Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
RİBAT'tan Türkmenlere yardım eli
Tarih : 2015.12.24  11:42:16
Ribat İnsani Yardım Derneği tarafından Konya genelinde toplanan 1 TIR’lık yardım malzemesi Türkmenlere ulaştırılmak üzere Suriye’ye gönderildi.

Ribat Eğitim Vakfının yurt dışı insani yardım programlarını organize eden Ribat İnsani Yardım Derneği tarafından Konya genelinde toplanan 1 TIR’lık yardım malzemesi Türkmenlere ulaştırılmak üzere Suriye’ye gönderildi.

"Nerede bir mazlum varsa biz orada olmalıyız", prensibi ile yardım çalışmalarını organize eden Ribat Eğitim Vakfı yurt dışı insani yardım çalışmalarını yürüten Ribat İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Bayırbucak Türkmen'lerine 1 TIR acil insani yardım gönderdi.

Ribat İnsani Yardım Derneği Türkmen Dağında zor şartlar altında yaşayan Türkmenlerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla düzenlemiş olduğu kampanya çerçevesinde gönderdiği TIR'da özellikle kumanya, süt tozu, bebek bezi gibi Türkmenlerin acil ihtiyaç duyduğu malzemeler yer alıyor.

Yardım TIR'ının hareketinden önce Konya Adana Karayolunda bir dua merasimi düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman,

Suriye’de 5 yıldır devam eden savaşın kirli bir iç savaş olduğunu belirterek, "Hiçbir savaş hukukuna ve ahlakına sığmayacak şekilde insanlar katlediliyor. Bir taraftan kendi ikbali için kendi halkını bile acımadan katleden Esed, diğer taraftan sözde terörle mücadele adı altında kendi emperyal çıkarlarını bu bölgede gören çok uluslu güçler, Rusya ve diğer emperyalist devletler.

Bugün Suriye'de her halükarda Müslüman katledilmektedir. Terörle mücadele adı altında mazlum halkları katleden başta Rusya olmak üzere emperyal güçlerin Suriye'yi behemehal terk etmesi ve özellikle insani yardım çalışmalarına şartsız bir şekilde müsaade edilmesi gerekmektedir.

Ribat İnsani Yardım Derneği bugüne kadar mazlumun yanında yer almıştır ve bundan sonrada mazlumun yanında yer almaya devam edecektir.

Biz Türkmen kardeşlerimizden gelen talep doğrultusunda bu TIR'ı hazırladık, nakdi yardımlar ayni yardıma çevrildi ve arzu ettikleri yardımlar hazırlandı.  

TIR'da süt tozu var, konserveler var, çocuk botları var, kışlık elbiseler var, battaniye var, yağ var, gıda çeşitleri var, bu şekilde Türkmen kardeşlerimizin Ribat İnsani Yardım Derneğimizden istedikleri yardımlar gönderilmiş oluyor.

Bu yardımlar devam edecek.

Şunu da ifade etmeliyim, bu yardımlar Konyalı hayırseverlerimizin desteği ile gönderiliyor. Ben hayırseverlerimize de Türkmen kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum.

Kardeşlerimiz zafere ulaşıncaya kadar Allah'ın izni ile milletimiz kardeşlerimize destek olacaktır. " dedi.

Ribat Eğitim Vakfından Musa Gün Hocanın yapmış olduğu duanın ardından TIR Suriye'ye doğru yola çıktı.

Diğer taraftan, yardım çalışmalarına Ribat FM, Radyo En, Selam Radyo, Gözyaşı FM, ANADER, Ribat Dergisi, Ribat Aşevi de destek verdi.

Bu haber toplam 951 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi