Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Bütün Darbeler, Batı'nın desteğiyle yapıldı
Tarih : 2017.04.11  11:44:14
HİSDER’de Türkiye’de Darbeler ve Muhtıraları anlatan Salih Sedat Ersöz, “Bütün darbeler Batı’nın, özellikle ABD’nin ya bilgisi dahilinde veya desteğiyle yapılmıştır” dedi.

 Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin bu haftaki Pazartesi Sohbetleri’nde “Türkiye’de Muhtıralar ve Darbeler” konuşuldu.

Tv.  program yapımcısı ve yazar Salih Sedat Ersöz, darbe ve muhtıranın ne anlama geldiği konusunda açıklayıcı bilgi verdikten sonra 27 Mayıs 1960 Darbesinin emir komuta zinciri içerisinde yapılmadığı halde başarılı olmuş tek darbedir. Kendisinden sonra yapılan darbelere örnek teşkil etmesi bakımından TSK’yı siyasete malzeme yapması bakımından da çok kötü bir örnek olmuştur” dedi. Ersöz 60 darbesinden önce Menderes’in, İnönü’nün Meclis’te yaptığı “Artık bundan sonra sizi ben bile kurtaramam” sözünü hafife aldığını ve İnönü’nün kazdığı kuyuya düştüğünü söyledi.

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde yapılan sohbette, 12 Mart 1971 muhtırasının da gerçek bir darbe olduğunu belirten Salih Sedat Ersöz, hükümeti alaşağı ederek kendisine uygun bir hükümeti başa getirmesi bakımından darbeler sınıfına girdiğini söyledi. 80 İhtilalinin emir komuta zinciri içerisinde yapılarak doğrudan yönetime el koymuş tek darbe olduğuna işaret eden Sedat Ersöz,  gerçek darbelerin sonuncusunun da 28 Şubat 1997’de yapılan darbe olduğuna dikkati çekti.

DARBELERİN ARKASINDA ABDVE BATI VAR

Ersöz,  bütün darbelerin ortak özelliklerini sayarken şunları dile getirdi:

-Bütün darbelerin temelinde Türklerin Anadolu’dan topraklarından çıkartılması vardır.

-Bütün darbeler Batı’nın, özellikle ABD’nin ya bilgisi dahilinde veya desteğiyle yapılmıştır.

-Bütün darbeciler millet iradesine ve halkın manevi değerlerine düşmandırlar.

-Bütün darbeciler demokrasiyi getireceğiz diye darbe yaparlar ama sonra demokrasiyi askıya alırlar. Darbeciler darbe yapmadan önce kendilerine en uygun ortamı hazırlarlar veya hazır hale getirtirler. Bütün darbeciler yönetimi ele geçirdikten sonra ülkenin kaynaklarını sömürmüşlerdir.”

BATI, TÜRKLERİ ANADOLU’DA İSTEMİYOR

Batının Türklerin, Anadolu’da olmasını istemediklerini ve hâlâ tahammül edemediklerini dile getiren Ersöz, yerli işbirlikçiler vasıtasıyla darbelere tevessül ettirdiklerini, ortam hazırladıklarını ve desteklediklerini belirtti. 71 darbesinin, Türkiye’de Sosyalist hareketin önüne geçmek maksadıyla yapıldığını, 28 Şubat darbesinin de manevi değerleri ortadan kaldırmak için uygulanan bir darbe olduğunu belirten Ersöz,  asıl gerekçenin de “havuz sitemi” ile dış politikadaki “D-8’ler olayı” olduğunu kaydetti. 28 Şubat’ta ülkenin ve halkın kazancı olan 327 milyar doların yurt dışına kaçırıldığını ve FETÖ’nün, 28 Şubat’ı yapan darbecilerle işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Gezi olayları ile 17-25 Aralık’ın birer darbe teşebbüsü olduğunu ve 15 Temmuz’un da Türkiye’yi işgal projesi olduğunu kaydeden Ersöz,  Türkiye’de halka yapılan en büyük zulmün tek parti dönemi ile 28 Şubat’ta yapıldığını ifade etti. 

EN KÖTÜ SİVİL ÇÖZÜM DARBELERDEN İYİDİR

Sonuç olarak en kötü sivil çözümün bile darbelerden iyi olduğuna işaret eden Ersöz, sözlerini şöyle son verdi: “Darbeler bir ülkede sorunları çözmek bahanesiyle yapılır ama darbenin bizzat kendisi sorundur. Her darbe döneminde kişi ve insan hak ve özgürlükleri başta olmak üzere ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda çok büyük bozulmalar görülmüş ve yaşanmıştır. Darbeler asla tasvip edilmez ve edilmemeli. En kötü sivil çözüm bile darbelerden iyidir.”


shemale travesti travesti istanbul travesti.marjinalistanbul.com

travesti istanbul travesti istanbul travestileri

Bu haber toplam 1087 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi