Domuz gribi Konya'da can aldı

0000-00-00 00:00:00

Konyada Pazartesi günü hayatını kaybeden kadının 4 gün sonra domuz gribinden öldüğü anlaşıldı. Bunun üzerine ölen kadınla temas eden 3 kişi hastanede kontrolden geçirildi.


canlı radyo dinle

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz pazartesi hayatını kaybeden engelli kadından alınan numunede domuz gribi tespit edildiğini açıkladı.  Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Konya'da yatan kronik hastalığı bulunan 37 yaşında bir bayan vatandaşımız, hastaneye yatırıldığı gün hayatını kaybetmiş ve alınan numunede pandemik A(H1N1) pozitif bulunmuştur. Pandemik gripten vefat eden toplam kişi sayısı 3'e yükselmiştir" denildi.

Domuz gribinden öldüğü açıklanan Ü.S'nin ağabeyi Ahmet S, soğuk algınlığı diye hastaneye götürdükleri yürüme engelli kardeşinin bir gün içinde hayatını kaybettiğini söyledi. Doğanhisar’da yaşayan Ahmet S, domuz gribinden öldüğü anlaşılan kız kardeşi Ü.S'nin 6 yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle yürüme engelli olduğunu söyledi. Ağabey, kardeşinin domuz gribinden öldüğünün anlaşılması üzerine kendilerine tahlil yapıldığını aktardı.

Bu arada, Doğanhisar Devlet Hastanesinde çalışanlar, domuz gribine karşı yüz maskesi kullanıyor. Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri de hastanın ağır bir vaka olarak geçtiğimiz Pazar günü hastaneye getirildiğini ve yoğun bakıma alındığını açıkladı. Yetkililer, bu süreçte hastayla temas eden sağlık görevlilerin, diğer vakalarda olduğu gibi domuz gribi şüphesiyle bütün tedbirleri aldığını belirtti.

GRİP BELİRTİLERİ ORTAYA ÇIKTIĞINDA HEKİME BAŞVURUN


Griple ilgili uyarılarda bulunan Sağlık Bakanlığı ise, "2 yaşından küçük çocuklar, kronik hastalığı olanlar, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir hekime müracaat etmeleri gerekmektedir. Bunların dışındaki kişilerde grip belirtileri ortaya çıktığında evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemeden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır" ifadeleri yer aldı.

canlı radyo dinle

427 defa okundu...
Yorumlar
İlgili Başlıklar » Bırakın Çocuğunuz bilgisayar oynasın!
» Atık piller doğaya ve sağlığa zararlı
» Sağlık skandalı mı?
» İlk ameliyat yapıldı
» Farabi Hashanesi açıldı
» Çocuklarda zatürreye dikkat!
» Anne sütü yetersizse bebeklere pekmez
» Konya Numune'den Sigara Bıraktırma Hizmeti
» İkinci hayat abladan
» Sigara en kirli havadan daha zararlı
» Bayramda beslenmeye dikkat!
» Yemekten hemen sonra çay içmeyin!
» Konya'da domuz gribi şüphesi
» Domuz gribinin belirtileri
» Böbrek nakli ile sağlığına kavuştu
» Akörende kan bağışı kampanyası
» Havalar ısındı, kenelere dikkat!
» Kalp nakli yapılmazsa ölecek
» Dördüncü denemede mutlu son
» Rabia'nın böbreği, Kazım'a nakledildi

KONYA HAVA DURUMU
       
Döviz Kurları
DOLAR                 1.573
EURO                     2.2030
BORSA                 64.530
Yeni tasarımımızı nasıl buldunuz?

Eskisi daha iyidi
Kararsızım
Güzel
Çok güzel
Diğer Anketler
Haber Arşivi    |    Künye    |    İletişim    |    Giriş sayfam yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Sitene ekle    |   
konya haber Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Konya Ajans - GençOnline.com.tr
reklam