Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Selçukya'da şiir etkinlikleri devam ediyor
Tarih : 2019.02.15  00:43:08
Selçukya Şiir Akşamları'nın gündemi “Şairlerin Yüreğinin Sesi ve onların gönüllerindeki gündem” olarak belirtildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçaslan Konferans Salonunda her Pazartesi günü geleneksel olarak düzenlenen Selçukya Şiir Akşamları'nın gündemi “Şairlerin Yüreğinin Sesi ve onların gönüllerindeki gündem” olarak belirtildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçaslan Konferans Salonunda her Pazartesi günü geleneksel olarak düzenlenen Selçukya Şiir Akşamları'nın gündemi Selçukya Şiir Akşamları Koordinatörü ve Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av.Fatma Şeref Polat'ın açılış konuşması ile “Şairlerin Yüreğinin Sesi ve onların gönüllerindeki gündem” olarak belirtildi. Konuşmasına bir düşünürün “Şair, ruhun ressamıdır.” diye başlayan Başkan Şeref “Şairlerimizin çizdiği renkli tabloları, topluma yansıtmaya devam edeceğiz. Çünkü sanat, ruhun beslenmesi, kişiliğin sağlıklı gelişmesi için en büyük ihtiyaçlardan birisi.Şiir musiki ile buluştuğunda ise bambaşka lezzetler ortaya çıkıyor. Türkülerimiz, ağıtlarımız, marşlarımız, destanlarımız ile bin yıllardır, ruhlar şifa buluyor ve kültürümüz çağlara yayılıyor” dedi.

selcukya-(2)-002.jpg

N.E.Ü. Müzik Öğretmenliği öğrencisi, genç sanatçı Fatih Durgut’un keman taksimi ile başlayan programda şair ve şiir severler gönüllerindeki gündemi dile getirdi.

SULTAN 2.ABDÜLHAMİT ŞİİRLERLE ANILDI

Selçukya şairlerinden Salih Sedat Ersöz ,vefatının 101. Yıldönümü münasebeti ile Osmanlı İmparatorluğu’nun zor günlerinin güçlü padişahı 2.Abdülhamit Han’a yazdığı şiiri okuyarak, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı rahmetle yad edilmesini diledi. Daha sonra salondan gelen istekler üzerine Ersöz, Rıza Tevfik Bölükbaşı'nın ünlü pişmanlık şiirini de okudu.

SELÇUKYA’DA KURUCU AİLESİ UNUTULMADI

Şair Kazım Öztürk ise Konya’nın son dönemlerdeki manevi mimarlarından Hacıveyiszade’nin vefat yıldönümü için yazdığı şiiri okuyarak ünlü alimi “Gönüller fatihi, kalbin tabibi” olarak nitelendirdi. Salih Sedat Ersöz de Kurucu ailesi için kaleme aldığı bir şiiri seslendirdi.

Üresin, soy isimi ve mahlasının anlamı ile şiirlerini bütünleştiren Şair Ahmet Üresin “ gezgin yürekler üresin” diye “Gezgin Yürek” lakaplı, gazeteci yazar gezgin Zeki Oğuz’a atfettiği şiiri okurken Elife Misral da Zeki Oğuz’un bir şiirini okudu. İnsanın manevi yolculuğunu aşk kavramı üzerinden işleyen Hasan Ukdem de yeni şiirleri ile dikkat çekti. Dileyenlerin keman eşliğinde şiirlerini okuduğu gecede  birçok şair mikrofon aldı. Teşekkür konuşması ve hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

selcukya-(3)-003.jpg

Bu haber toplam 1044 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi