali, Moro, Uganda gibi bir çok mazlum coğrafyadaki kardeşlerimize de Ramazan coşkusunu taşıdı.

Yurt içi yardım programlarını Ribat Aşevi ile yürüten Ribat Eğitim Vakfı, yurt dışı yardım programlarını ise Ribat İnsani Yardım Derneği ile yürüttü.

Gazze'ye 2 su arıtma tesisi yapılırken, yüzlerce aileye gıda paketi ulaştırıldı ve nakit olarak da 150 bin lira para gönderildi.

Sudan'da 5 Su kuyusunu açan Ribat, ayrıca yetim çalışmaları ile onlarca ülkede binlerce yetim için her gün iftar yemeği ikram etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, bütün İslam aleminin Ramazan Bayramının mübarek olmasını dilediklerini ifade ederek, "Allah'ın izni ile hak edilmiş bir Bayramı idrak edeceğiz" dedi.

Müslümanların coğrafyalarında kardeş kanı döküldüğünü ifade eden Muzaffer Büyük, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Ribat olarak bu Ramazan da binlerce yetim, kimsesiz, yardıma muhtaç insanımızın yanında yer almanın mutluluğunu yaşayarak Ramazan Bayramımızı idrak ediyoruz.

Bizim bu sevincimiz, Müslüman coğrafyada, Ramazan boyunca kardeş katliamları ile ilgili haberler duymamız yüzünden hüzne dönüşmektedir.

Ne yazık ki, Afrika'da Müslüman Müslüman'ı öldürmektedir, Libya'da Müslüman Müslüman'ı öldürmektedir, Mısır'da Müslüman Müslüman'ı öldürmektedir, Suriye'de Müslüman Müslüman'ı öldürmektedir, Irak'ta Müslüman Müslüman'ı öldürmektedir, Yemen'de Müslüman Müslüman'ı öldürmektedir, Pakistan'da Müslüman Müslüman'ı öldürmektedir, Afganistan'da Müslüman Müslüman'ı öldürmektedir.

Bununla birlikte Moro, Doğu Türkistan, Filistin gibi birçok coğrafya da ise kardeşlerimiz zalimlerin zulmü altında inim inim inlemektedir.

Bu tablo bize ağır bir hüzün, kırgınlık, bıkkınlık vesilesi olmaktadır.

Ama biliyoruz ki, dünyanın sahibi de Allah'tır, bütün insanlığın sahibi de Allah'tır...

İçimize bu inanç huzur vermektedir.

Bu mübarek günlerde de Rabbimize duadan ve samimi mücadeleden başka yapacağımız bir şeyin olmadığını bilmekteyiz.

Bu ahir zaman günlerinde Müslümanlar için Rabbimizden barış, saadet dilemekteyiz.

Müslümanların kendilerine gelmelerini, yeniden dünyaya nizam verecek güce ulaşmalarını dilemekteyiz.

Bu duygu ve düşünce ile Ramazan Bayramının ülkemize, İslam Alemine ve tüm insanlığa saadet, barış, huzur getirmesini diliyoruz.

Ribat Eğitim Vakfımızın Bayramlaşma programı Bayramın 3. günü 19 Temmuz 2015 Pazar tarihinde saat 10.00'da Aziziye Kültür Merkezinde yapılacaktır.

Tüm kardeşlerimizi Bayramlaşa Programımıza davet ediyor.

Daha nice Ramazanlara, daha nice Bayramlara Rabbimizin, aile saadetimiz ile hepimizi kavuşturması duamızla, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum."

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, Ramazan Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Bayramın hayırlara vesile olmasını temenni eden Başkan Çelik, bayramda kimsesizlerin unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik’in Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle:

“On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i ve bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni idrak ederek Ramazan Bayramı’na eriştik. Bizlere bugünlere ulaştıran Rabbimize sonsuz şükrediyoruz. Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı, yaptığımız duaları kabul etsin. Ramazanın manevi ikliminin tüm bir yıla yayılmasını, kazanılan güzel huyların devam etmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

Bizler bu cennet vatanda rahat bir şekilde bu manevi iklimi teneffüs ederken ne yazık ki dünyanın farklı ülkelerinde masum kardeşlerimiz katledildi, işkence gördü. Bu bayramın Mısır, Doğu Türkistan, Arakan, Suriye ve Irak Başta olmak üzere Türk İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum.

Bayramlar; hatırlamak, paylaşmak için bir fırsattır. Bayramın sevincini, neşesini çevremizle paylaşmamız, kimsesiz, öksüz, yetim, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerini hatırlamamız gerekir. Özellikle genç kardeşlerim şehrimizdeki kimsesizleri yalnız bırakmayacağını, yüzleri güldüreceğine inancım tamdır.

Bu bayramın şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Bu haber toplam 1159 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi