Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Diriliş Buluşmaları'nın 6.sı Konya'da gerçekleştirildi
Tarih : 2016.04.16  15:11:08
İHH ve çok sayıda STK’nın işbirliğiyle organize edilen “Diriliş Buluşmaları”nın 6’ncısı Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde büyük bir katılımla gerçekleşti.
İHH İnsani Yardım Vakfı,  Sosyal Doku Vakfı, Siyer Vakfı, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM), Sahn-ı Seman İslamî İlimler Eğitim ve Araştırma Merkezi, Medeniyet Vakfı, Namaz Gönüllüleri Platformu, Aksa Eğitim Ve Dayanışma Vakfı'nın işbirliğiyle düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla devam eden program; ardından Abdulmetin Balkanlıoğlu, Ramazan Kayan, Seyfeddin Huca , Abdullah Yıldız, Mehmet Beşir Ervansoy, Muhammed Emin Yıldırım ve Nurettin Yıldız, İslam dünyasının durumu ve yeniden diriliş yolunda mesajlar verdi.

“İSRAİL’LE BARIŞMA OLMAZ!”

10 bin kişilik salonu dolduran kalabalığın, ‘Tekbir’ nidalarıyla konuşmasına başlayan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İslam dininin düşmanlarına ateş püskürdü. Tekbir nidalarıyla sık sık konuşmasına ara vermek zorunda kalan Yıldırım, “İsrail’le iş birliği, barış olmaz” dedi. Mavi Marmara Gemisi’ne yapılan saldırıyı hatırlatan Yıldırım, “Filistinli çocuklara, kadınlara, mazlumlara yaptıklarınızı unutmayacağız. Kudüs’u ve Mescid-i Aksa’yı işgalinizden kurtaracağız. Kahrolsun mazlumlara ve Müslümanlara eziyet yapanlara” şeklinde konuştu. Yıldırım, İslam coğrafyasının bir an önce huzurlu ve ilim dolu yıllarına dönmesini isteyerek, “ hep birlikte ümmet bilinciyle çalışarak Allah’tan yardım istemeliyiz” dedi.

“ÜMMETİN BİRLİK VE BERABERLİK VAKTİ GELMİŞTİR”

Konuşma sırasını alan İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden olan Abdulmetin Balkanlıoğlu, Arap Baharı’nın yalancı bir bahar olduğunu dile getirirken, Müslümanların içinde bulunduğu kaos ortamının bir an önce bitmesini istedi. Dünyaya gönderilen peygamberlerin tehditlere ve zalimliklere boyun eğmeyerek Tebliği yerine getirdiklerini söyleyen Balkanlıoğlu, ”ümmetin birlik ve beraberlik vakti gelmiştir” dedi. Balkanlıoğlu, daha sonra İslam eğitiminin önemli olduğunu vurgulayarak, ” ilahiyat fakültelerini, mektepleri, din eğitimi veren okulları çoğaltmalıyız. Bizler ölünceye kadar konuşmamız, yazmamız, okumamız lazım. Elimizdeki imkânları kaybetmeden bu imkânları değerlendirmeliyiz. Şu ölü toprağı üzerinizden atın, dirilin! Kozunuzu Allah için kullanın” şeklinde kalabalığa seslendi.

“KONYA KUDÜS’ÜN KARDEŞİDİR”

10 bin kişilik salonun hınca hınç dolu olduğu solana giremeyerek dışarda kurulan dev ekranda programı izleyen, toplamda yaklaşık 13 bin kişilik coşkulu kalabalığa konuşanlar arasında olan Eğitimci Yazar Ramazan Kayan,  “tarihin yürüyüşünü yeniden başlatmak için buradayız” dedi. Konya’nın İslam dünyası için önemli şehirler arasında olduğunu hatırlatan Kayan, “ Konya Kudüs’ün kardeşidir. Bu akşam burada oluşan kıvılcım, meşaleye dönüşecek ve bu meşaleler İslam dünyasını aydınlatacak. Suriye meselesi Cenevre’de çözülmez, Suriye meselesini ümmet olarak ortak bir kanaatle çözmeliyiz” dedi. Ankara’ya selamlar göndererek konuşmasına devam eden Kayan, yeni düzenlenecek anayasanın “Bu millet ‘Laik’ anayasa değil, Layık bir anayasa istiyor. Anayasa maddelerimizden, nüfus cüzdanlarımızdan çıkartılan ‘İslam’ ibaresinin yeniden getirilmesini istiyoruz” dedi. İslam İşbirliği Teşkilatı’na da seslenen Kayan, “Ya bu işin hakkını verin; ya da fes edin” şeklinde konuştu. Kayan,  annelere ve gençlere tavsiyelerde bulunarak konuşmasını bitirdi.

“DÜNYANIN İSLAMA İHTİYACI VAR”

Diriliş Buluşmalarının 6’ıncı serisi olan programda konuşmacılar, izleyicilere duygu dolu sözlerle seslenerek görülmeye değer manzaralar oluşturuldu. Gençlerin çoğunlukta olduğu programda mikrofonu eline alan Seyfeddin Huca, “ Müslümanlık amel ister, Müslümanlık büyük bir onurdur ve büyük bir yüktür. Bu dinin fizikselliği kadar gayb’a da imanımız vardır. ‘Gençler cesur değil, yetişkinler dünyevileşiyor’ gibi laflara kulak asmayın, kendinizi İslam’a göre yetiştirin. Dünyanın İslam’a ihtiyacı var. Bizlere kıyamet gününe kadar motivasyon lazım. İlimden, kültürden uzaklaşmamalıyız.  Müslüman güzel ahlaklı olmalıdır” şeklinde konuşmalarına son verdi.

“İNANAN 10 KİŞİ, 90 KİŞİNİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ”

Sık sık ‘Tekbir’ sesleriyle konuşmalarına ara vermek zorunda kalan konuşmacılar, gördüğü manzara karşısında duygulu anlar yaşadı. Yeni Akit yazarı Abdullah Yıldız, Tüm ümmete ve Konya’ya selamlar göndererek, ” 7 hoca olarak kardeş olmaya geldik” dedi. Yıldız, “ Mekke’de, İslam dini doğduğu zaman ilk 10 Müslüman,  90 kişinin gönlünü fethederek Müslüman yaptı ve bu şekilde katlanarak devam edip gitti” şeklinde konuştu. İslam dininin beraber yaşanılan bir din olduğunu da hatırlatan Yıldız, ümmetin birbiriyle kucaklaşmasını istedi.

“İSLAM DİNİ GELDİ HER ŞEY DÜZELDİ”

Mehmet Beşir Eryarsoy, İslamiyet öncesi insanların vahşice ve umursamaz bir hayat sürdürdüklerini ifade ederek, “İslam gelmeden önce dünyada orman kanunları geçerliydi. Güçlünün hak olduğu bir dünya vardı. Irkçılık ve kabilecilik insanları alçaltıyordu. İslam dini geldi her şey düzeldi” şeklinde konuştu. Emperyalist güçlere ve Siyonizm’e de göndermelerde bulunan Eryarsoy, “ sömürgeciler Müslüman ülkelerin yeraltı kaynaklarının yanında, inançlarını da sömürdüler” dedi.

“SON DAMLA KANA KADAR ‘ALLAHÜ EKBER’”

Coşkulu kalabalığın dikkatle izlediği programın bir diğer konuşmacısı Muhammed Emin Yıldırım, mesel İslam oldu mu küllerinden doğan ümmetiz” diyerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Yıldırım, yaptığı konuşmada “ son adam şehit olana kadar, son damla kan akana kadar şehitlik mertebesine ulaşarak Allah yolunda Allahü Ekber diyerek canlarımızı vereceğiz. Allah’ın bize tebliğ ettiği dine ne engel olursa onu ayaklar altına alarak yolumuza ve ilerlememize devam edeceğiz” dedi. Tekbir sesleriyle konuşmasına ara vermek zorunda kalan Yıldırım, “21. Yüzyılda artık putlar değişti. Kendimize Allah’ın dinine sımsıkı sarılmalıyız” uyarılarında bulundu.

“KANAYAN YARA DURDURULMALI”

Arakan, Filistin, Suriye ve birçok ümmet ülkelerinde kanayan yaraların bir an önce durdurulmasını isteyen Nurettin Yıldız, kendimize verilen görevleri yerine getirmeliyiz. Müslümanlığın şartlarını iyi bilmeliyiz ve uygulamalıyız. İslam düşmanı ülkelere birlikte cevap vererek artık Müslümanların gücünü tüm dünyaya göstermeliyiz” şeklinde konuşarak programa son verildi. Konya’daki konferansa Niğde, Aksaray, Karaman, Nevşehir gibi çevre illerden de yoğun bir katılımın gerçekleşti. Bundan önceki konferanslar sırasıyla Kayseri, Malatya, Adana, Antalya ve Trabzon’da gerçekleştirilmişti.

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi