Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun
Tarih : 2016.11.24  09:20:12
Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü... Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlar, başarılar dileriz.

Öğretmenler Günü dolayısı ile yayımlanan mesajlar:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm öğretmenlerin ve eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Başkan Akyürek’in mesajı şöyle: “Kalkınmış ve mutlu bir toplum olmanın yolu şüphesiz eğitimden geçer. Bu konuda en önemli görev öğretmenlere düşmektedir. Hepimizin hayatında iz bırakan, geleceğimize yön veren öğretmenlerimiz, kaliteli, karakterli, kâmil insan yetişmesine vesile olmakta, gençlerimize ışık tutmaktadır.

Öğretmenlerimiz sadece bir güne sığdırılamayacak kadar önemli ve kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Öğretmeyi meslek edinen, mesleklerini ise büyük fedakarlıklarla icra eden öğretmenler, ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza yön veren, onları hayata hazırlayan ilim kaynaklarıdır.

Öğretmenlerimizin çocuklarımızı geleceğe hazırlarken milli-manevi değerler ve tarih bilinci aşılayarak onları hayata hazırlamaları büyük önem taşımaktadır. Her yıl 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü, gelecek nesilleri şekillendiren öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin hatırlanması ve sorunlarının konuşulması açısından da önemlidir.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, toplum için her zaman rol model olan, ülkenin geleceği için fedakarca çalışan tüm öğretmenlere teşekkür ediyor, günlerini tebrik ediyorum.”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.  

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Öğretmenlik mesleğinin fedakarlık gerektiren kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Başkan Altay mesajında, “Öğrencilerimizi geleceği hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatıdır. Yurdumuzun dört bir yanında, her noktasında, her türlü zorluğa rağmen büyük bir özveri ile görevler yapan öğretmenlerimizin belediye olarak her fırsatta yanlarında olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

SEDEP Öğretmenlerimizle Değerleniyor​

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi SEDEP ismiyle çok önemli bir proje yürüttüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber yürüttüğümüz SEDEP ile 5. Yılımızda da eğitime değer katmaya devam ediyoruz. SEDEP ile çocuklarımızın kendilerini geliştirmesi ve geleceğe daha iyi hazırlanmalarını amaçlıyoruz. Belirlediğimiz 7 temel değerle ilgili okullarımıza kitaplar dağıtıyoruz. Geride kalan 4 yılda elde edilen birikim, deneyim ve motivasyonla SEDEP daha da geliştirilerek 2016-2017 eğitim öğretim döneminde de 222 okulda devam ediyor. Bu projeyi gerçekleştirirken hiç şüphesiz en büyük destekçimiz olan öğretmenlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Onların bu gayretleri ile kendi değerlerine sahip bir nesil yetiştiriyoruz” dedi.

Başkan Altay mesajının sonunda ilçe geneline kazandırılan okullar, spor salonları, suni çim sahalar ve kütüphaneler ile Selçuklu Belediyesi’nin eğitime desteklerinin süreceğini belirterek, “Öğrenciler gibi öğretmenlerimizin de en iyi şartlarda görev yapmalarına imkan sağlıyoruz. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak tüm eğitimcilerin gününü kutladı. Başkan Toru, 2023 hedeflerine emin ve sağlam adımlarla ilerleyen Türkiye’nin bu hedeflerine ulaşmasında öğretmenlerin büyük pay sahibi olduğuna dikkat çekti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle:

“İnsan unsurunu dikkate almayan milletlerin dünyada yeterince varlık gösteremediklerine tarih şahitlik etmektedir. Toplum ve medeniyetlerin temel unsuru olan insanı yetiştirmede en önemli vazifeyi ifa edenler hiç şüphesiz öğretmenlerdir. Bu anlamda öğretmen geleceğin mimarıdır. Dolayısıyla eğitimi sağlıklı olan milletler geleceğe güvenle bakabilirler. Hayatın merkezine insanı alan, ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin temsilcileri olarak; kişiliğimizin oluşmasında ve yetişmemizde büyük emekleri olan öğretmenlerimiz 2023 hedeflerine emin ve sağlam adımlarla yürüyen Türkiye'nin geleceğinin inşasında büyük pay sahibidir. Yarınlarımızın yetiştirilmesi görevini fedakârca üstelenen kıymetli öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum”

HANÇERLİ’DEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928’den günümüze kutlanan Öğretmen Günü’nün tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dilerim. Öğretmenlerimizin, geleceğimiz olan çocuklarımızı vatanına, milletine, devletine ve en nihayetinde tüm insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla üstlendikleri sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en güzel şekilde yerine getireceklerine yürekten inanmaktayız. Milletimizin ulaşmış olduğu gelişmiş medeniyetler arasındaki saygın konum değerli öğretmenlerimizin çalışmaları ile mümkün olmuştur. Bir ülkenin geleceği, iyi eğitim veren öğretmenlerin elindedir. En zor şartlarda dahi, ülkenin her köşesine ulaşarak görevlerini aşkla yerine getiren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun. Bu vesile ile aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, kıymetli öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum.”dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kuyumcu titizliği ile hem evlatlarımızı hem de milletimizin geleceğini şekillendiren öğretmenlerin, yetiştirdikleri nesillerle ülkemizin istikbalde nasıl ve ne şartlarda yaşayacağını da belirlediğini ifade eden Recep Konuk, “daha güçlü bir Türkiye’nin oluşmasında en büyük pay öğretmenlerimize ait olacak bu iddiayı onların yetiştirecekleri nesiller gerçekleştirecektir” dedi.

“ÖĞRETMENLER, KUYUMCU TİTİZLİĞİYLE HAREKET EDİYOR”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “bir kuyumcu titizliği ile evlatlarımızı ve milletimizin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi. Öğretmenlerin, yaptıkları işle sadece tek tek fertleri geleceğe hazırlamakla kalmadığını, milletimizin geleceğini de biçimlendirdiğini, yetiştirdikleri nesillerle ülkemizin istikbalde nasıl ve ne şartlarda yaşayacağını da belirlediğini dile getiren Recep Konuk, “Nurettin Topçu’nun dediği gibi “fertler gibi nesiller de onun (öğretmenlerin) eseridir. Farkında olsun olmasın, her ferdin şahsi tarihinde muallimin izleri bulunur. Devletleri ve medeniyetleri yapan da yıkan da muallimlerdir” şeklinde konuştu.

 

“ÖĞRETMENLER SADECE DİPLOMA KAZANDIRMIYOR”

Öğretmenlerin, bugünkü nesilleri ne kadar nitelikli, ne kadar bilgili, ne kadar hoşgörülü, ne kadar zihinleri ve ufukları açık yetiştirirlerse milletimizin ve ülkemizin geleceğinin de o kadar aydınlık, o kadar müreffeh, o kadar üretken, o kadar huzurlu olacağını vurgulayan Başkan Recep Konuk, mesajında şunu söyledi;

“Onlar yaptıkları işle sadece ders saatini doldurmuyorlar, onlar yaptıkları işle sadece evlatlarımıza diploma kazandırmıyorlar. Onlar, bu milletin gelecekte birbiriyle münasebetlerinin şeklinden üretim tarzı ve niteliğine kadar insanın olduğu her alanda sosyal hayat ile iş hayatının hamurunu şekillendiriyorlar. Gelecek nesillerin nasıl bir ülkede hangi şartlarda yaşayacağı onların yaptıkları ve yapabildikleriyle orantılı olacak. Onlar, yetiştirdikleri nesiller ile daha bir asır önce savaş meydanlarında hem gençlerini hem iktisadi birikimini kaybetmiş bir milleti önce ayağa kaldırdılar sonra dünya milletler ailesi içinde hem iktisadi gücü hem kudreti ile önde koşan milletler ailesi arasına taşıdılar.”

 

“NESİLLERİN GELECEĞİ DE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR”

Millet olarak öğretmenlerimize karşı hem ödenemez bir borcun hem de öğretmenlerimizden geleceğe yönelik büyük beklentilerin olduğunu aktaran Recep Konuk, “Çünkü fertler gibi nesillerin geleceği de onların eseridir ve onlara emanettir. İstikbale yönelik ülkemizin ve milletimizin daha kudretli daha müreffeh daha güçlü Türkiye iddiasının da kuvveden fiili taşınmasında en büyük pay öğretmenlerimize ait olacak bu iddiayı onların yetiştirecekleri nesiller gerçekleştirecektir. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyen bir medeniyetin evlatları olarak, mesleği ve makamı bugün her ne olursa olsun bizler, öğretmenlerimize karşı hiç ödenmeyen, ödenmeyecek olan bir borçluluk hali içindeyiz. Bu borçluluk duygusu sadece kendi öğretmenlerimize karşı hissedilen bir duygu değildir. Biz, kendi öğretmenlerimizin şahsında tüm öğretmenlerimize karşı aynı değeri veriyor, aynı saygıyı duyuyor ve aynı minnet duygusunu taşıyoruz” diye konuştu.

 

“ÖĞRETMENLERİMİZİN FEDAKÂR HİZMETLERİ HEPİMİZİN GURUR KAYNAĞIDIR”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Öğretmenler Günü mesajında şu düşüncelere de yer verdi:

“Biz şunu biliyor ve şuna inanıyoruz; öğretmenlerimiz, gelişen dünya koşullarında, ülkemizin çağa ayak uydurması, milletimizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması ve ülkemizin bilgili, yetişmiş, donanımlı nesillerin elinde maddi ve manevi kalkınma hedefini gerçekleştirebilmesi için tarihi bir görevi başarıyla ifa etmişlerdir. Bu görevlerini gelecek nesiller ve Türkiye’nin geleceği için de eksiksiz yerine getirme konusunda kararlılıklarını sürdürmektedirler. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, gençlerimizi kendi bilgi ve becerileriyle eğiten, yaşama ayak uydurmalarında onları bilinçlendiren ve geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin fedakâr hizmetleri hepimizin gurur kaynağıdır ve her türlü zorluğa rağmen bu zor ve meşakkatli görevi yerine getiren vatansever öğretmenlerimize yardımcı olmak bizim asli görevimizdir.

Bu duygularla, ülkemizin her alanda ilerlemesine katkı sağlamış ve sağlamaya devam eden öğretmenlerimize saygı ve takdir duygularımızı ifade ediyorum. Bir eğitim neferi olarak çıktıkları yolda görevleri başında teröre hedef olan şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türkiye’nin dört bir yanına bilim ışığını götüren öğretmenlerimize olan inancımızı, saygımızı ve desteğimizi ifade ederek 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

 

Bu haber toplam 1209 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi