"Yeni Anayasada İstiklal Marşı Esas Alınmalıdır"

0000-00-00 00:00:00

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesi Başkanı Av. Mustafa Deveci: “İstiklâl Marşı bir ‘milli mutabakat’ metnidir. Yeni Anayasa’dan İstiklâl Marşı asla çıkarılamaz. Yeni bir Anayasa yapılacaksa, mutlaka İstiklâl Marşı esas alınmalıdır.”


canlı radyo dinle

     Konya Aydınlar Ocağı’nın 2011’in son Salı Sohbetleri’ne, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı “İstiklâl Marşı” damgasını vurdu.

Sille Kültür Evi’nde gerçekleştirilen sohbette İstiklâl Marşı’na farklı yaklaşan İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesi Başkanı Av. Mustafa Deveci, “İstiklâl Marşı bir duadır, aynı zamanda bir niyazdır. İstiklâl Marşı milliyet ile dini birleştiren bir sestir. İstiklâl Harbi’ni nasıl Türk Milleti yaptıysa, İstiklâl Marşı’nı da Türk Milleti yazdı” dedi.

İstiklâl Marşı Derneği’nin içi boş ve tüketilmiş ideolojilerde ayrı bir dernek olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Av. Mustafa Deveci, İstiklâl Marşı’nın milliyet ile dini birleştiren mili bir ses olduğunu ve milliyet ile dinin aynı şey olduğunu ifade ederek konuya “Bizim iki milli bayramımız var. Bunlardan birisi Ramazan Bayramı, diğeri de Kurban Bayramı’dır” şeklinde açıklık getirdi.

Sohbetine “İstiklâl Marşı diyor ki; ne kadar Türk varsa, ne kadar Müslüman varsa hepsi Türkiye’dedir” şekline devam eden Deveci, şunları dile getirdi:

“İstiklâl Harbi’ni anlayabilmek için İstiklâl Marşı’na bakmamız gerekiyor. İstiklâl Marşı’nda biz varız. Yani Türk Milleti var. Bizim atalarımız İstiklâl Harbi’ni savaşarak kazandılar. Bizler de o şehit ve gazilerin torunlarıyız. Bizim dışımızda olanlar ise, İstiklâl Harbi’nin mağluplarıdır. İstiklâl Harbi’ni, “ehli saliple Müslüman eşit değildir” diyenler kazandı. İstiklâl Marşı dikkat okunduğu ve dikkatle üzerinde durulduğu zaman anlaşılacaktır ki o bir duadır ve bir niyazdır aynı zamanda. İstiklâl Marşı’ndan gelen ses samimi bir sestir. Bunu Türk Milleti yazdı ve arkasından da; ‘Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın’ dedi.”

 

“Hilal İslam’ın sembolü”

İstiklâl Marşı’nın “Korkma” diyerek başladığına dikkati çeken Deveci, şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatan toprakları üzerinde; istiklal ve hürriyetimizin bir sembolü olarak dalgalanan hilal ve yıldızlı şanlı al bayrağımızla birlikte bu vatanın bize ait olduğunu haykıran “Dalgalan sende şafaklar gibi ey şanlı hilâl/…Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl” mısralarıyla bittiğine işaret etti. Hilâl ve yıldızın İslâm’ın sembolü olduğunu belirten Deveci, bütün Türk ve Müslüman ülkelere bakıldığında bayraklarında ya hilal ya yıldız, ya da her ikisinin sembol olarak kullanıldığını belirterek “Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilâl” mısrasındaki hilâl, İslâm’ın sembolü olan kutsal şehirlerden Mekke kastedilmektedir. Mekke’yi biz savunamadığımız için Mehmet Akif, bunu o şekilde dile getiriyor. Sonra “Kahraman ırkıma bir gül… ne bu şiddet, bu celal?” derken, buradaki “ırkı” Akif, bir türdeş ve bir cins anlamında ele alıyor. Bunun içine İbrahim milleti de giriyor” dedi.

 

Musul ve Kerkük işgal altında

“Komşularıyla sıfır sorunlu Türkiye” söylemine de atıflarda bulunan ve Türkiye’nin sınırının Misak-ı Milli hudutları içinde yer aldığını ve hudutlar içerisinde Musul ve Kerkük’ün de yer aldığını öne süren Deveci, “Misak-ı Milli hudutlarını İngilizler veya Fransızlar çizmedi. Biz çizdik ve biz belirledik. Şunu ifade etmeliyim ki haddini bilmeyenlerin asla hududu olmaz. İstiklâl Marşı Derneği, Türkiye’nin sınırlarını Misak-ı Milli sınırları içerisinde kabul ediyor. Bu sınırlar içerisine Musul ve Kerkük de dâhildir. Bu durumda Musul ve Kerkük işgal altındadır. Toprakları işgal altında olan bir ülkenin sıfır problemi de olamaz” dedi.

İstiklâl Marşı’nin bestesinin kanunen korunmasının bulunmadığını ifade ederek varuz vezniyle yazılan İstiklâl Marşı’nın, Dede Efendi tarafından bestelenen “Taleal bedru aleyna”nın bestesiyle okunduğunda çok güzel bir bestenin ortaya çıktığına işaret eden Deveci, dernekte bu beste üzerine İstiklâl Marşı’nı okuduklarını belirtti.

 

İstiklâl Marşı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesi Başkanı Deveci, sohbetine son verirken, İstiklâl Marşı’nın Osmanlı Türkçesiyle yazılmış orijinalini göstererek şunları söyledi: “İstiklâl Marşı aynı zamanda bir “milli mutabakat” metnidir. Yeni Anayasa’dan İstiklâl Marşı asla çıkarılamaz. Yeni bir Anayasa yapılacaksa, mutlaka İstiklâl Marşı esas alınmalıdır. Durum şunu gösteriyor ki, 1960 Anayasası kötüydü. 1982 Anayasası ondan da kötü. Yeni Anayasa durum ve gidişat şunu gösteriyor ki 82’den daha kötü olacak! Eğer geriye dönülecekse 1921 Anayasası’na dönülsün.

İstiklâl Marşı, Allah’ın bize verdiği bir ihsanı ve bir lütfudur.”

Mustafa BALKAN

canlı radyo dinle

282 defa okundu...
Yorumlar
İlgili Başlıklar » Çocuklarımız cinsel tehlike altında
» "İslâm Medeniyeti Tarihi"
» Amerika, dünyayı üslerle yönetiyor
» Rodos keşfedilmeyi bekliyor
» "Allah ve Rasulüne itaat edin"
» Büyükşehir'den Kitap Günleri
» "Yazıcıoğlu, Ashab-ı Kehf in delikanlısıydı"
» "Halep, Konya için önemli bir şehirdir"
» Osmanlı'yı Siyonist Yahudiler yozlaştırdı
» Aydınlar Ocağı’ndan Kıçıkoğlu’na ahde vefa
» Yazıcıoğlu, Aydınlar Ocağında anılacak
» Yolumuz İslâm olmalı
» Cemil Paslı Aydınlar Ocağında
» Kur'an süs değil, Okunmak içindir
» Gözyaşı Geceleri Konya’da
» “Yahudileri küstürmeyelim, Arapları gücendirmeyelim”
» “Ermeni Meselesi tarihçilere bırakılamayacak kadar önemli”
» Yazarlar Birliği Etkinlikleri
» Kuşaklararası Köprüler Gecesi
» “Kudüs her şeyi ile Türk şehri”

KONYA HAVA DURUMU
       
Döviz Kurları
DOLAR                 1.573
EURO                     2.2030
BORSA                 64.530
Yeni tasarımımızı nasıl buldunuz?

Eskisi daha iyidi
Kararsızım
Güzel
Çok güzel
Diğer Anketler
Haber Arşivi    |    Künye    |    İletişim    |    Giriş sayfam yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Sitene ekle    |   
konya haber Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Konya Ajans - GençOnline.com.tr
reklam