Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
TYB Konya'da araştırmacı ihtiyacı konuşuldu
Tarih : 2016.05.09  10:20:03
TYB Konya şubesi tarafından düzenlenen konferansta eski YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, “Konya’nın Araştırmacı İhtiyacı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Şaban Çalış: “Bir araştırmacı önce Tecessüs sahibi, Tetkikçi, Tenkitci ve Terkibci olmalıdır.”

TYB Konya şubesi tarafından İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen konferansta eski YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, “Konya’nın Araştırmacı İhtiyacı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Araştırmacının özelliklerini 4T formülü ile özetleyen Çalış; “Bir araştırmacı önce Tecessüs sahibi, Tetkikçi, Tenkitci ve Terkibci olmalıdır.” dedi.

Dünya ülkelerinin Ar-Ge’ye ayırdığı bütçeyle bilim, teknoloji, zenginlik, yenilikçilik ve ihracaat rakamlarına dikkat çeken Prof. Dr. Şaban Çalış, Türkiye’nin birçok alanda dünya sıralamasında 17 ilâ 20. Sıralar arasında olmasına rağmen girişimciliğinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Ar-Ge faaliyetlerinin özel sektör ve kamu olarak ayrılmadan birlikte değerlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Çalış, Türkiye’nin son yıllarda ciddi atılımlar yaptığını, bunları çok anlamlı bulduğunu ve iyimser olunması gerektiğini; fakat yetersiz olduğunun da göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Konya’nın Araştırmacı İhtiyacı
Konya’nın araştırmacı ihtiyacının dünya ve Türkiye ölçeğinde daha fazla olması gerektiğini vurgulayan Çalış; “Yaklaşık olarak Konya’nın en az 13 bin civarında araştırmacıya ihtiyacı var.”dedi.

Soru ve cevaplarla tamamlanan program sonunda Prof. Dr. Şaban Çalış’a günün anısına TYB Konya Şubesi yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Oktay Sarı katılım plâketi takdim etti.

Bu haber toplam 846 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi