Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Kocaman'dan, Ahmet Şan'a cevap
Tarih : 2015.09.30  07:57:07
Ahmet Şan’ın eleştirilerine Lig TV yayınında cevap veren Aykut Kocaman, ‘Başkan, memnuniyetsizliğini dile getirir, ben açıklamamı yaparım. İkna olunmazsa gereği yapılır. Hiç uzatmaya da gerek yoktur’ dedi. Arkasından Konyaspor'dan açıklama geldi.
Aykut Kocaman – Ahmet Şan gerilimi yeni bir boyut kazandı. Mersin galibiyetinin ardından ‘Zamanı geldiğinde başkana cevap vereceğim’ diyen Kocaman, sadece 1 gün sonra sessizliğini bozdu. Tecrübeli teknik adam, Lig TV'de katıldığı canlı yayında Şansal Büyüka'nın sorularını cevaplandırdı.

‘KONYASPOR’UN ELEMANIYIM’
Başkan Ahmet Şan’ın kendisinin oyun sistemini eleştirdiğini ve bu durumu bir röportajda da dile getirdiğini belirten Aykut Kocaman , "Uygun bir zamanı bekleyip, genel olarak başkanlık ve yöneticilik açısından da düşüncelerimi söylemek daha doğru olur. Ama birkaç cümle söyleyebilirim. Bireyselleştirmeden konuyu anlatmakta fayda var. Anlatış bir kere yönetim biçimi açısından doğru değil. Böyle bir dertlenme, eleştiri olabilir, çok da doğaldır. Ben Konyaspor'un bir elemanıyım, çalışanıyım, bir profesyonelim. Gelinir orada memnuniyet ya da memnuniyetsizlik belirtilir. İnsanlar birbirlerine dertlerini anlatırlar, ikna olunur, sonra kamuoyuna bu ölçüde bu tip mesajlar verilir. Ya da ikna olunmaz, ikna olunmazsa da mesela gereği yapılır. Başkanlar gereğini yapar bu işin, bu kadar da basit. Hiç uzatmaya da gerek yoktur’ dedi. 

'BAŞKAN, SAĞ KOLUNU SAKATLADI'
Açıklamalarının kişiselleştirilmemesini isteyen Kocaman, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ‘Bunu kamuoyuna bu şekilde anlattığınızdan itibaren başkan, Ahmet Şan - Aykut Kocaman olayı olarak söylemiyorum bunu lütfen yanlış anlamayın, sağ kolunu, takımı teslim ettiğiniz kişiyi sakatlıyorsunuz siz her şeyden önce! Medyanın karşısına atıyorsunuz orada sakatlıyorsunuz, taraftarın karşısına atıyorsunuz orada sakatlıyorsunuz. Oyunculara döndüğüm zaman da oyuncuların karşısında sakatlıyorsunuz aslında bir taraftan... Oyuncular karşısında inandırıcılığınızı yitirdiğiniz anda problemdir bu... İkincisi taraftarın karşısına çıktığınız anda da problemdir bu. Bu davranışlardan sonra çıkan üçüncü sonuç da şu oluyor: Antrenör zayıflamaya başladığı andan itibaren takımınız da zayıflar. Toptan kayıp böyle bir durum...’

BAŞKANA ‘KOCAMAN’ GÖNDERME
Genel anlamda takım yönetme halini anlatmaya çalıştığını dile getiren Kocaman, ‘Antrenörün gücünü yitirmesi aslında başkanların gücünü yitirmesi demektir, Genel anlamda takımı geriye çeker. Çünkü kolay sorgulanmaya başladığınız andan itibaren bir kırılganlık başlar. Bu toplam yönetimde toplam zafiyet doğurur ve toplam zafiyet de doğal olarak sadece antrenörü etkilemez, futbol takımının sıkıntılar yaşamaya başlaması başkanları da etkiler, yönetim kurullarını da etkiler. Benim pozisyonumdaki insanların, yönetici pozisyonundaki insanların, başkan pozisyonundaki insanların konuştuklarında cümlelerin nereye gideceği konusunda en azından biraz daha ihtiyatlı, tedbirli olmalarında fayda var diye düşünüyorum. Genel düşüncelerim bu" ifadelerini kullandı.

KONYASPOR'DAN AÇIKLAMA

Konyaspor Kulübü Yönetim Kurulu, teknik direktör Aykut Kocaman ile yolların ayrıldığı şeklindeki haberleri yalanladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Aykut Kocaman ile yolların ayrıldığı şeklinde bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin doğru olmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Akşam saatlerinde internet sitelerinde yer alan haberlerde Torku Konyaspor'umuzun, teknik direktörümüz Aykut Kocaman ile yollarını ayırdığı şeklindeki yalan ve asılsız haberleri büyük bir şaşkınlıkla takip ettik. Her zaman ve her platformda Kocaman ve teknik ekibiyle oyuncularımıza güvenimizin tam olduğunu ifade ettik. Bunu bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyoruz ve bu konularda resmi sitemiz haricinde yapılan haberlere itibar edilmemesini taraftarlarımızdan da bekliyoruz. Bu tür yalan ve asılsız haberlerle beraberliğimizi bozmaya çalışmak isteyenler karşısında yönetim, teknik heyet, oyuncu kadrosu ve taraftarlarımızla bütünleşerek, en güzel cevabı alacağımız başarılı sonuçlarla vereceğiz."

Bu haber toplam 988 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
SPOR

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi