Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı
Tarih : 2016.01.10  00:45:37
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile yayınlanan mesajlar:
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kamuoyunu aydınlatmak adına her ortamda, sorumluluk duygusu içinde fedakarca çalışan bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajı şöyle; “Günümüz bilgi çağında zor şartlar altında kamu görevini yerine getiren basın-yayın çalışanları, geçmişte olduğu gibi bugün de çok önemli bir yere sahiptir. Basının, eksiksiz ve objektif bir haber anlayışı ile halkın düşüncelerini, eleştirilerini en güçlü şekilde önce yerel yöneticilere, oradan da ülkeyi yönetenlere aktarmada ve demokrasinin önünü açmada çok önemli bir işlevi vardır. Ülkemiz basını, tarihin her döneminde vatandaşın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini başarıyla yerine getirmiştir. İdari yetkilerin yerelleştirildiği günümüzde önemli bir yere sahip olan yerel basın-yayın organlarımız da çoğulcu iletişim ortamının oluşmasında her zaman başroldedir. Teknolojinin ilerlemesiyle daha fazla alanda faaliyet göstererek insanlara en hızlı şekilde bilgi aktarımı sağlayan basın-yayın kuruluşlarımızın, tarafsızlık ve güven ilkesini ön planda tutarak sağduyulu yayınları ile ülkemizin geleceğine sağladığı katkının, Türkiye’nin son yıllardaki gelişim, değişim ve ilerlemesiyle doğru orantılı olarak büyüyerek devam etmesi en büyük temennimizdir. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, sorumluluk duygusu içinde, toplumu haberdar etme adına görevlerini yerine getiren; medyamızın her kolunda fedakarca çalışan herkesin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Bu vesileyle, geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Anadolu Telgraf Gazetesi çalışanı Nevin Çalışkan’a ve bugüne kadar ebediyete intikal eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum.”

Arat’tan 10 Ocak mesajı

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlamak mesajı yayımladı. Mesajında basının, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlendirilmesinde, birlik, beraberlik, kardeşlik, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir paya sahip olduğunu belirten İl Başkanı Musa Arat, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Basın, demokrasiyle vardır, demokrasi yoksa basının özgürlüğü de risk altında, tehdit altında demektir. Dolayısıyla basın, demokrasinin, hukukun, insani değerlerin, hak ve özgürlüklerin tarafı olmaya devam etmelidir. Kamuoyunu bilgilendirme, aydınlatma gibi onurlu bir görevi yerine getiren tüm medya çalışanlarının, daha iyi koşullarda görev yapabilmeleri için AK Parti iktidarı, üstüne düşen görevi yerine getirmiştir, bundan böyle de aynı hassasiyetini sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük fedakarlık ve özveri ile çalışan bütün basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutlar; başarılarınızın devamını dilerim.”

Toru’dan çalışan gazeteciler günü mesajı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak bütün gazetecilerin gününü kutladı. Başkan Toru, Konya’da yerel basının çok güçlü olmasının şehir açısından bir kazanç olduğunu ifade etti.

Başkan Toru, gazetecilerin haklarını düzenleyen 212 sayılı Yasa’nın yürürlüğe girdiği 1961 yılından beri kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

Fatma Toru mesajında, “Gazeteciler, halkımızın haber alma ihtiyacının karşılanması açısından çok önemli bir görevi ifa etmektedirler. Bunu yaparken de gece gündüz, soğuk sıcak, yağmur kar demeden büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar. Konya’mızda çok sayıda yerel gazete ve televizyonun bulunması şehrimiz açısından önemli bir kazançtır. Yerel yönetimler olarak şehrimizi daha modern ve yaşanılabilir şehirler arasında ön sıralara taşımak için çaba gösterirken basınımız da kamuoyunu bilgilendirme ve halkın doğru habere ulaşması açısından büyük bir misyon yüklenmektedir. Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Altay'dan mesaj

  • Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Köklü ve onurlu bir geçmişe sahip yerel basınımızın sağduyusu ve duyarlılığı, Konya’nın gelişimine katkı sağlıyor” dedi.

“Etik kurallara uygun yayınlarıyla, örnek olan Konya basını, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmuştur” diyen Başkan Altay, “Konyamızın kalkınmasına ve tanıtılmasına önemli katkıları olan basın camiamızın ve gecesini gündüzüne katarak kutsal bir vazifeyi yerine getiren fedakar basın emekçilerimizin, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, evrensel hak ve hürriyetleri, demokratik değerleri, mesleğin gerektirdiği ahlaki kuralları göz ardı etmeden bundan sonra da aynı duyarlılıkla yerine getireceklerine inanıyorum. Selçuklu Belediyesi olarak bizde,  Basın İlan Kurumu işbirliği ile mevzuata uygun şekilde, özellikle yerel basınımızın güçlü bir yapıya kavuşması için esnek uygulamalarla azami ölçüde destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Altay, “Bu duygularla, hemşehrilerimizin bilgilenmesine, şehrimizin gelişimine ve kalkınmasına destek sağlayan tüm basın mensuplarımızın, daha iyi şartlarda görev yapması dileğiyle ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci Nevin Çalışkan'a Allah'tan rahmet, basın camiası, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Şimşek’ten çalışan gazetecilere tebrik

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir tebrik mesajı yayınladı.

Başkan Şimşek yayınladığı mesajda, “Günümüzde toplumumuzun bilgilendirilmesi, aydınlatılması ve kamuoyu oluşturulması adına basın camiamıza önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Ülkemizin bölgesinde ve dünya üzerinde üstlendiği misyonun gerçekleştirilmesi ve 2023 hedefleri doğrultusunda, basın meslek ilkeleri ve etik kurallar çerçevesinde fedakâr çalışmalar yürüten basın-yayın organlarımız kilit rol oynamaktadır. Böylesine önemli bir görevi yerine getiren basın kuruluşlarımız aynı zamanda özellikle son yıllarda her alanda yakaladığımız başarının Dünya kamuoyuna anlatılması, ülkemizin dünya ile bütünleşmesi, demokrasinin sağlıklı işlemesi ve düşünce özgürlüğünün gelişmesi hususlarında da önemli katkılar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlar altında mesai kavramı gözetmeksizin ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Paslı'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Kutlama Mesajı

Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı'nın mesajı şöyle:

Haber almak, insanoğlunun dünden bugüne ve hemen her coğrafyada ihtiyaç duyduğu bir gereksinimdir. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan insanların aynı haber alma ihtiyacından yola çıkarak, insanların kendi bireysel deneyimlerinin ötesinde neler olduğunu öğrenme yolunda bir içgüdülerinin olduğu da bir gerçektir. İşte insanoğlunun bu haber alma içgüdüsünü medya tüm enstrümanlarıyla karşılamaya çalışmaktadır. Yazının bulunması, matbaanın icadı ve ilk gazetelerin yayımlanmasından bugüne kitle iletişim araçlarının kamuoyu oluşturma ve gündem belirlemedeki rolü hiç kuşkusuz bir güç olarak algılanmaktadır. Bunun yanında, son 10 yılda internetin baş döndürücü gelişimiyle birlikte ortaya çıkan sosyal ağlar ise beraberinde “Halk Gazeteciliği” terimini de gündeme getirmiştir.

Bu noktada iletişim teknolojilerindeki yenilikler doğrultusunda çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da memnuniyetle takip ettiğimiz bir gelişme içerisindedir. Ülkemizin ilerlemesine, standartlarının yükselmesine değerli katkılar sağlayan Türk basınının geldiği düzeyde, basın mensuplarımızın fedakarca gayretlerinin büyük payı bulunmaktadır.

Basın mensupları, 7 gün 24 saat çalışma temposuyla dünyanın hızını yakalarken, haberin ve bilginin hayati önemine binaen uyumayan bir dünyada gece gündüz çalışarak kamuoyunun gözü ve kulağı olmaya devam etmektedirler.

Bu anlamda, gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarında önemli iyileştirmeler sağlayan ve Türk medya sektöründeki çalışma yaşantısı bakımından adeta bir devrim niteliği taşıyan, 212 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği, 10 Ocak 1961 tarihinin 55 inci yıldönümü münasebetiyle;

Değerli basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü içtenlikle kutlar, görevlerinin ifası esnasında hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Yüce Allah’tan rahmet dilerim.

Saygılarımla.                                                                                                              

 

Bu haber toplam 989 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi