Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
İkindi sohbetlerinde Ali Ulvi Kurucu anıldı
Tarih : 2016.02.07  19:05:27
Konya’nın önemli değerlerinden ilim, kültür ve sanat adamı Ali Ulvi Kurucu, Büyükşehir Belediyesi ve Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği'nce düzenlenen İkindi Sohbetleri’nde anıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu’nun Şubat ayı değeri simge kişisi olan Ali Ulvi Kurucu, vefatının 14. yılında Koyunoğlu Müzesi’nde düzenlenen İkindi Sohbetleri programında anıldı.

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı ve Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı’nın konuşmacı olarak katıldığı programda şair, yazar ve Peygamber aşığı Ali Ulvi Kurucu, fikirleri ve eserleriyle anlatıldı.

Ali Ulvi Kurucu’nun bestelenmiş şiirlerinden örneklerin Büyükşehir Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Bilgehanesi öğrencileri tarafından ilahi olarak seslendirilmesi ile başlayan programda Küçükaşçı, Ali Ulvi Kurucu’nun çok yönlü bir ilim, sanat ve kültür adamı olduğunu söyledi. Küçükaşçı, “Ali Ulvi Kurucu’yu anlamak kolay olmadı. O farklı coğrafyalarda yaşamış çok yönlü bir ilim, kültür ve sanat adamı idi. Ali Ulvi Kurucu’nun güfteleri TRT repertuvarına da kazandırılarak, birçok sanatçı tarafından seslendirilmiştir” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Küçükaşçı, Koyunoğlu Müzesi'nde düzenlenen programda, Ali Ulvi Kurucu'nun çok yönlü ve farklı coğrafyalarda yaşamış kişi olduğunu söyledi.Küçükaşçı, Kurucu'nun musikinin bütün alanlarıyla ilgilendiğini ifade ederek, "Medeniyetimizin içerisindeki her şeyle yakinen ilgilenirdi. Özellikle aile kavramını çok iyi oturtmuştu. Kendi ailesine bakıldığı zaman büyük aile nasıl olunur' herkese gösterirdi. Ben bunu Kurucu'dan öğrendim" dedi. Ali Ulvi Kurucu'nun yaptığı hizmetleri de anlatan Küçükaşçı, şöyle devam etti: "En önemli yaptığı hizmetlerin başında Hacca gitmek isteyenlere yardım etmesi gelir. Eskiden konaklama, seyahat etme gibi sorunlar olduğu için her hacıya gidecek olan ondan yardım isterdi. En çok Mehmet Akif Ersoy'un edebi yaşantısından etkilenmiştir. Ali Ulvi Amcanın hayatındanKonya ve Türkiye hiç çıkmamıştır."

Konya’nın manevi mimarlarından Ali Ulvi Kurucu’yu rahmetle andıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de “Konyamızın kültür alanında medarı iftiharı olan hocalarımıza, bu faaliyetimizi devam ettiren kıymetli kardeşlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programda ayrıca Ali Ulvi Kurucu’yu anlatan tiyatro oyunu sergilenirken, davetlilere belediye yayınları hediye edildi.

Program sonunda Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu’nun yaptığı duanın ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı’ya günün anısına Büyükşehir Kültür Yayınlarından armağan etti. Seyit Küçükbezirci ise Kültür Sanat ve Fikir Adamları Derneğinin Şükran Belgesini takdim etti.

Bu haber toplam 837 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi