Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Belediyelerde bayramlaşma
Tarih : 2015.09.28  15:35:20
Belediyelerde ve diğer kurumlarda ilk mesai günü bayramlaşma programları ile başladı.

Akyürek Belediye Personeliyle Bayramlaştı

Kurban Bayramı dönüşü belediye çalışanları ile bayramlaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya merkezde yapılan marka yatırımların ardından şehrin tamamında gerçekleştirecekleri yatırımlarla topyekün kalkınmayı sağlayacaklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kurban Bayramı dönüşü ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları ile bayramlaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde tüm personelin bayramını tebrik eden Başkan Akyürek, hac görevini ifa ederken vefat edenlere Allah’tan rahmet diledi.

Son yıllarda yapılan yatırımlarla Konya’nın bir sıçrama yaptığını ve bir marka değeri oluştuğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Yılda 300 binden fazla insanın kullandığı Mevlana Kültür Merkezi şehrimizin bir kültür şehri, bir kültür başşehri olması konusunda bir odak noktasını oluşturdu. Bir bina yapmak deyip geçmeyin. Belediyecilik şehrin gelişmesini böyle sağlıyor. İstanbul’dan sonra kültürel programlara katılım sayısı en yüksek şehir Konya oldu. Yine belediyeciliğin, şehrin marka değerine katkısına bir örnek de Konya Büyükşehir Stadyumu oldu. Şehirlerarası rekabette böyle müesseseleriniz, altyapınız, kuruluşlarınız, böyle eserleriniz olmazsa diğer şehirlerden geride kalırsınız” dedi.

Konya’nın yeni dönemde yeni bir sıçrama yaşaması gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Şehrimizin turizm kapasitesi, otel kapasitesi, kültürel kalkınma altyapısı, sosyal kalkınma altyapısı, kadın lokalleri, gençlik merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, fiziki gelişim altyapısı, eğitim altyapısı, her alanda büyük bir gelişim sağladı. Bütün altyapılar tamamlandı. Şimdi yeni bir sıçrama dönemini yaşıyoruz. Bin 200’e yakın mahallemizin tamamında çalışma yürütüyoruz. Şu anda köyden mahalleye dönen 584 mahallemizin 300’den fazlasında mahalle parkı yapıldı. 400’e yakınına su ve kanalizasyon idaremiz yeni kuyu açma, depo yapma, şebeke yenileme ya da şebeke çekme gibi birçok konuda müdahil oldu. Mahalle olan 168 eski belde belediyemizin tamamına öncelik verdik. 2016 sonuna kadar ilçe merkezlerimizde ve beldeden dönüşen mahallelerimizin tamamında kanalizasyon ve su çalışması önemli oranda tamamlanmış olacak” diye konuştu.

2017 sonuna kadar Büyükşehir sorumluluğundaki bütün köy yolları ve köyleri merkeze bağlayan yolların asfaltının yenilenmesini ya da yol açılmasının tamamlanmasını hedeflediklerini kaydeden Başkan Akyürek, 31 ilçede kültür merkezi ve sportif amaçlı, çok amaçlı kullanılabilecek salonlar yapılacağını dile getirdi. Konya’nın topyekûn kalkınmasını böylece gerçekleştirmiş olacaklarını vurgulayan Başkan Akyürek, 100’den fazla itfaiye merkezimiz, Fen İşleri bölge merkezleri, su ve kanalizasyon idaremizin bölge merkezleriyle 42 bin km2’ye hizmet veriyoruz” dedi.

Bayramda mesai yapan personele de teşekkür eden Başkan Akyürek, konuşmasının ardından tüm personelle bayramlaştı. 

SELÇUKLU'DA BAYRAMLAŞMA

Personel bayramlaşma programında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.

“Biz bu topraklara geldiğimizde birçok etnik kökenden insan buralarda yaşıyordu” diyen Başkan Altay,“Bu kardeşlik bize Selçuklulardan emanet” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye personeli ile bayramlaştı. Sabah erken saatlerde Fen İşleri, Park Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü personeli ile bayramlaşan Başkan Altay, daha sonra sosyal tesislerde memur personelle bayramlaştı. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu bayramlaşma programında konuşan Başkan Altay, başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle personele teşekkür ederek, tüm çalışanların ve ailelerinin bayramını kutladı.

Selçuklu’da bayram sorunsuz geçti

İlk olarak belediye tesislerinde düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Başkan Altay, “Bizler bayram yaparken sizler çalıştınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Selçuklu halkının bayramı rahat geçirmesi için Arefe gününden başlayarak yoğun bir tempo içerisinde Selçuklu’yu bayrama hazır hale getirdik ve bayram süresince de temizlik hizmetleriyle Selçuklu’nun bayramı en iyi şekilde yaşaması için gayret gösterdik. Selçuklu Belediyesi özellikle temizlik hizmetlerinde hep öncü oldu. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Büyük ve Güçlü Bir Ülkeyiz

Bayram süresince mutlu ve huzurlu günlerin yanı sıra bir hüzünlü günlerin de yaşandığını ifade eden Başkan Altay,“ Hac farizasını yerine getiren dünya Müslümanlarının yaşadığı felaket hepimizi bu bayram hüzünlendirdi. Yine ülkemiz son dönemde zor günlerden geçiyor. Bayramda da maalesef şehit haberi almaya devam ettik. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden güçlerin yaptığı eylemlere ve oradaki mücadeleye şahitlik ediyoruz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var ve millet olarak da bu bedeli ödüyoruz. Ama biz 1071’de Sultan Alparslan’ın açtığı bu yolda bu toprakları adeta kanla kazandık ve mücadeleyi de ilelebet sürdürmeye kararlıyız. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke.  Bu ülkenin mutluluk ve huzur içinde yaşaması için bu ülkenin anneleri evlatlarını şehit verirken bir taraftan da vatan sağ olsun deme cesaret ve erdemini gösteren bir millet. Biz inanıyoruz ki bu mücadeleyi milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde kazanacaktır. Zaten son dönemlerde asker ve polisimizin gösterdiği üstün gayretle ne neticeler aldığı biliniyor” dedi.  

Zor Günleri Kardeşlik Hukuku İle Aşacağız  

Son günlerde vatandaşlar arasında fitne tohumları ekilmeye çalışıldığına dikkat çeken Başkan Altay, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Altay,“Özellikle batı bölgelerinde Kürt kardeşlerimize yönelik provokasyonlar ve milleti sokağa dökmeye yönelik eylemler var. Bu eylemlerin karşılığını bulmadığını ve vatandaşımızın sükunet, birlik ve beraberliğini de muhafaza ettiğine şahitlik ediyoruz. Bizlerde üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmek için birbirimize daha çok sarılmalı ve bu konuda daha hassas davranmalıyız. Bunu hem çalışma arkadaşlarımıza hem de tüm hemşehrilerimize bu bayram vesilesi ile ifade etmek istiyorum. Şu anda bu salonda da birçok etnik kökenden arkadaşımız var. Belediyemizin idari yönetiminde görev alan arkadaşlarımız var. Meclis üyelerimiz, teşkilat mensubu arkadaşlarımız var. Hem sahada hizmet üretirken hem de çalışma sırasında bu konuda ne kadar hassas davrandığımıza hepiniz şahitlik ediyorsunuz. Biz bu şehirde mutluluk ve huzur içinde yaşamayı biliyoruz ve bu konuda örneğiz.

Yine bu zor günlerde birbirimize daha çok kenetlenmemiz ve kardeşlik hukukunu daha sıkı inşa etmemiz gerekiyor. Selçuklu Medeniyetinin en önemli özelliklerinden biriside hiçbir problem olmadan bu topraklarda yaşamayı genetiğimize işlemiş olması.  Biz de bu konuda örnek olmalıyız.” dedi.  

Ses getiren projeler hizmete sunuyoruz

Selçuklu Belediyesi’nin hizmetlerinin her alanda devam ettiğini ifade eden Altay,” Birinci dönemde başladığımız işlerin artık toparlandığına, hizmete girdiğine ve büyük ses getirdiğine şahitlik ediyoruz.  Kelebekler Vadisi Parkımız Konya’nın en nadide alanlarından birisi haline geldi. Açılıştan sonraki bir aylık bölümde 130 bin civarında vatandaşımızın gezdiği park, şu anda aylık ortalama 40 bin civarında insanın özellikle şehir dışından gelen misafirlerimizin ziyaret ettiği bir alan haline geldi. Kongre Merkezi inşaatımızda şantiye çalışmaları yeniden başladı inşallah bir yıl içerinde tamamlanacak. Bununla birlikte Park Bahçeler, Fen İşleri ve diğer birimlerimiz hizmetlerini üretiyorlar” dedi.

Her zaman yapılacak bir iş, her zaman yapılacak bir yenilik var

“Tüm çalışanlarımız bir bütünün parçası, herkesin yaptığı iş kıymetli ve önemli” diyen Altay, “585 bin nüfuslu bir ilçede yaşıyoruz ve vatandaşlarımız sadece bir belediye çalışanıyla karşılaşma imkanı oluyor ve onda bıraktığınız izlenim tüm kurum adına belirleyici etken oluyor. Onun için tüm arkadaşlarımızın bu bilinçle hareket etmeleri ve taşıdığımız kurumsal kimliği vatandaşa yansıtma konusunda dikkatli olması gerekiyor. Bu konuda büyük reformlar ortaya koyduk, çok yol katettik ama her zaman yapılacak bir iş, her zaman yapılacak bir yenilik, inovasyon mutlaka var. Değişmeyen tek şey sadece değişim. Bizde kendimizi yenilmeye gayret ediyoruz. Hizmet masamız yeni mekanında vatandaşa hizmet sunuyor. Eskisi kötü müydü hayır değildi ama mutlaka yeni yapılacak işler var, daha iyi hizmet sunma imkanı var.  Özellikle digital alt yapının kullanılması, bunun veri olarak aktarılması ve bundan sonuç çıkarılması konusunda gayret gösteriyoruz” dedi. 

Konuşmasının sonunda tüm personelin bayramı kutlayan Altay, “Bugüne kadar yapmış olduğunuz gayretli çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Selçuklu Belediyesi, tüm birimlerinde çalışan personeliyle bir ekip ruhuna kavuşmuş, aynı noktaya bakabilen, aynı enerjiyle hareket edebilen genç ve dinamik bir kurum. Hepinizin üstün gayretleri var, hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Hep birlikte ilçemize, şehrimize hizmet etmeye gayret edeceğiz. Bayram vesilesiyle hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum, geçmiş bayramınız mübarek olsun, inşallah birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde nice bayramlara kavuşalım” dedi. 

 

Meram’da mesai bayramlaşmayla başladı

Meram Belediyesi personeli, 9 günlük bayram tatili sonrası mesaiye bayramlaşma töreniyle başladı. Bayramlaşma programında konuşan Başkan Fatma Toru, “Yeni hizmet binamızın bulunduğu bölge, çevresindeki sosyal donatılar ve diğer projelerin tamamlanmasıyla birlikte bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Kurban Bayramı sonrası belediye çalışanlarıyla bayramlaştı. Programa başkan yardımcıları, muhtarlar, daire müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

BAYRAMDA GÖREV YAPAN PERSONELE TEŞEKKÜR

Bayram öncesi aldıkları tedbirler ve tatil süresince görev yapan mesai arkadaşlarının özverili çalışmaları neticesinde Meram’da bayram tatilinin sorunsuz geçtiğini hatırlatan Başkan Toru, “Sevginin, saygının, beraberliğin, hoşgörünün adıdır bayram. Kurban Bayramı, İbrahimce bir adanış ve İsmailce bir teslimiyettir. Kurbanlarımızı, eşimizle, dostumuzla ve ihtiyaç sahipleriyle paylaştık. Bayramda; kardeşliğimiz, birlikteliğimiz ve huzurumuz yeniden tazelendi. Bayram tatilinde mesai yapan arkadaşlarımızın özverili çalışmaları neticesinde ilçemizde bayram sorunsuz yaşandı. Bu vesileyle hepinize teşekkür ediyor, Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

”BU BAYRAM DA BURUK GEÇTİ”

İslam âlemi için bu bayramın da buruk geçtiğini kaydeden Başkan Toru, “Barışa ve huzura hasret İslam coğrafyasında yine kan ve gözyaşı hakim oldu. En çok üzüldüğümüz konu da ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın mahremiyetinin İsrail askerlerince ayaklar altına alınması oldu. Arife günü Filistinli bir genç kızımız İsrail askerlerince şehit edildi. Hac farizasını yerine getirirken yaşanan izdihamda yüzlerce Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetti. Terör olaylarında şehit haberleri gelmeye devam etti. Orta Doğu için 20. yüzyılda çizilen haritanın ömrü doldu. Bölgede yaşanan hadiseler, 21. yüzyıl Orta Doğusunun yeniden dizayn edilmesi ve enerji savaşlarıdır” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Konuşmasında 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin önemine de vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “1 Kasım’da yapılacak seçimi sadece siyasi bir seçim olarak görmemeli ve bir Kurtuluş Savaşı olarak değerlendirmeliyiz. Bu seçimler millet olarak bizim var olma mücadelemizdir. Birlik ve beraberlik içerisinde devletimize ve vatanımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

“BÖLGE CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Belediye hizmet binasının bulunduğu bölgenin bir cazibe merkezi haline geleceğine dikkat çeken Başkan Toru, “Yeni belediye hizmet binamızın hemen yanında temeli atılan ve inşaatı devam eden spor merkezi ve sosyal tesis de 2016’da tamamlanmasıyla birlikte bu bölgemiz; belediye hizmet binamız, çevresindeki sosyal donatılar, yeni başlayacak olan kaymakamlık binası, metroyla ilgili proje ve kavşakların tamamlanmasıyla birlikte bir cazibe merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

Başkan Toru, konuşmadan sonra tüm belediye personeliyle bayramlaştı.  

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi