Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Nobel Ödüllü Prof. Aziz Sancar Konya Bilim Merkezinde
Tarih : 2016.05.16  13:28:34
Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nde bir laboratuvara verildi.

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nde kendi ismi verilen laboratuvarın açılışını gerçekleştirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve bütün Konyalılara teşekkür eden Prof. Dr. Sancar, “Bana büyük onur veriyorsunuz, cesaret veriyorsunuz. Sizlere layık olmaya çalışacağım. İnşallah Konya’dan beni geçecek çocuklar çıkar” dedi.

Laboratuvarın açılışını gerçekleştiren Prof. Dr. Aziz Sancar, Bilim Merkezi’ne emeği geçenleri tebrik etti. Konya Bilim Merkezi’nde bir laboratuvara isminin verilmesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve bütün Konyalılara teşekkür eden Prof. Dr. Sancar, “Bana büyük onur veriyorsunuz, cesaret veriyorsunuz. Sizlere layık olmaya çalışacağım. İnşallah Konya’dan beni geçecek çocuklar çıkar. Memleketimize bilim alanında büyük başarı kazandırırsınız” dedi.

Bilim Merkezi’ni gezerek, bilgi alan Prof. Dr. Sancar, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi hakkındaki görüşlerini şöyle ifade etti: “Çok beğendim, çok güzel olmuş. İnşallah çocuklarımıza faydası olur. İnşallah devam eder. Özellikle üniversite öğrencilerinin burada çalışmasını tavsiye ederim. Hem kendileri için iyi olur hem de küçük çocuklarımızı bilimle ilgilendirmek açısından çok önemli. Burada çalışanları tebrik ederim. İnşallah daha çok üniversite öğrencisi burada çalışır.“

PROF. AZİZ SANCAR’A İTHAF ETTİK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Bilim Merkezi’ndeki bir bölümü Nobel Ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’a ithaf ettiklerini dile getirerek, “Burayı ziyaret eden öğrenciler, gençlerimiz sizin başarınızı da örnek alacaklar. Anadolu’nun zor şartlarından yetişip dünyayı etkileyen bir bilim insanı olmak, Nobel ödüllü bir büyüğümüz olarak sizi burada ağırlamak ve katkılarınızı burada yaşatmak bizim için gururdur. Gençlerimiz için modelsiniz, örnek oluşturuyorsunuz. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, “Prof. Dr. Aziz Sancar Hocamızın Konya Bilim Merkezini ziyaretleri, Konya’daki üniversite gençleri ve bilim aşkıyla dolu olan öğrencilerimiz için önemli. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ulaştığı nokta bizleri gururlandıran ve örnek olarak da gençlere tavsiye ettiğimiz bir nokta. Aziz hocamızla gurur duyuyoruz. Sayılarının çoğalmasını temenni ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Aziz Sancar, isminin verildiği laboratuvarı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile birlikte açtı. Ziyaret anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Prof. Dr. Aziz Sancar’a bilim temalı bir plaket hediye etti. Daha sonra Bilim Merkezi’ni inceleyen Prof. Dr. Sancar, öğrencilerin deneylerine katılarak, bilgi aldı, ziyaretçilerle birlikte yapılan deneyleri izledi.

Prof. Dr. Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı.

Bu haber toplam 926 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi