Bugün; 18 Nisan 2024, Perşembe
Veyis Ersöz'e son görev
Tarih : 2018.07.29  09:27:45
Konya'nın önde gelen kanaat önderlerinden Araştırmacı-Yazar Veyis Ersöz 93 yaşında vefat etti. 70 yıldır çok sayıda gazete ve mecmuada yazarlık yapan Veyis Ersöz dün dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Konya'nın önde gelen kanaat önderlerinden Araştırmacı-Yazar Veyis Ersöz 93 yaşında vefat etti. 70 yıldır çok sayıda gazete ve mecmuada yazarlık yapan Veyis Ersöz dün dualarla son yolculuğuna uğurlandı

 

Eğitimci Yazar Salih Sedat Ersöz ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Ersöz'ün babaları Eğitimci Yazar Konya'nın manevi mimarlarından Veyis Ersöz (93) Hakk'ın rahmetine kavuştu. Konya'da bir çok yerel gazetenin yanı sıra bazı ulusal gazetelerde de yazarlık yapan Veyis Ersöz vefat etti. 1945-2015 yılları arasında aralıksız 70 yıl yazarlık yaptıktan sonra yazı hayatına veda eden Ersöz, bir süredirçeşitli rahatsızlıklar nedeniyle tedavi görüyordu.

Veyis Ersöz'ün cenazesi ikindi namazına müteakip Hacı Veyis Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya milletvekili Selman Özboyacı, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve çok sayıda protokol üyesinin yanı sıra Ersöz ailesinin dostları ve sevenleri de katıldı. Merhum Veyis Ersöz'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

VEYİS ERSÖZ KİMDİR?
1926 yılında Konya’nın Akviran, yeni adıyla Akören ilçesinde doğdu. İlk tahsilini memleketinde, orta ve lise tahsilini ise Eskişehir-Çifteler Köy Enstitüsü’nde tamamladı. 1945 yılının Ekim ayında başlamış olduğu öğretmenlik mesleğinde 30 yıldan fazla görev yaptı ve kendi isteğiyle 1976 yılında emekliye ayrıldı. 1945 yılının mayıs ayında yazmış olduğu üç kıtalık ‘Toprak’ isimli şiiri İstanbul’da 15 günde bir çıkan İlköğretim Mecmuası’nda yayımlanarak hem ödül kazandı hem de önemli bir basın-yayın organında ismini duyurarak yazarlığa ilk adımını attı. Askerliğini 1954–1955 yıllarında yedek subay olarak yapan Veyis Ersöz, Merhaba, Yeni Konya, Yeni Meram, Türkiye’de Yarın, Oku Mecmuası, Ribat Dergisi, Hakimiyet, Konya Postası gibi yerel basın organlarında ayrıca Milli Gazete, Yeni Devir, Anadolu’da Vakit isimli yaygın gazetelerde çeşitli yazılar yazdı. 17 binden fazla sosyal, kültürel, siyaset ve İslam ağırlıklı makalesi var. Ribat Dergisi’nin ilk döneminde 28 ay yazı işleri müdürü görevinde bulundu. Dergide çıkan bir yazıdan dolayı 1983 yılında 40 ay ceza aldı. 23 gün Konya Kapalı Cezaevi’nde yattıktan sonra kalan cezası paraya çevrildi. Birçok vakıf ve dernekte çeşitli görevlerde bulundu. 4 ayrı kuruluş tarafından plaket ödülü alan Ersöz, 2007 yılından itibaren evinde çeşitli kitapları ve yazılarıyla baş başadır. Ersöz’ün yayınlanmış eserleri şunlardır: Gönüllerden Damlalar (1951), Ünitelerin Şiirle İzahı (1954), Yeni İlahiler (1974), Sosyalizm Komünizm, Faşizm ve Şeriat Nedir? (1976), Dünden Bugüne Kültür ve Maarifimiz (1985), İslam’da Akıl ve Nefis Eğitimi (1985), İslam’da Cemaat ve Önemi (1991), Ayetlerle Allah Korkusu (2007), Tarihte Ünlü Kefereler, Ünlü Zalimler (2008), Cami ve Cemaat Adabı İle Namaz Risalesi (2009), Ayet ve Hadislerin Işığında Ölüm ve Sonrası (2009), İslam’da İlim Ahlak, Sabır ve Şükür (2009), İslam’da Hak Batıl, Ümit Korku ve Cömertlik Cimrilik (2010), İslam’da Evlilik-Aile Hayatı ve Komşuluk (2010), İslam’da Ana-Baba ve Kul Hakkı (2010).

travesti istanbul travesti istanbul travestileri

Bu haber toplam 1039 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi