Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Afrin Şehitleri Şiirlerde yaşıyor
Tarih : 2019.01.23  11:37:45
Selçukya şiir akşamlarında, Afrin Zeytindalı Operasyonunun ve Yanvar katliamının yıldönümleri nedeniyle Afrin ve Yanvar Şehitlerine Vefa gösterildi ve şiirlerle yaşatıldı.

Zeytindalı , Kanlı Yanvar bir çınarın iki dalı...  Afrine Vefa ,Bakü'ye Selam!

Pazartesi akşamlarının geleneksel Selçukya Şiir Geceleri etkinliğinde bu hafta Zeytindalı Harekatı Afrin Operasyonu Şehitleri ve Azerbaycan Bağımsızlık Mücadelesinde şehit olan soydaşlarımız anıldı.

Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak amacı ile BM sözleşmesi'nin 51. Maddesi çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin Bölgesinde terör örgütlerine karşı geçen yıl 20 Ocak'da başlatılan operasyon, başarı ile sonuçlanmıştı.

Unutulmaz kahramanlıkların yaşandığı harekatta verdiğimiz şehitler ise hala zihinlerde canlı olsa da sanatçıların eserleri ile yaşatılması birlik ve beraberlik ruhumuzun perçinlenmesi , şuurumuzun diri tutulması anlamında önemli buluyoruz diyen  program yönetmeni  Hukukçu -Yazar Fatma Şeref Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesini de hatırlatarak , geçen günlerde kalp rahatsızlığı geçiren Şair Yavuz Bülent Bakiler'e şifa dileyerek, şairin ünlü şiiri Azerbaycan Yüreğimde Bir Şah Damardır şiirini okuyarak başlattı.

Şairler, Ahmet Şener, Tayyar Yıldırım, Salih Sedat Ersöz, Hasan Karaca,  Mustafa Remzi Samancı ve  İbrahim Demirtaş'ın seslendirdiği şiirler salonda duygulu anlar yaşattı.

Ayrıca Şerife Eker , ünlü şair Bahtiyar Vahapzade'nin ,Bir ananın iki oğlu, /Bir amalın iki kolu. /O da ulu, bu da ulu /Azerbaycan-Türkiye ., şiirini okudu. Gazeteci Hikmet Peker , Ozan Arif'ten, Şair Derviş Ahmet Şahin M.Emin Yurdakul'dan , Gökhan Kalkan Mevlana’dan bir şiir seslendirdi. Şair Ferhat Pekedis ise ölüm yıldönümünde gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu anarak okuduğu şiirinde , ülkemizin geçtiği zorlu dönemleri hatırlattı. Kazım Öztürk ise Azerbaycan'da Azeri Türkçesine çevrilerek yayınlanan bir şiirini okuyarak Yanvar Şehitlerini selamladı.

Fotoğraf Sanatçısı Yaşar Uzun ve Adnan Arı’nın kareleri ile ölümsüzleştirilen gece geleneksel toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bu haber toplam 919 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi