Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
RİBAT kurumsallaşarak büyüyor
Tarih : 2015.12.01  09:54:46
Ribat Eğitim Vakfı bütün birimlerinde çalışan personelle tanışma programı düzenledi ve hem kurumsal yapısını tanıttı, hem de önümüzdeki süreçte atılacak adımlarla ilgili fikir alış verişi yapıldı.

Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Konya merkezli Ribat Eğitim Vakfı, Aşevinde düzenlenen bir programda Ribat Eğitim Vakfının Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanları bir araya geldi.

Ribat Eğitim Vakfının Kurucusu ve Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hocaefendinin de katıldığı programa, Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük'ün yanı sıra mütevelli heyeti ile yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldı.

Ribat'ın, Gençlik Birimi, Ribat İnsani Yardım Derneği, Çağdaş Aile Derneği, ANADER, Kevser Kuran Kursu, Gökkuşağı Kuran Kursu, Ribat Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları, Suffe İslam Akademisi, Ribat FM, Selam Radyo, EN Radyo, Gözyaşı FM, Ribat Dergisi başta olmak üzere bütün birimlerinin ve kurumlarının çalışanlarının tamamının yer aldığı program Ribat Eğitim Vakfının Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri, Danışma Kurulu Üyeleri, Toplantı Grup Hocaları, Birim Başkanları ile şube ve temsilciliklerinin tanıtımı ile başladı.

Daha sonra Ribat Eğitim Vakfının yeni hazırlanan tanıtım filmi izlendi.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük tanışma toplantısında yaptığı konuşmada Ribat Davasını bayraklaştıran bütün çalışanları ile tanışmak için bu toplantıyı tertip ettiklerini ifade etti.

Muzaffer Büyük şöyle konuştu;

"Biz hizmetlerimizi, çalışmalarımızı oluşturduğumuz birimlerle yürütmeye çalışıyoruz.

Yaptığımız çalışmalarda cemaatle yapılan çalışmaların ecrinin büyüklüğünden istifade etmek için gayretlerimizi birleştiriyoruz.

Cemaat olmak her kalabalığın harcı değildir. Cemaat, projeleri vahiy donatma, yol alma ve yapacağın işlerin içini doldurma becerisidir.

Müslüman'ın görevi dünyayı güzelleştirmektir.

Bize emanet edilen hizmet birimlerimizi çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yapılandırmaya çalışırken, bir yandan da şeffaflığı, hesap verilebilirliği sağlıklı bir şekilde uygulamamız gerekmektedir.

Bizden sonraki nesillere bu güzellikleri bilinçli ve şuurlu bir şekilde nasıl aktaracağımızı planlamamız gerekmektedir.

Bizle başlayıp, bizle bitmeyen kurumlar inşa etmemiz gerekiyor.

Yüce Rabbimiz, Alî İmran Suresinde, "Siz insanlar için çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz." buyuruyor.

Değerli kardeşlerim hayatımız kısa, yapmamız gerekenler çok. Kendi nefsimize pay çıkarmadan çalışmalarımızı kararlılıkla yürütmemiz gerekmektedir.

İhlas ve samimiyeti muhafaza ederek, bizlere emanet edilen sorumluluk alanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. İhlasın olduğu yerde ihtiraslar kaybolur.

Mevcudu korumak diye bir şey yok, eğer mevcudu korumak ile kendimizi sınırlıyorsak, kendimizi de birimlerimizi de yok ederiz.

Bizi geleceğe taşıyan amellerimiz değil emeklerimizdir. İstikrarlı ve yaygın projeler yürütmeliyiz. Bu yeni süreç imkanlarla beraber imtihanları da getiriyor. Unutmayalım ki, her başarının bir ödülü bir de imtihanı vardır. Bu imtihanlara karşı hazırlıklı olmalıyız. İçinde yaşadığımız topluma karşı içimizde hissettiğimiz sorumluluk oranında Yüce Rabbimiz kolaylık ve merhamet kapılarını bize açacaktır." şeklinde konuştu.

Daha sonra bütün birimlerde çalışan personeller kürsüye gelerek kendilerini tanıttılar.

Programın sonunda ise Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hocaefendi bir konuşma yaptı.

Abdullah Büyük Hocaefendi, "Yüce Rabbimiz 'Ölüm sana gelinceye kadar ibadet et' buyuruyor. Burada yapılan çalışmaları bir ibadet olarak, takva ile ihlasla yapın.

Rabbimizin bize lütfettiği her günü Kuran'la başlatıyor muyuz? Güne Kuran'la başlıyor muyuz? İcraatımız, çalışmamız ne olursa olsun, ilk başlarken bir Ayet'te olsa, Ayet okuyarak başlamalıyız.

Sevgili kardeşlerim, kalbimiz mi, yoksa midemiz mi aç? diye kendimize sormalıyız. Kalbi aç olarak yaşamak çok tehlikelidir. Çünkü orası nazargahı ilahidir.

Karnı aç olanları doyuruyoruz ama kalbi aç olanları nasıl doyuracağız? Bunu kendimize sorma ve çözüm önerilerini bulma mecburiyetimiz vardır.

Zamanında gelen bilgi muazzam bir güçtür.

Problemlerle boğuşmak ve netice almak kaderimiz olması lazım.

Görme mantığı içinde olmak Kuran'ın bize yüklediği bir misyondur, vazifedir. Görme mantığı zayıf olan insanların olayları tam anlama imkanı yoktur.

Görme mantığını güçlendirmeliyiz ve bunu bir aksiyon haline getirmemiz gerekmektedir.

Merkez insan problem çözen insandır. Kurumların merkez olabilmesi gibi bir insanın da merkez olabilmesi kendi iradesiyle alakalıdır.

Kim olursan ol, ister dağdaki çoban ol, istersen alim ol, muhatabının sorununu çözüyorsan sen merkez insansın. Ferdi insan sorun çözmez, merkez insan sorun çözer. Allah bizi merkezi bir Müslüman olarak görmek istiyor.

Kardeşlerim, iyilerin, çalışması gerekenlerin, doğru insanların tembelliği kötü insanların hakim olmasını sağlar.

Bugün yaşananlar İslam aleminin tembelleşmesi ile ilgilidir." şeklinde konuştu.

Ribat Eğitim Vakfından yapılan açıklamada, önümüzdeki süreçlerde bu tür programların daha fazla yapılarak, aynı zamanda istişare mekanizmalarının oluşturulacağı ifade edildi.

Bu haber toplam 643 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi